به گزارش اکوایران، همایش مدیران کل اتباع استانداری‌های سراسر کشور با حضور نادر یاراحمدی، مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و اکبر صالحی، معاون سیاسی امنیتی استانداری اصفهان با هدف همفکری، هم‌افزایی، بیان سیاست‌ها و اولویت برنامه‌ای برگزار شد.

نادر یاراحمدی، مشاور وزیر و مدیر مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور افزود: فرآیند آمایش اتباع خارجی در کوتاه زمان ممکن انجام و نزدیک ۹۹ درصد از پناهندگان حاضر در کشور شناسایی و برای آن‌ها کارت صادر شده است.

مشاور وزیر تاکید کرد: قانونمندسازی و هدفمندسازی حضور اتباع خارجی در کشور سال آینده در دستور کار مرکز است و این امر قطعا با همفکری، ارائه راهکارها، پیشنهادات شما مدیران تحقق می‌یابد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور؛ در این همایش، معاونین و مدیران مرکز به ارائه گزارش عملکرد چند ماهه مرکز پرداختند و برنامه و الزامات اجرایی مربوط به هر حوزه را عنوان کردند. همچنین مدیران کل اتباع استان‌ها نیز از اقدامات صورت گرفته در ادارات خود گزارشی ارائه و مشکلات، توقعات و انتظارات خود از مرکز را اعلام کردند.

مهدی جمالی نژاد، استاندار اصفهان نیز در بخش دیگری از این همایش، به جمع مدیران کل امور اتباع و مهاجرین خارجی پیوست و تاکید کرد: گردآوری و پایش اطلاعات و آمار دقیق از تعداد اتباع مجاز و غیرمجاز حاضر در کشور ضروری است چراکه بررسی، ساماندهی، انتظام‌بخشی، مراقبت و نظارت در این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

او افزود: خوشبختانه دستگاه‌های متولی در این حوزه وارد عمل شده و در زمینه جمع‌آوری اطلاعات واقعی و همچنین تمایز مهاجران مجاز و غیرمجاز اقدامات خوبی انجام داده‌اند؛ در این باره همه دستگاه‌ها باید به صورت هم‌افزا عمل نمایند.

ساماندهی اتباع غیرمجاز و انسداد مرز، اولویت اصلی دولت چهاردهم

دولت چهاردهم از زمان روی کار آمدن بر ساماندهی اتباع خارجی و بازگرداندن اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرده است؛ او انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور را یکی از محورهای اصلی برای ساماندهی اتباع می‌داند و بارها بر آن تاکید کرده است.

اسکندر مومنی، وزیر کشور در مورد روند ساماندهی اتباع بیگانه در کشور در 12 دی گفت: لایحه‌ای در مجلس قبل در این مورد داشتیم که به نتیجه نرسید و حالا لایحه آن توسط وزارت کشور آماده شد و امید است مجلس لایحه سازمان ملی مهاجرت را تصویب کند.

مومنی ادامه داد: همه حرف ما این است که اختیارات لازم در این مورد به یک مجموعه داده شود و هر مجموعه‌ای که مجلس تشخیص داده می‌شود، داده شود تا ان‌شاءالله عملاً سازمان ملی مهاجرت کار خود را آغاز کند.

خبر مرتبط
لایحه ساماندهی اتباع بیگانه در راه بهارستان؛ نگاهی به اولویت‌های وزیر کشور

وزیر کشور، در سخنانی جدید اعلام کرد که وزارت کشور لایحه سازمان ملی مهاجرت را آماده کرده و امیدوار است که مجلس آن را به تصویب برساند. مومنی بارها از اولویت‌های دولت در جهت انسداد مرزهای شرقی و اخراج اتباع غیرمجاز سخن گفته است.

وزیر کشور در 22 آبان نیز در بدو ورود به استان کرمان اعلام کرد که با توجه به رویکرد دولت چهاردهم، از آغاز کار این دولت ساماندهی اتباع خارجی در دستور کار جدی قرار گرفته است. این برنامه شامل اقدامات داخلی و تدابیر در نقاط مرزی کشور می‌شود و مسدودسازی مرزها به طور کامل در دستور کار قرار دارد.

مومنی همچنین در 21 آبان نیز در استان چهارمحال‌و‌بختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال می‌شود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.

وزیر کشور در 21 آبان نیز در بدو ورود به استان چهارمحال و بختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال می‌شود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.

موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی موضوعی است که وزیر کشور بارها در اظهارات و مراسم‌های گوناگون بر آن تاکید کرده است. در ادامه نگاهی انداخته‌ایم به این اظهارات و روند اجرایی این طرح.

مومنی در 18 آبان در جریان سفر به استان مرکزی به‌منظور معارفه استاندار جدید این استان، درخصوص ساماندهی اتباع گفت: موضوع ساماندهی اتباع خارجی مراحل مختلفی دارد که بخشی از آن کنترل مرزهاست. در هفته گذشته از مرزهای شرقی بازدید شد، روند انسداد مرز شدت بیشتری گرفته و در یک فاصله زمانی مناسب، موضوع انسداد مرز به اتمام می‌رسد. در اولویت اول در این طرح، ساماندهی اتباع غیر مجاز است.

بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است

وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات دولت در 16 آبان نیز با اشاره به تداوم انسداد مرزهای شرقی عنوان کرد: «بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است و بخشی اقدامات اپتیکی و راداری البته سهم دادن و استفاده از مرزنشین‌ها می‌تواند بهترین کمک برای امنیت پایدار مناطق مرزی باشد.»

بهره‌برداری از طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده

وزیر کشور در 12 آبان در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در شهرستان مرزی میرجاوه با اشاره به اینکه فاز نخست این طرح انسداد مرزی سیستان و بلوچستان حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خردادماه آغاز شده است، اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی‌ها این طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهره‌برداری می‌رسد.