توضیح پزشکیان درباره ملزومات توسعه مکران
اکوایران: رئیسجمهور در جلسه توسعه دریامحور با تأکید بر اهمیت استانداردسازی زیرساختهای سواحل جنوبی کشور، از لزوم توسعه حملونقل ریلی، بهینهسازی موقعیت کارخانهها و نیروگاهها، و تدوین سند چشمانداز برای هدایت طرحهای توسعهای خبر داد.
به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری صبح امروز - 30 بهمن- در جلسه توسعه دریامحور، بر ارتقاء و استانداردسازی زیرساختهای لازم برای توسعه دریامحور تاکید کرد و گفت: تمامی وزارتخانهها و نهادهایی که در حال توسعه زیرساختهای خود در سواحل و شهرهای جنوبی هستند، باید استانداردهای زیست محیطی و دیگر زیرساختهای مربوط به شهرهای بزرگ را در بالاترین سطح رعایت کنند.
رئیسجمهوری مشخصاً به زیرساختهای راهسازی اشاره و اظهار کرد: وزارت راه در ساخت کریدورهای ریلی و آزادراهی جنوب کار تملک اراضی را به نحوی انجام دهد که بزرگراهها به عریضترین شکل ممکن در این مسیرها ساخته شوند تا در آینده برای توسعه بزرگراهی مجبور به تملک مجدد اراضی در این مناطق نباشیم.
پزشکیان بر ضرورت توسعه حمل و نقل ریلی در این مناطق تاکید کرد و گفت: جابجایی بسیاری از محصولات در این مناطق، لزوما باید با قطار انجام شود؛ لذا زیرساختهای ریلی بنادر جنوب باید به شکل استاندارد تقویت شوند.
رئیس جمهور به ساخت کارخانهها و نیروگاهها در مکران پرداخت و تصریح کرد: نیروگاهها و کارخانههایی که ممکن است آلاینده باشند، باید در فاصله و موقعیت مناسب نسبت به شهرها ساخته شوند، تا در آینده با پدیده آلودگی شهرها روبرو نباشیم. این استانداردها را باید از هم اکنون رعایت کنیم، تا بعدها دچار مشکل نشویم.
پزشکیان درباره اسکان جمعیت در شهرهای جنوبی تاکید کرد: برخی نهادها مثل نیروهای مسلح که ماموریتهای دریایی دارند، میتوانند پادگانها و نیروهای خود را به جنوب منتقل کنند.
پزشکیان بر تمرکز همه دستگاههای فعال در مکران و سواحل جنوبی بر روی چشمانداز توسعه این مناطق تاکید و اظهار کرد: لازم است اسناد توسعه این مناطق را با دقت بررسی و بر اساس آنها طرحهای توسعه را اجرایی کنیم؛ بدون سند چشمانداز و ایجاد یک نهاد برای هدایت کلی توسعه سواحل جنوبی نمیتوان به خوبی فرآیند توسعه در این مناطق را راهبری کرد.
در این جلسه گزارش نیروی دریایی برای توسعه دریامحور ارائه شد که در آن فرمانده نیروی دریایی پیشنهاد ارائه مجوز بانکرینگ سوخت (سوخترسانی به کشتیها) را مطرح کرد.
رئیس جمهور با اشاره به این پیشنهاد، دستور بررسی و صدور مجوز به نیروی دریایی ارتش در این زمینه را صادر کرد و افزود: یکی از راههای توسعه اقتصادی در بنادر جنوبی، صدور مجوز صنایع مینیفاینر (پالایشگاههای کوچک مقیاس) است که دستور تسهیل برای تاسیس این صنایع صادر شده است؛ مینیفاینرها میتوانند جایگزین مناسبی برای مقابله با پدیده قاچاق سوخت، تحریمها و نیز کمک به اقتصاد محلی باشند، لذا لازم است در این زمینه نقشه عملیاتی تهیه و ارائه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور از برنامهریزی برای توسعه اقتصاد دریایی در سواحل جنوبی و شمالی ایران خبر داد.
در این جلسه، علاوه بر رئیس دفتر رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو و تعاون و کار و رفاه اجتماعی و فرماندهان نیروهای دریایی ارتش و سپاه نیز حاضر بودند و به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.
توسعه دریامحور از برنامههای دولت چهاردهم
توسعه دریامحور از مهمترین راهبردهای دولت چهاردهم از زمان روی کار آمدنش تلقی میشود. موضوعی که بارها توسط رئیسجمهوری، محمدرضا عارف معاون اول و علی عبدالعلیزاده، نماینده ویژه رئیسجمهور در اقتصاد دریامحور مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیسجمهور در جلسه 17 دی توسعه دریامحمور در راستای تحقق اهداف توسعهای صنعت شیلات و آبزیان دستورات مهمی از جمله «تشکیل شورای راهبری شیلات به ریاست استانداران استانهای ساحلی و دبیری سازمان شیلات»، «بهسازی و نوسازی شناورها و کشتیهای صیادی»، «ایجاد رشتههای تحصیلی آبزی پزشکی برای دانشجویان بومی جهت ارتقای ایمنی تولید آبزیان» و «فرهنگسازی آبزی مصرفی در جامعه» صادر کرد.
مسعود پزشکیان در جلسه نهم دی با موضوع توسعه اقتصاد دریامحور، بر اهمیت صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتیسازی، تأکید کرد و گفت که دولت چهاردهم توجه ویژهای به این صنایع دارد و تمام تلاش خود را برای بررسی همهجانبه مسائل، مشکلات و فرصتهای موجود در این زمینه به کار خواهد گرفت.
او همچنین بر لزوم تدوین استراتژی مشخصی مطابق با شرایط روز تاکید کرد و گفت: برای ایجاد یک استراتژی کارآمد، باید وضعیت فعلی صنایع دریایی روشن شود و برنامههای توسعه و دستاوردهای آن در پنج سال آینده با جزئیات مشخص اعلام گردد.
دولت چهاردهم با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع دریامحور، به ویژه صنعت کشتیسازی، تلاش دارد تا برنامهریزیهای استراتژیک و همکاری با بخش خصوصی را در این حوزه تسریع کند. در این راستا، رئیسجمهوری و مقامات مربوطه بر لزوم تدوین استراتژیهای جامع و بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی دریا برای رشد پایدار تأکید کردهاند.
پیشتر نیز محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری در 13 آذر در دیدار با رئیس و هیات مدیره گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفت: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیسجمهوری، هر هفته سه یا چهار جلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرحها برگزار میکند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ: در صورت نقض آتشبس جهنم به پا خواهد شد/ نتانیاهو: حق کامل بازگشت به جنگ را داریم
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
حیاط خلوت لوازم خانگی داخلی تعطیل میشود
-
لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی؛ دومین بازگشایی بزرگ پس از واردات خودرو؟
-
ایران خودرو بالاخره با محصول محبوب خود وداع کرد / بازار خودرو خود را آماده خودروی جدید می کند
-
وقتی ترامپ بیبی را سورپرایز میکند؛ هیچ تعهدی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
جنون در اسرائیل بالا گرفت/ یورش هواپیماهای جنگی اشغالگران به خانیونس پیش از آغاز رسمی آتش بس
-
بازنده بزرگ سقوط اسد در خلیج فارس/ ضدانقلاب بن زاید بازی شام را بر میگرداند؟
-
دولت در قله بدهی؛ بازاری که سقف آن تغییر کرد