معدنکاران در کانون توجه وزیر کار
اکوایران : وزیر کار اعلام کرد که شیوهنامه یکپارچه ایمنی و اصلاح نظام پرداخت دستمزد در معادن زغالسنگ با همکاری کارفرمایان در دست اجراست و ساختار دستمزد کارگران معادن و ضریبهای شغلی آنها بازبینی خواهد شد.
به گزارش اکوایران؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیراً شیوهنامه جدیدی برای بهبود ایمنی و نظام پرداخت دستمزد در معادن زغالسنگ تهیه کرده که با همکاری کارفرمایان و نهادهای اجرایی در حال اجرا است.
این شیوهنامه، شامل بازنگری در پرداخت دستمزد و ضریبهای شغلی به کارگران معدن است که در معادن زغالسنگ شرایط سختتری را تجربه میکنند. همچنین، برنامهریزیهای جدیدی برای اجرای دورههای آموزشی ایمنی برای کارگران معادن در دستور کار قرار گرفته تا آنها صرفاً با گواهی دورههای ایمنی مجاز به کار باشند.
در این راستا، وزیر کار نیز در جلسهای به بررسی نظام حقوق و دستمزد کارگران معادن پرداخته و بر لزوم رعایت عدالت در پرداختها، بهویژه برای نیروهای حجمی، تأکید کرده است.
کارگران معادن زغالسنگ که در شرایط پرخطر و با بیثباتی شغلی فعالیت میکنند، باید دستمزدشان متناسب یا حتی بیشتر از نیروهای رسمی باشد. همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۴، اقدامات متعددی برای ارتقای ایمنی معادن و پشتیبانی از کارگران پیشبینی شده، از جمله ایجاد ردیف اعتباری برای ایمنی معادن، ارزیابی ریسک معادن زغالسنگ و تعطیلی موقت معادنی که شرایط ایمنی لازم را ندارند.
بررسی معادن پرخطر کشور
پیشتر وزیر کار اعلام کرده بود که ارزیابی معادن زغالسنگ کشور از ۱۵ مهر آغاز شده و تاکنون از میان ۶۷ معدن بررسیشده، درخواست تعطیلی ۷ معدن به مراجع قضایی ارسال شده است.
با وجود این تلاشها، چالشهای ایمنی و اقتصادی در بخش معدن همچنان جدی است. براساس آمار، حوادث ناشی از کار در معادن زغالسنگ با خطرات بیشتری نسبت به سایر کارگاههای اقتصادی همراه است و از همین رو، بازنگری در نظام ایمنی و بازرسی معادن از ضرورتهای اساسی به شمار میآید. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پیشنهادات اجرایی از جمله تدوین استانداردهای ایمنی اجباری برای تجهیزات معدنی و هماهنگی با سایر سازمانهای مرتبط، تلاش دارد تا ضمن تأمین ایمنی، از بروز حوادث در این بخش جلوگیری کند.
یکی از اقدامات مهم اخیر، تخصیص مستمری به بازماندگان کارگران جانباخته در حادثه معدن طبس بوده که به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد. این مستمریها برای جبران بخشی از آسیبهای وارده به خانوادههای کارگران در نظر گرفته شده است. همچنین، برنامههای نظارتی و حمایتی مانند قرارگیری کارگران معادن بدون شرایط ایمنی در پوشش بیمه بیکاری نیز بهعنوان راهکاری برای حفاظت از نیروهای کار در این بخش مطرح شده است.
در نهایت، دولت در تلاش است با بهبود شرایط اقتصادی معادن زغالسنگ و ارتقای سطح ایمنی، این حوزه مهم و پرخطر را به سطحی ایمنتر و پایدارتر برساند.
جزئیات پرداخت مستمری جان باختگان معدن طبس
علی اصلانی، نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی، ضمن قدردانی از اقدام وزارت کار برای برقراری مستمری خانوادههای جانباختگان معدن طبس، اظهار کرد که این مستمریها کمتر از ۱۲ میلیون تومان نیست و در صورت احتساب این مشاغل بهعنوان کار سخت، به ۱۸ میلیون تومان هم خواهد رسید. وی همچنین به شرایط دشوار کارگران مشاغل سخت اشاره کرد و گفت که اگر این کارگران خواهان زندگی بدون دغدغه با ۳۶ ساعت کار هفتگی هستند، باید افزایش حقوق داشته باشند، چرا که با حقوق ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ناچارند در چند شغل مشغول به کار شوند.
اصلانی تأکید کرد که بر اساس قانون، باید سختی کار به کارگران شاغل در کارهای سخت و زیانآور تعلق بگیرد، اما این امر اغلب اجرایی نمیشود. وی این مشکل را ناشی از ناکافی بودن حداقل حقوقها دانست و افزود که بسیاری از کارگران برای تأمین هزینههای زندگی ناچار به کارهای جانبی میشوند، در حالی که این امکان برای دیگر کارکنان دولتی نیز فراهم نیست.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ادعای نیویورک تایمز؛ دیدار ایلان ماسک و سفیر ایران در سازمان ملل؟
-
پشت پرده افزایش همکاریهای نظامی بن سلمان با تهران در بحبوحه تنشهای منطقه
-
آغاز مذاکرات هستهای در تهران/ گروسی: امکان توافق محکم با ایران وجود دارد
-
سرانجام مساله حضور افغانها در ایران
-
وعده همتی برای نرخ ارز
-
واکنش دستیار رئیس جمهور به خودکشی کیانوش سنجری
-
مصرف برق ایران به هدف نمی خورد
-
حمله موشکی به نزدیکی محل جلسه لاریجانی و مقامات سوری/ علی لاریجانی در سلامت کامل است
-
مهلت شش ماهه اتحادیه اروپا به پسته ایران