به گزارش اکوایران، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری امروز -دوم اسفند- در دیدار با روسای نمایندگی‌های کشورهای آفریقایی در ایران، با اشاره به تحریم‌های ظالمانه کشورهای غربی علیه ایران، گفت: واقعیت جامعه ایران با آنچه غرب مطرح می‌کند کاملاً متفاوت است. تمدن غرب با شعار آزادی، حقی برای کشورهای در حال توسعه قائل نیست و در سازمان‌های بین‌المللی از نفوذ و تهدید برای اعمال دیدگاه‌های خود استفاده می‌کند.

تحریم‌های غرب و تأثیر آن بر کشورهای مستقل

به گزارش ایسنا، عارف با اشاره به تحریم نفتی کشورهای توسعه‌نیافته در دهه ۷۰ میلادی توسط غرب، تصریح کرد: تمدن غرب منافع کشورهایی را که بر اساس ارزش‌های خود زندگی می‌کنند، با تحریم‌های خشن تهدید می‌کند. عملکرد کشورهای غربی در غزه، لبنان و فلسطین، ادامه همان سیاست تحریم ظالمانه علیه ایران است که کشورهای در حال توسعه را از بیان نظرات خود بازمی‌دارد.

رویکرد ایران در زمینه انرژی هسته‌ای

عارف با اشاره به سیاست‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که همه کشورها باید به فناوری‌های پیشرفته دسترسی داشته باشند. ایران انرژی هسته‌ای را نه‌تنها برای خود، بلکه برای تمامی کشورها می‌خواهد و بارها تأکید کرده که استفاده غیرصلح‌آمیز از این فناوری، بر اساس فتوای مقام معظم رهبری، حرام است. کشورهای غربی به خوبی می‌دانند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و تجربه فاجعه هیروشیما را فراموش نکرده است.

سیاست ایران در قبال قاره آفریقا

عارف با اشاره به اهمیت روابط ایران و آفریقا اظهار داشت: قاره آفریقا با ۵۴ کشور و ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت، دارای ظرفیت‌های اقتصادی عظیمی است و به عنوان نیروی محرکه آینده جهان شناخته می‌شود. راهبرد دولت چهاردهم، تعاملات گسترده و پایدار با این قاره در قالب همکاری‌های دو‌جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

احیای ستاد آفریقا و تلاش برای توسعه روابط

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به احیای ستاد آفریقا در دولت چهاردهم بیان کرد: این ستاد به عنوان عالی‌ترین مرکز تصمیم‌گیری در روابط ایران و آفریقا، با حضور وزرا و نمایندگان دستگاه‌های مختلف دولتی تشکیل شده و به بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌ها می‌پردازد. در همین راستا، سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در اوایل سال آینده برگزار خواهد شد.

رفع موانع گسترش روابط با آفریقا

او با اشاره به مشکلاتی مانند کمبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی و دریایی و موانع بانکی در توسعه روابط با آفریقا، تصریح کرد: در جلسه ستاد آفریقا به دستگاه‌های ذی‌ربط دستور داده شده تا گام‌هایی برای حل این مسائل بردارند. همچنین، عضویت ایران و برخی کشورهای آفریقایی در بریکس و سایر اتحادیه‌ها فرصتی برای گسترش همکاری‌ها فراهم کرده است.

خبر مرتبط
عارف: آفریقا بازاری بکر برای ایران است

اکوایران: نخستین جلسه «ستاد آفریقا» با هدف تقویت روابط اقتصادی و تجاری ایران با این قاره برگزار شد. معاون اول رئیس‌جمهوری، در این جلسه تأکید کرد که آفریقا مقصد صادراتی خوب و محل تامین پایدار نیازهای کشاورزی کشور می‌تواند باشد. در ادامه نگاهی انداخته‌ایم به وضعیت تجارت ایران و آفریقا.

تقویت همکاری‌های اقتصادی، علمی و فناوری

عارف بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی و تجاری با آفریقا تأکید کرده و اظهار داشت: همکاری‌های اقتصادی باید با محوریت بخش خصوصی تقویت شود. ایران آماده است تا در زمینه‌های آموزش عالی، فناوری‌های نوظهور، گردشگری، کشاورزی و صدور خدمات فنی و مهندسی با کشورهای آفریقایی همکاری کند.

اهمیت نقش سفرای کشورها در تقویت روابط

او در پایان سخنان خود، تلاش سفرا برای معرفی ظرفیت‌های همکاری را بسیار مهم دانست و افزود: ایران به دنبال روابطی برادرانه و صمیمانه با آفریقا است و انتظار دارد کشورهای آفریقایی نیز در این مسیر، تعاملات دوستانه و مستحکمی را دنبال کنند. در این نشست، سفرای کشورهای آفریقایی نیز دیدگاه‌های خود را درخصوص ارتقای همکاری‌های همه‌جانبه با ایران مطرح کردند.