به گزارش اکوایران، در جلسه امروز -سه‌شنبه ۱۱ دی ماه- صحن علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور در دستور کار قرار گرفت و مواد ۳۶ و ۳۷ این طرح به تصویب رسید.

طبق ماده ۳۶، هر فرد یا نهاد می‌تواند تخلفات یا جرائم انتخاباتی را به هیأت‌های نظارت گزارش دهد. همچنین، در ماده ۳۷، نمایندگان مقرر کردند که قوه قضائیه شعبی برای رسیدگی فوری به جرائم انتخاباتی در هر حوزه قضائی اختصاص دهد.

به گزارش ایرنا، تبصره‌های این ماده به تفصیل نحوه رسیدگی به تخلفات انتخاباتی را مشخص کرده است. بر اساس تبصره‌ها، رسیدگی به جرائم اعضای هیأت‌های اجرائی و نظارت در مراجع قضائی مرکز استان‌ها انجام می‌شود و تخلفات در سطوح بالاتر به دادگاه‌های تهران ارجاع می‌شود. علاوه بر این، مراجع ذی‌صلاح موظفند حداکثر یک ماه پس از انتخابات، به تخلفات رسیدگی کنند.

رسیدگی به جرایم انتخاباتی تا یک ماه پس از انتخابات

همچنین در نشست علنی امروز، نمایندگان در ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، با مواد ۳۷ و ۳۸ این طرح موافقت کردند.

با ۲۱۲ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۱ نماینده حاضر، ماده ۳۷ تصویب شد. بر اساس این ماده، قوه قضائیه موظف است شعب کافی در هر حوزه قضائی برای رسیدگی فوری و خارج از نوبت به جرائم انتخاباتی اختصاص دهد. نمایندگان خانه ملت مقرر کردند که رسیدگی به جرایم انتخاباتی قانون انتخابات شورا‌های اسلامی حداکثر یک ماه پس از انتخابات انجام شود.

مجازی‌شدن ستاد‌های انتخاباتی

همچنین نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود ماده ۴۴ طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها را نیز تصویب کردند. طبق این ماده، هر نامزد انتخاباتی می‌تواند یک ستاد اصلی، ستاد فرعی برای هر منطقه، ستاد بانوان و یک ستاد انتخاباتی مجازی داشته باشد.

نامزدها موظفند نشانی و مسؤول هر ستاد را به هیأت اجرایی اعلام کنند. در پایان مهلت تبلیغات، تمامی ستادها تعطیل و تبلیغات در فضای مجازی نیز متوقف خواهد شد. همچنین نامزدها و مسؤولان ستادها مسئول نظارت بر فعالیت‌ها و جرایم احتمالی در ستادهای حقیقی و مجازی خواهند بود.