​به گزارش اکوایران، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود که امروز (سه‌شنبه ۱۸ دی‌) در محل ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره روند شایسته گزینی در دولت، گفت: در انتصابات، تمرکز بر گفتمان دولت و حل مسائل مردم است اما عهد اخوت با کسی نبسته‌ایم. توجه به شایستگی افراد مورد نظر است و تلاش می کنیم افراد همسوی دولت هم باشند اما نگاه اصلی ما عملکرد است و براساس وفاق، قوانین و مقررات و شایسته سالاری حرکت می‌کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره ادامه روند تصویبFATF  در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: اف.ای.تی.اف شامل ۴۲ موافقتنامه است که ایران ۴۰ موافقتنامه آنرا از سال‌های قبل اجرا می‌کرده است. تنها سی اف تی و پالرمو در ایران مصوب نشده است که آنها نیز با هماهنگی بین قوا و دستور مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است. با درایتی که در این مجموعه هست و نگاهی که به مصالح ملی دارند، امیدواریم که نتایجی حاصل شود که مردم ایران از آن منتفع شوند.

مهاجرانی با تاکید بر اینکه پیوستن به FATF می‌تواند منجر به تسهیل سرمایه گذارای در کشور شود، تاکید کرد: دو موافقتنامه باقی مانده مربوط به مبارزه با حمایت از تروریسم و مقابله با پولشویی است که البته در حال حاضر در ایران اجرا می‌شود، بانک‌های ما پولشویی نمی‌کنند و لذا ان‌شاالله با تسلط نگاه حرفه‌ای و توجه به منافع ملی مسیری را در پیش بگیریم که بتوانیم بهترین دستاورد را در زندگی مردم شاهدش باشیم.

وی درباره نقش مساله FATFبر کنترل نرخ ارز، گفت: نمی‌گوییم که تحریم‌ها هیچ اثری بر روی زندگی مردم ندارد. مسلما بیشترین کسانی که تحریم‌ها را حس می‌کنند مردم هستند، اعم از صنعتگران و همه افرادی که در این کشور زیست می‌کنند تحت تاثیر تحریم هستند، لذا مذاکرات رفع تحریم‌ها مطابق دستور مقام معظم رهبری حتی ساعتی به عقب نینداختیم. اگر در موضوع FATFاقدامی نکنیم مراوداتمان حتی با کشورهای دوست هم دچار خدشه خواهد شد لذا این دو تا موضوع را با هم دنبال می‌کنیم، به این جهت که معتقدیم زندگی مردم نباید معطل مذاکرات باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره سیاست خارجی ایران برای مذاکره و رفع تحریم، تاکید کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس تاکیدات رهبر انقلاب براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت شکل می‌گیرد در این راستا آمادگی داریم که برای رفع تحریم با قدرت‌های جهانی مذاکره کنیم. ما ملت اهل مذاکره هستیم و کسی که قرارداد امضا شده را زیر پا گذاشت ایالت متحده آمریکا بود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در مورد نوسانات نرخ ارز اظهار داشت: معمولا نرخ ارز تابع موضوعات متنوعی است، بخشی از این موضوعات در درون کشور است و بخشی در بیرون کشور، و طبیعتاً این دو با هم تعیین کننده هستند. اما در مورد نرخ ارز خیلی از اوقات ما شاهد تقاضای القایی هستیم؛ مثلا پرسش‌هایی از این جنس که نرخ ارز تا کجا میخواهد بالا برود؟ خودش باعث باعث افزایش خواهد شد! اما واقعیت موضوع این بود که اولا مصادف شد با سال نو مسیحی، چون معمولاً در آغاز سال نو مسیحی با افزایش سفرها مواجه هستیم و هموطنان مقدار زیادتری خرید می‌کنند و میزان واردات کالا و افزایش ثبت سفارش‌ها و درخواست ارز برای این ایام معمولاً افزایش پیدا می‌کند لذا یک افزایش تقاضا داشتیم. 

مهاجرانی دلیل دوم افزایش نرخ ارز را هیجاناتی عنوان کرد که در داخل بازار ارز به وجود آمده است، به واسطه ایجاد بازار ارزی که جزو وظایف قانونی بود که برنامه هفتم هم بر تکلیف کرده بود. 

وی افزود: تنوع بین نرخ های ارز سبب ایجاد فساد و رانت و همه موضوعاتی می شود که بارها و بارها با نام پرونده‌های مختلف از آنها نام برده می شود، لذا طبیعی است که این اقدام باید صورت می‌گرفت و البته تمام تلاش دولت بر این است که بتواند تاب آوری نرخ ارز را تقویت کند. همانطور که می دانید نرخ کاهش پیدا کرده و در کانال ۷۰ هزار تومان زیر ۸۰ هزار تومان قرار گرفته و امیدوار هستیم که با سیاست‌های خوبی که بانک مرکزی دستگاه‌های استفاده کننده از ارز انجام میدهند شاهد وضعیت بهتری هم باشیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره انتقال پایتخت از تهران، اظهار داشت: موضوع انتقال پایتخت موضوع جدیدی نیست بلکه بیش از سه دهه است راجع به انتقال پایتخت صحبت میشود. ظرفیت‌های زیستی هر منطقه نشان می‌دهد که تا چه میزان برای گسترش فعالیت‌ها ظرفیت دارد. درباره استان تهران نگرانی‌هایی از منظر ظرفیت‌های زیستی مثل آب وجود دارد.

مهاجرانی افزود: در هر حال «مکران» به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح است. دو شورا تشکیل شده است، یک شورایی که مشکلات پایتخت را رصد می‌کند، یکی از موضوعاتی که مطرح است این است که ظرفیت‌های بالایی در منطقه مکران وجود دارد. تلاش می‌کنیم که دانشگاهیان، نخبگان و خبرگانی که در این زمینه اعم از نیروهای مهندسی یا جامعه شناسی یا اقتصاددانان کمک می‌گیریم و ان شاءلله بتوانیم موضوع رو به سمتی ببریم که بهترین اثربخشی رو داشته باشد اما موضوعی نیست که در دستور کار فوری قرار داشته باشد.

مهاجرانی درباره موضوع کامیون داران در مرز ترکیه گفت: همین‌جا از کامیون داران تشکر می‌کنم شاید خیلی از اوقات زحمات این عزیزان کمتر دیده می‌شود کسانی که در سرما و گرما زحمت می‌کشند کار انتقال خیلی از محصولات به دوش این عزیزان است و جزو اقشاری هستند که در مورد توجه کردن و قدردانی کردن از آنها برخی اوقات کم‌کاری می‌شود.

وی ادامه داد: هیاتی به سمت ترکیه در حال حرکت است و حل موضوع کامیون داران را دنبال می‌کنیم، ظرف ایام پیش‌ رو و حتی ظرف چند ساعت آینده ان شاءلله موضوع حل خواهد شد و امیدواریم بتوانیم شاهد وضعیت بهتری برای این عزیزان باشیم. ترکیه جزو کشورهایی است که ما با این کشور مراودات بسیار زیادی داریم و معمولا مسائل اینگونه هم برای ما قابل حل خواهد بود.