به گزارش اکوایران، حبیب‌الله عباسی -مدیرکل روابط عمومی ریاست‌جمهوری- درباره موضوع پخش نشدن خبر دیدار رئیس‌جمهور با استاد محمدعلی موحد از صداوسیما توضیح داد که تصاویر ویدئویی این دیدار قبل از ساعت ۱۸ روز جمعه برای صداوسیما ارسال شده بود و انتشار آن برای تمامی رسانه‌ها امکان‌پذیر بوده است.

او توضیح داد ادعای درخواست عدم پخش از سوی دفتر رئیس‌جمهور صحت ندارد و تنها به دلیل نیاز به کنترل کیفیت تصاویر، تأخیری کوتاه در ارسال پیش آمد.

خبر این دیدار تنها در بخش اخبار فرهنگی شبکه چهار ساعت ۲۰ پخش شد و در بخش‌های خبری مهمی مانند ۲۰:۳۰ و ۲۱ نادیده گرفته شد، که این امر به «تشخیص مدیران و سردبیران رسانه ملی» برمی‌گردد. وی این تصمیم را با ارزش خبری بالای این دیدار در تضاد دانست و از مسئولان صداوسیما خواست تا منطق این تصمیم را توضیح دهند.

عباسی با اشاره به اهمیت دیدار رئیس‌جمهور با یک شخصیت فرهنگی برجسته همچون استاد موحد، از محدودیت پوشش خبری این رویداد در صداوسیما انتقاد کرد. این دیدار که در دومین روز از هفته کتاب و کتاب‌خوانی انجام شد، فرصتی برای تبادل‌نظر پیرامون میراث فرهنگی و ادبی ایران بود.

واکنش معاون ارتباطات رئیس جمهور به سانسور دیدار با استاد موحد

 واکنش به این خبر در شرایطی اتفاق افتاد که معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور از سانسور دیدار رئیس جمهور با استاد موحد توسط صداوسیما با انتشار پیامی در شبکه ایکس انتقاد کرده و نوشته بود: 

«استاد محمد علی موحد از مفاخر ارزشمند فرهنگ و ادب است که با عمر پر برکتی به بلندای بیش از یک قرن بر تارک اندیشه معاصر ایران می‌درخشد. رسانه ملی خبر دیدار رئیس جمهور با این چهره ماندگار را در همه بخش‌های خبری سانسور می‌کند و تازه انتظار مرجعیت رسانه‌ای دارد. مرحبا به این سلیقه!!»

ماجرا چه بود؟

ماجرا از انجا آغاز شد که روز گذشته در راستای گرامیداشت روز کتاب و کتاب‌خوانی، رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان به همراه چند مقام ارشد دولتی با محمدعلی موحد، ادیب، شاعر، و پژوهشگر برجسته تاریخ ایران، دیدار کرد اما این دیدار در هیچ یک از رسانه‌های دولتی انعکاش پیدا نکرد.

این ملاقات فرصتی بود برای گرامیداشت نقش استاد موحد در ارتقاء دانش و فرهنگ ایران، و گفت‌وگو درباره آثار ارزشمند او همچون کتاب «هیاهو بر سر هیچ» که به ادعای مالکیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایرانی می‌پردازد. محمدعلی موحد، که متولد 1302 در تبریز است، نقش مؤثری در تاریخ‌نگاری، عرفان‌پژوهی و ادبیات ایران ایفا کرده و با تالیفاتی مانند «خواب آشفته نفت» و «مقالات شمس» شناخته می‌شود.