مفهوم وفاق پزشکیان چه ابهامی دارد؟
مطالعات دانشگاهی و مرور تجربه کشورهای مختلف نشان می دهد: مفهوم وفاق ملی در کشورهای مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال در برخی کشورها، منظور از وفاق ملی برقراری انسجام میان دولت و ملت است و در برخی دیگر، ایجاد وفاق میان احزاب و گروه های سیاسی مختلف. این مفهوم طی ماه های اخیر به دفعات از سوی مسعود پزشکیان نیز تکرار شده است. از این رو این سوال مهم مطرح است که منظور رییس دولت چهاردهم از برقراری وفاق ملی، کدام یک از انواع وفاق است؟
محمود سریع القلم، استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با واکاوی سخنرانی های اخیر مسعود پزشکیان معتقد است: تا این مرحله، با توجه به نقشه شناختی مشخص شده از تفکر رییس دولت، هنوز درخت علت و معلولی ذهن مسعود پزشکیان معلوم نیست. به این معناکه هنوز مشخص نیست از نگاه رییس جدید دولت کدام از مسائل و چالش های کشور اولویت دارند و ریشه بروز هر یک کدام است.
با تشکیل دولت چهاردهم، یکی از پرتکرارترین واژههایی که از سوی مسعود پزشکیان مطرح و به عنوان ستون اصلی دولت او شناخته شد، «وفاق ملی» بود. او بعد از پیروزی در انتخابات گفت که دولت او، دولت وفاق ملی خواهد بود. اما مفهوم این عبارت در ادبیات علوم سیاسی و حکمرانی چیست؟ آیا این تعبیر در کشورهای مختلف بر یک پایه و اساس مشترک بنا شده یا آنکه در کشورهای مختلف متفاوت است؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
4 اصلی که در مذاکرات روی آنها توافق شد/ در چه صورت تهران از انپیتی خارج نمیشود؟
-
ادعای مکرون: ایران به میز مذاکره باز گردد/ مسائل هستهای و بالستیک مورد بررسی قرار بگیرند
-
خیز 110 هزار نفری پوتین برای تسخیر شهر استراتژیک اوکراین
-
رونمایی از نخستین جایگاه سوخت کوچک مقیاس در پایتخت
-
ادعای کاخ سفید: با ایرانیها همچنان بهطور مستقیم و غیرمستقیم ارتباط داریم
-
پزشکیان: آژانس حمله به تأسیسات هستهای ایران را محکوم نکرد
-
ترافیک سنگین در آزادراه قزوین- کرج- تهران
-
شریک استراتژیک ایران در بحران؛ ترکیه میتواند متحد قابل اعتنا تهران در شرایط جنگی باشد؟
-
چگونه حمله به پایگاه آمریکاییها در قطر در آخرین لحظه آتشبس را رقم زد؟