به گزارش اکوایران، نشست کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای فضای مجازی کشور با حضور اعضای این کمیسیون و به ریاست سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد.

با توجه به ابعاد گسترده پدیده قمار، که شامل خروج سالانه بیش از ۲۰ همت ارز از کشور و ابتلای میلیون‌ها نفر به این آسیب اجتماعی می‌شود، کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی کشور، کلیات برنامه تقسیم کار دستگاهی و برنامه عملیاتی ابعاد فرهنگی اجتماعی سند پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی را تصویب کرد.

در پایان، پس از تصویب کلیات این برنامه، تصمیم بر این شد که کارگروه تخصصی با دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شود تا در خصوص اولویت‌بندی اقدامات، تعیین مسئول برنامه‌ها و راهبری و پیگیری اجرای آنها تصمیم‌گیری شود. تمامی دستگاه‌های مسئول پس از ابلاغ این سند، موظف به ارسال گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود به مرکز ملی فضای مجازی در زمان‌بندی مشخص برای هر برنامه خواهند بود.

کلیات سند مقابله با قمار در فضای مجازی

اما این سند چیست و به چه موضوعاتی اختصاص دارد؟‌ در راستای اجرای بندهایی از طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات در زمینه «کاهش نرخ رشد جرایم فضای مجازی» و «ارتقاء سالم‌سازی و کاهش محتوای آسیب رسان و مجرمانه در فضای عمومی» سند « پیشگیری و مقابله با قمار در فضای مجازی» در هشتادوپنجمین جلسه مورخ 19 مهر 1401 در شورای عالی فضای مجازی کشور به تصویب رسید.

این سند شامل ۶ برنامه عملیاتی در حوزه‌های آگاهی‌بخشی، فرهنگ‌سازی، ارائه راهکارهای جایگزین، مراقبت و درمان، حمایت اجتماعی و پایش و تنظیم‌گری است. همچنین، برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای دستگاه‌های مسئول، نظیر دادستانی کل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، صدا و سیما، فرماندهی انتظامی کشور، معاونت پیشگیری قوه قضائیه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، طراحی شده است.