به گزارش اکوایران،‌ محمدرضا باهنر در نشستی خبری با خبرگزاری مهر درباره موافقت خود با FATF توضیحاتی ارائه داد. 

به گفته او رسانه‌ها جزئیاتی را منتشر کردند که اشتباه فنی دارد. آنچه در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی می‌شود، کنوانسیون‌های CFT و پالرمو است. ایران به ۳۸ حکم از FATF عمل کرده و برخی احکام پالرمو و CFT پس از تصویب در مجلس دهم، به دلیل اختلافات، برای بررسی بیشتر به مجمع ارسال شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد، اگر مصوبه‌ای برای مدت یک سال در دستور کار مجمع قرار نگیرد، از دستور کار خارج می‌شود. اکنون پالرمو و CFT با مجوز رهبری در کمیسیون‌های مجمع در حال بررسی است و پس از آن به صحن مجمع می‌رود تا تصمیم‌گیری نهایی انجام شود.

او همچنین درادامه گفت: شخصاً با هر 2 کنوانسیون موافقم، اما موضوع هنوز در کمیسیون در حال بررسی است. CFT با ایرادات شورای نگهبان روبه‌رو است و پالرمو نیز با مشکلاتی از سوی شورای عالی نظارت مجمع مواجه است، که در حال حاضر جزئیات آن را به خاطر ندارم.

باهنر در پایان درباره تضمین‌های پیوستن به CFT و پالرمو با وجود تحریم‌ها گفت: تصویب FATF باعث حل تحریم‌ها نمی‌شود، اما عدم تصویب این 2 کنوانسیون فشار بیشتری بر تحریم‌ها وارد خواهد کرد. حتی اگر برخی کشورها بخواهند تحریم‌ها را دور بزنند، تحریم‌کنندگان همچنان از این وضعیت سود می‌برند و کشورهایی که مایل به همکاری با ایران هستند، دچار مشکل خواهند شد.

FATF و سرنوشت اقتصادی ایران

بسیاری از کارشناسان معتقدند، پیوستن به FATF می‌تواند مبادلات تجاری ایران را با دیگر کشورها بهبود بخشد، چراکه در حال حاضر ایران به همراه کره شمالی و میانمار تنها کشورهایی هستند که خارج از این سیستم قرار دارند.

فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان که مشکلات ناشی از عدم عضویت در FATF را به‌خوبی درک کرده‌اند، بر این باورند که تصویب این لوایح می‌تواند تحولات مثبتی در عرصه اقتصادی کشور ایجاد کند.

در حالی که هنوز دیدگاه نهایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه مشخص نیست، برخی سیگنال‌ها حاکی از تمایل مثبت برای تصویب این لوایح است. برای مثال، سخنگوی مجمع، علی لاریجانی و عباس گلرو گفتند که امیدواری‌هایی نسبت به تصویب این لوایح در مجمع وجود دارد.