به گزارش اکوایران، یک بهمن ماه ترامپ وارد اتاق بیضی‌شکل کاخ سفید می‌شود، تهران چه برنامه‌ای دارد؟

سروصدای مذاکرات دو طرف پیش از شروع دولت او بلند شده است.

اولین نشانه، خبری مبنی بر دیدار تیم ایران با ایلان ماسک در نیویورک بود که البته مقامات ایرانی تکذیب کردند.

دومین نشانه نیز خبر رسانه عراقی بغداد الیوم به نقل از یک منبع آگاه ایرانی  بود که ترامپ اخیراً پیامی را از طریق عمان برای ایران جهت مذاکره ارسال کرده که البته اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، از این پیام ابراز بی‌اطلاعی کرد.

همچنین در سفر وزیر خارجه عمان به تهران نیز عراقچی اعلام کرد که پیغامی از آمریکا همراه نداشته اند.

با این حال این اخبار پرحاشیه به همین نقطه ختم نمی‌شود.

در نشانه سوم خبرگزاری کیودو از ورود ژاپن به میانجی‌گری مذاکرات پشت پرده ایران با ترامپ خبر داده که آخرین تلاش این کشور برای میانجی‌گری در زمین مذاکره دو کشور به دوره روحانی برمی‌گردد که ناکام ماند.

بااین‌حال، این روند فقط محدود به اخبار پشت پرده رسانه‌ها نیست.

به تازگی نشانه از شروع مذاکرات نیز در اظهارات مقامات ایرانی نمایان شده است.

برای مثال عباس عراقچی، وزیر خارجه، به‌تازگی گفته است که ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آن‌ها وارد مذاکره شده‌ایم؛ طرف‌هایی که متشکل از سه کشور اروپایی، چین، روسیه و طرف آمریکایی است که از برجام خارج شد. آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم.

همچنین پس از عراقچی، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی، هم در گفت‌وگو با شبکه المیادین گفته که ایران برای گفت‌وگو آماده است و گام‌های خود را بر اساس سیاست‌های دولت ترامپ خواهد برداشت.

البته روند مذاکرات برجامی ایران بیش از این با تروئیکای اروپایی به شکل گفت‌وگو آغاز شده بود.

طبق گفته سخنگوی وزارت خارجه، دور جدید مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس هفته آخر دی برگزار می‌شود. این گفت‌وگوها در سایه قطعنامه اخیر شورای حکام آغاز شده است.

از سوی دیگرایران برای یارگیری در مذاکرات احتمالی فعال‌تر شده است، عراقچی یکی از اهداف سفر اخیر خود به چین را این مطرح کرد که در سال جدید میلادی بحث هسته‌ای نیز با وضعیتی مواجه می‌شود که نیازمند مشورت‌های بیشتری با مقامات چین در این ارتباط است.

از تمام نشانه‌هایی که در اخبار و همچنین اظهارنظر مقامات مختلف و روندی که در ماه‌های اخیر طی شده، می‌توان پیش‌بینی کرد که دولت چهاردهم و ترامپ فعلا مذاکره را بهترین راه می‌دانند.

بااین‌حال، بازیگران دیگری نیز در وسط این شرایط قرار دارند که ممکن است روند را به شکل دیگری رقم بزنند.

استفاده پرشتاب تهران از دیپلماسی و عدم تندروی در بیان مقامات دولت ترامپ در خصوص ایران، می‌تواند زمینه را برای مذاکرات احتمالی بیش از پیش مهیا کند.

بااین‌حال، احتمال فعال شدن اسنپ‌بک و خروج ایران از ان‌پی‌تی در یک قدمی پرونده قطور برجام قرار دارد. در حقیقت، سال نو میلادی نقطه شروع جدید یا پایان پرخطر پرونده برجام خواهد بود و احتمالا تعارف و کش دادن وضعیت گرگ و میش دیگر ممکن نخواهد بود.