به گزارش اکوایران، آیین‌نامه اجرایی نحوه محاسبه فوق‌العاده سختی کار در محیط‌های غیرمتعارف به وزارت بهداشت، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان انرژی اتمی ابلاغ شد.

بر اساس پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیأت وزیران در جلسه ۲۶ دی ماه امسال و مستند به قانون مدیریت خدمات کشوری، این سازمان مسئول برقراری «فوق‌العاده سختی کار» در محیط‌های غیر متعارف شد که محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور آن را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

به گزارش ایرنا، مطابق این آیین‌نامه، سختی کار به آن دسته از پست‌های سازمانی در دستگاه‌های اجرایی اطلاق می‌شود که اولا در هنگام انجام وظایف خود به طور مستمر یا متناوب تحت تأثیر عوامل افزایش‌دهنده صعوبت، دشواری و فشار خارج از توان طبیعی جسمی باشد که سبب بروز بیماری یا عوارض نامطلوب شود و ثانیا متصدیان پست‌های سازمانی مربوطه با مواردی چون کار با مواد سمی، منفجره، آتش‌زا یا کار در اعماق دریا سروکار دارند.

زیرسامانه ثبت درخواست‌های برقراری فوق‌العاده سختی کار ظرف ۶ ماه راه‌اندازی می‌شود تا دستگاه‌های اجرایی درخواست‌های خود را به سارمان اداری و استخدامی کشور ارسال کنند.

در صورتی که متصدیان پست‌های سازمانی در هر دو مورد مربوط به سختی کار (محیط‌های غیر متعارف و نیز کار با مواد آتش‌زا، سمی، منفجر یا اعماق دریا) قرار بگیرند، مشمول امتیازات هر دو مورد «فوق‌العاده سختی کار» خواهند شد.

چگونه بفهمیم سختی کار داریم؟

طبق قانون 1401، در هر مورد، کارگر متقاضی، باید درخواست خود را ثبت و آن را برای کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور استانی، ارسال کرده تا مورد بررسی قرار گرفته و سپس، با اظهارنظر کارشناسان مربوطه، وضعیت شغلی متقاضی، از حیث سخت و زیان آور بودن و تعلق سختی کار به آن، مشخص گردد.

در صورتی که نظر کمیته مزبور، بر سخت و زیان آور بودن شغل مورد درخواست متقاضی باشد، سختی کار، به متقاضی، تعلق گرفته و در غیر این صورت، درخواست فرد، رد خواهد شد. البته، این رای، قابل اعتراض در کمیته تجدیدنظر مشاغل سخت و زیان آور استانی و سپس، شورای عالی حفاظت فنی است.