به گزارش اکوایران، عباس بیات، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موضوع بازماندگان از تحصیل که یکی از بندهای برنامه هفتم توسعه است، گفت: در این برنامه درسی خاص برای بازگشت دانش‌آموزان به تحصیل در حال اجراست.

او همچنین افزود که یکی از اولویت‌های جدی در این زمینه، مهارت‌آموزی است. هدف این است که با تقویت و توسعه مهارت‌های آموزی، مسیری برای تغییر وضعیت دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند یا به مدرسه نمی‌روند، فراهم شود.

به گفته او یکی از دلایل عدم حضور دانش‌آموزان در مدرسه، اشتغال آن‌ها است. در این راستا، در آیین‌نامه تقویم مهارت‌آموزی، اشاره شده که اگر دانش‌آموزی در خارج از مدرسه مشغول به کار است، تجارب شغلی‌اش باید مورد ارزیابی قرار گیرد.

این اقدام می‌تواند به بازگشت آن‌ها به فضای مدرسه کمک کند. بیات همچنین گفت که شورای عالی آموزش و پرورش در آیین‌نامه جدید تقویت و توسعه، به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته است.

مدیرکل دفتر آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه ویژه‌ای که در چارچوب برنامه هفتم برای آموزش رشته‌های ۹۰۰ ساعته در هنرستان‌ها در نظر گرفته شده، افزود: با کاهش ساعات تدریس و برنامه هفتگی، دانش‌آموزان می‌توانند در رشته‌های مختلف جذب شده و در مدرسه بمانند.

بیات در ادامه گفت که به طور میانگین، بین ۵ تا ۷ درصد دانش‌آموزان از پایه نهم به دهم نمی‌روند. این آمار در استان‌های مختلف متفاوت است و بین ۲ تا ۱۰ درصد متغیر است. وی افزود که بخشی از این دانش‌آموزان به حوزه‌های علمیه جذب می‌شوند و در نهایت سیستم آموزشی کشور باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد.