به گزارش اکوایران به نقل از مهر، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از صدور دستور توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کشور خبر داد.

وی با اشاره به اینکه هوای پاک حق همه شهروندان است از حمایت دکتر پزشکیان برای حفاظت از محیط زیست تشکر و ابراز امیدواری نمود که با تلاش دولت مشکل نا ترازی انرژی در آینده‌ای نزدیک برطرف شود.

مازوت چیست؟

هر سال با شروع فصل سرما و به علت کمبود گاز طبیعی، نیروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت جایگزین می‌شوند. مازوت یا نفت کوره، به دلیل گرمای سوختن بسیار بالا و قیمت ارزان بهترین گزینه ماده سوختنی برای کوره‌ها، تنور نانوایی‌ها، موتورهای دیزلی دریایی و بسیاری از نیروگاه‌ها به‌عنوان سوخت پشتیبان در نظر گرفته می‌شود؛ عملا کشور با مازوت‌سوزی تلاش می‌کند «ناترازی» خود را جبران کند. راه‌حلی که البته خودش عمیقا مساله‌ساز است. 

اثرهای مازوت بر سلامتی انسان چیست؟

در اثر سوزاندن مازوت، گاز سمی دی‌اکسید‌ گوگرد (SO2) منتشر می‌شود که مقادیر زیاد آن سلامت انسان را با خطرهای جدی مواجه می‌سازد. احساس سوزش در بینی و گلو، مشکلات تنفسی، درد قفسه‌ی سینه و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی و قرمزی چشم، ازجمله علائمی هستند که در‌ صورت قرارگرفتن در‌معرض غلظت اندک دی‌اکسیدگوگرد با آن‌ها مواجه خواهیم شد.

انتشار بوی بد در هوا به‌معنای افزایش میزان SO2 بیش از حدمجاز در هوا است. در چنین شرایطی، غلظت این گاز در سطح کشنده قرار دارد و خطری بسیار جدی برای سلامت انسان‌ به‌شمار می‌رود.

اثرهای ورود مازوت به محیط‌زیست چیست؟

مازوت علاوه‌بر تأثیر مستقیم روی سلامتی انسان، از‌طریق محیط‌زیست و به‌طور غیرمستقیم زندگی ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. یکی از تأثیرات مهم‌ و آشنای ورود مازوت به محیط‌زیست، بروز پدیده‌ی «باران اسیدی» است.

حل‌شدن فلزات سنگین در خاک مهم‌ترین پیامد باران اسیدی به‌شمار می‌رود و پدیده‌ی فرسایش خاک را به‌دنبال دارد. این پدیده موجب می‌شود تا خاک قدرت خود را برای حفظ ریشه‌ی درختان و گیاهان از دست بدهد. در این شرایط، پوشش گیاهی از بین خواهد رفت و این موضوع باعث خواهد شد تا احتمال بروز سیل افزایش یابد. همچنین پژوهش‌ها نشان می‌دهند ترکیباتی مانند زایلین و بنزن که در‌نتیجه‌ی شکسته‌شدن مازوت وارد خاک می‌شوند، به‌مدت بیش از ۱۰ سال در محیط‌زیست باقی می‌مانند.