به گزارش اکوایران، اختلافات میان مجلس و دولت از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، به‌ویژه در ارتباط با انتصاب محمدجواد ظریف به‌عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهوری، آغاز شد و در روزهای اخیر به اوج خود رسید. این تنش‌ها پس از آن شدت گرفت که لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس، که پس از انتقادهای فراوان از انتصاب ظریف مطرح شده بود، در جلسه هفتم آذر ماه مجلس با ۲۰۷ رأی منفی نمایندگان، رد شد.

در همین روز، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در صحن بهارستان این انتصاب را خلاف قانون دانست. در پاسخ به سخنان قالیباف، محمدجواد ظریف در حاشیه جلسه هیئت دولت در همان روز گفت: «پاسخ را از رئیس‌جمهوری بپرسید.»

اما محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری، در نشست ویژه «چهل میلیون امضا شدن کارزار» روز گذشته گفت که از تقاضای بخش‌های مختلف دولت برای ارتباط با کنشگران کارزار و جامعه مدنی خوشحال است و افزود: ما تلاش کردیم خودمان جایی را برای پلتفرم ارتباط مردم با دولت راه‌اندازی کنیم اما منصرف شدیم. اما بعد از هماهنگی میان بخش‌های مختلف دولت که متقاضی ارتباط با جامعه مدنی هستند، تفاهمنامه‌ای میان معاونت راهبردی و کارزار امضا می‌شود تا کارزارها در بخش‌های مختلف دولت پیگیری شوند.

خبر مرتبط
جدال بر سر انتصاب ظریف کماکان ادامه دارد؛ نیکزاد: مملکت رو علاف یک نفر نکنید

اکوایران: محمدجواد ظریف همچنان نقطه بحث و جدل میان بهارستانی‌هاست؛ نایب رئیس مجلس بار دیگر بر غیرقانونی‌بودن مسئولیت دولتی ظریف تاکید کرد و گفت که آقای ظریف هم نمی‌تواند مسئولیتی بگیرد. و این در حالی است که معاون پارلمانی دولت سخن از تعامل با مجلس می‌گوید.

او در ادامه پرسشی درباره معنای وفاق مطرح کرد و افزود: وفاق یعنی نمی‌خواهیم در حاکمیت دعوا کنیم؟ یا یعنی درون حاکمیت با هم صحبت کنیم؟ برخی معتقدند توسعه زمانی محقق می‌شود که در حاکمیت درگیری نباشد. این بد نیست اما به هر صورت ۵۰ درصد در انتخابات رأی ندادند.

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه در اکثر کشورها ۲۰ تا ۲۵ درصد از مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند، گفت: اما اینجا ۵۰ درصد تصمیم گرفتند که سراغ صندوق رأی نروند. شاید ناامید شدند و گفتند فایده ندارد. وفاق یعنی صدای آنان را هم بشنویم. این دستاورد مهمی است، به شرطی که به مردم به چشم تهدید نگاه نکنیم.

 به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

ظریف همچنین با اشاره به مقاله‌ای از خود در نشریه فارن افرز و روزنامه اطلاعات گفت: ما بعد از ۲۲۰ سال به شرایطی رسیده‌ایم که از اینکه توان دفاع از سرزمین خودمان را داریم، اطمینان داریم. همیشه نگران بودیم اتفاقی رخ دهد و ما امنیت و سرزمین‌مان را از دست بدهیم. امروز می‌توانیم به راحتی بگوییم هیچ‌کس فکر نمی‌کند ایران لقمه چرب و نرم و قابل خورده شدن است.

او تاکید کرد: حال زمان این است که به مردم به چشم تهدید نگاه نکنیم. نباید به ایرانیان خارج از کشور به چشم تهدید نگاه کنیم که اگر فرزندی کسی خارج از کشور بود یا خارج از کشور به دنیا آمده بود، نتواند در کشور مسئولیت به عهده بگیرد. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور حاضرند برای ایران فداکاری کنند. ما باید به آنان به چشم فرصت نگاه کنیم.

ظریف ادامه داد: در این صورت کارزار برای ما یک فرصت است. فرصتی است که می‌توانیم نگرانی‌های مردم را بشنویم تا سیاستی که با نیت خوب و پاک برای کمک به مردم اتخاذ شده است اما ضرر می‌زند، دنبال نشود.

خبر مرتبط
شایعات بنزینی شدت گرفت

خبرهای بنزینی در روزهای اخیر در کشور افزایش قابل توجهی داشته است.

 حضور زنان به‌عنوان فرصت، نه تهدید

معاون راهبردی رئیس‌جمهوری همچنین بر لزوم مشاهده حضور زنان به‌عنوان فرصت، نه تهدید، تاکید کرد و افزود: فضای مجازی را به‌عنوان فرصت ببینیم. ما همه‌چیز را مدیون مردم هستیم. اگر برای اولین بار در ۲۲۰ سال اخیر توانستیم از مرز و بوم کشور رفع تهدید کنیم، فرزندان همین مردم در نیروهای مسلح این کار را کردند. مردم ما و ایرانیان ما و منطقه ما، برای ما تهدید نیستند.

او در پایان گفت: از کارزار برای پیداکردن بازوی آگاهی، استفاده کنیم. این یعنی وفاق و یعنی بفهمیم ۵۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند، چه می‌خواهند. وفاق یعنی گفت‌وگو. گفت‌وگو به معنای شنیدن است نه گفتن. شنیدن تمرین می‌خواهد ولی حرف‌زدن تمرین نمی‌خواهد.

ظریف همچنین اشاره کرد که قرآن بیش از هر چیز به شنیدن توصیه می‌کند و گفت: گروهی هستند که از حیوان بدتر هستند و آنان گوش شنیدن ندارند. ما دولتی‌ها باید یاد بگیریم بشنویم؛ موعظه خوب است اما شنیدن بهتر است؛ اول باید بشنویم و بعد عمل کنیم.