به گزارش اکوایران، امروز -23 بهمن- فروغ هاشمی به‌ عنوان فرماندار دولت چهاردهم در شهرستان نوپای اوز این استان منصوب شد.

 در حکم حسینعلی امیری، استاندار فارس خطاب به فروغ هاشمی آمده است: به موجب این حکم و بنا به پیشنهاد سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی، سرکارعالی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان اُوز منصوب می‌نمایم.

فروغ هاشمی علاوه بر اینکه نخستین فرماندار زن اهل تسنن تاریخ استان فارس محسوب می‌شود، سوابقی از جمله رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز، عضو هیات اجرایی پایتخت کتاب ایران، مدرس دانشگاه و مدیرعامل موسسه کارآفرینی خاتم الانبیا اوز را در کارنامه کاری خود دارد.

اد دارای مدرک دکتری فلسفه تعلیم و تربیت است و طی چند سال نیز به عنوان مدیر و کارمند نمونه در جشنواره شهید رجایی برگزیده شده است.

شهرستان اوز حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۹۸ درصد آن را عزیزان اهل سنت تشکیل می‌دهند.

خبر مرتبط
شناسنامه زنان فرماندار در ایران

اولین فرماندار زن در کردستان منصوب شد. این خبری بود که بسیاری از رسانه‌ها در چند شبانه‌روز گذشته به صفحه یک خود آوردند. گفته می‌شود که این زن اولین فرماندار در دوران ریاست جمهوری «مسعود پزشکیان» است.

دیگر فرمانداران زن دولت چهاردهم

پیش از این در 11 بهمن، ریحانه شریعتی‌اصل به‌عنوان اولین فرماندار زن در خراسان‌رضوی، فرماندار مه‌ولات شد.

در 22 دی نیز خدیجه جشن‌پرور، از بانوان بومی و اهل سنت روانسر، با حکم حکم انتصاب منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه به عنوان نخستین زن در تاریخ استان کرمانشاه انتخاب شد.

جشن‌پرور که دانشجوی دکترای توسعه اقتصادی در دانشگاه رازی است، پیش از این سمت‌های متعددی را در استانداری کرمانشاه و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان بر عهده داشته و معاونت فرمانداری کرمانشاه از جمله مسئولیت‌های پیشین او بوده است.

در دوم دی ماه، نیز نخستین فرماندار زن مازندران در دولت چهاردهم توسط مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران منصوب شد.

جمیله قایی پاشا، متولد سال ۱۳۵۸، فارغ التحصیل ارشد جغرافیا برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه تهران، دانشجوی دکترا، ۲۰ سال سابقه کار، رئیس اداره سیاسی اجتماعی فرمانداری قائم‌شهر، مشاور امور بانوان، مدرس دانشگاه را در کارنامه دارد. 

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان در 22 آذرماه در ادامه فرایند انتصابات دولت چهاردهم با صدور احکام جداگانه، فرمانداران ۹ شهرستان استان را منصوب کرد که یکی از این انتصابات شادی فضلی بود که به سمت سرپرستی فرمانداری کوهپایه منصوب شد. به این ترتیب او اولین فرماندار زن استان اصفهان شد. 

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان نیز در احکامی جداگانه دو فرماندار زن را در استان منصوب کرد. عصمت محمد دوست در هشتم آذر به‌عنوان فرماندار خمام و سمیرا حسنی نیز در 15 آذر ماه به‌عنوان فرماندار شهرستان رودبار تعیین شدند.

محمد دوست اولین زنی است که بعد از انقلاب اسلامی در استان گیلان عهده‌دار این مسئولیت می‌شود.

نکته جالب آن‌که اولین فرمانداز زن تاریخ معاصر ایران نیز به این استان تعلق داشته است. در سال ۱۳۴۷ قدسی صوفی سیاوش، فرماندار صومعه‌سرا شد و با این انتصاب او نام خود را به عنوان اولین زن فرماندار در ایران در تاریخ ثبت کرد.

حسینعلی امیری، استاندار فارس در چهارم آذر بتول معلم را به‌عنوان اولین فرماندار زن این استان پس از انقلاب اسلامی، در شهرستان سروستان منصوب کرده بود.

آرش زره‌تن لهونی، استاندار کردستان نیز در 28 مهر سودابه ضرغام‌نژاد را در شهرستان دهگلان به عنوان اولین فرماندار زن این استان منصوب کرد. ضرغام‌نژاد نیز اولین زن فرماندار در استان کردستان است.

خبر مرتبط
برای اولین بار: انتصاب فرماندار زن در استان اصفهان/ چهار استانی که در دولت چهاردهم برای اولین بار صاحب فرماندار زن شدند

اکوایران: مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان در حکمی شادی فضلی را به‌عنوان نخستین فرماندار زن تاریخ مدیریتی این استان منصوب کرد. در این گزارش نگاهی انداخیم به تمام فرمانداران زن منصوب شده در دولت.

حضور زنان در مناصب اجرایی دولت چهاردهم

دولت چهاردهم، نخستین‌های زیادی در زمینه انتصاب زنان رقم زد؛ از جمله آنها می‌توان به نخستین فرماندار زن در استان کردستان -شهرستان دهگلان-، نخستین ریاست یک زن در هیات نظار بانک مرکزی، اولین زن سخنگوی دولت در تاریخ کشور و حضور نخستین خانم در مقام معاونت وزارت نفت اشاره کرد.

خبر مرتبط
برای اولین بار یک بانو در صدر «هیات نظار بانک مرکزی»/ نگاهی به ورود زنان و اقلیت‌ها به دولت چهاردهم

اکوایران: با حکم وزیر اقتصاد و برای نخستین بار در تاریخ وزارت اقتصاد یک زن رییس هیات نظار بانک مرکزی شد. او تحصیل‌کرده دانشگاه تگزاس در آستین است و هم‌اکنون استاد اقتصاد دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف است.

مسعود پزشکیان در ایام انتخابات، در بیانیه‌ای خطاب به زنان و دختران کشور اظهار کرده بود: «باور دارم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیم‌گیری، حق آنها و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف من افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی کشور بر اساس شایسته سالاری و عدالت است. من حق انتخاب شدن زنان در مناصب سیاسی را به رسمیت می‌شناسم و جایگاه امور زنان را در ساختار دولت ارتقا خواهم داد. من به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را دوشادوش خودشان پیگیری می‌کنم.»