به گزارش اکوایران، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت امروز -۳ دی- به مناسبت روز زن، در شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران حضور یافت و با زنان فعال در صنعت دیدار و گفتگو کرد.

وی در این نشست، مشکلات صنعت و تأثیر سیاست‌گذاری‌های گذشته بر وضعیت کنونی را مورد بررسی قرار داد و گفت: در فضای صنعتی، شاهد رخدادهایی بوده‌ایم که مطلوب نیستند. هیچ‌کس از قطع برق، گاز یا آب صنایع دفاع نمی‌کند. تردیدی نیست که صنعت از این وضعیت آسیب می‌بیند.

خبر مرتبط
ناترازی انرژی چه تبعاتی برای ایران دارد؟

اکوایران: اولین همایش ملی «تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی» با محوریت ارائه راهکارهای اجرایی و تخصصی، تلاش داشته به تقویت نقش تاسیسات در بهینه‌سازی مصرف انرژی بپردازد و زمینه را برای سرمایه‌گذاری و توسعه تکنولوژی‌های جدید هموار سازد.

سخنگوی دولت ادامه داد: صنعت، ذهن پویای جامعه است و از نظر مالی هم توانمند است، اما ناترازی‌ها نتیجه سیاست‌گذاری‌های اشتباه است. این ناترازی‌ها یک شبه به وجود نیامده‌اند؛ بلکه نتیجه دهه‌ها سیاست‌گذاری نادرست و بی‌توجهی به آینده هستند.

مهاجرانی با اشاره به مصرف بی‌رویه منابع آبی و انرژی گفت: ما این تصور را داشتیم که منابع آبی زیرزمینی همیشه باقی خواهند ماند و بدون برنامه‌ریزی درست، از این منابع برای کشاورزی و صنعت استفاده کردیم. ناترازی‌هایی که امروز در برق و گاز مشاهده می‌کنیم، حاصل همین سیاست‌گذاری‌های نادرست است.

وی تاکید کرد: اگر ۱۰ سال پیش به صنایع می‌گفتیم که روزی برق آنها قطع خواهد شد، آنها از همان زمان برای چنین روزی آماده می‌شدند و راه‌حل‌هایی پیدا می‌کردند. اما ما در سیاست‌گذاری‌ها به پیامدها توجه نکردیم و تنها به نتایج آنی نگاه کردیم.

خبر مرتبط
علت کم‌تر شناخته‌شده کمبود گاز؛ روایت نیویورک تایمز از بحران انرژی در ایران

اکوایران: در حالی که ایران سال‌هاست با مشکلات زیرساختی دست‌وپنجه نرم می‌کند، رئیس‌جمهور هشدار داد که این مسئله اکنون به نقطه بحرانی رسیده است.

سخنگوی دولت همچنین با انتقاد از وضعیت موجود، گفت: در کشوری که ذخایر نفت و گاز فراوانی دارد، قطع گاز منازل در زمستان، شرمندگی‌آور است. مردم در این موضوع مقصر نیستند؛ زیرا مصرف آنها نتیجه سیاست‌گذاری‌های ما است. اگر از ابتدا قیمت‌گذاری انرژی به‌گونه‌ای بود که مردم به استفاده از وسایل کم‌مصرف و کولرهای بهینه‌تر هدایت می‌شدند، امروز با چنین وضعیتی مواجه نمی‌شدیم.

171578542