تکرارهایی که قاعدتا می‌تواند نشانگر عدم خوانش تاریخ توسط بسیاری از تصمیم‌گیران و مجریان این مرز باشد. یکی از این موارد نوع واکنش به بسیاری از پدیده‌های جدید به ویژه در ساحت ارتباطات است. از عدم استقبال شاهان صفوی از دستگاه چاپ گرفته تا برخی محدودیت‌های عجیب برای دسترسی به رادیو در دوره رضاشاه و از جرم‌انگاری استفاده از ویدئو در دهه شصت و ماهواره در دهه هفتاد تا ممانعت از راه‌اندازی سرویس تماس تصویری در اواخر دهه هشتاد. این روزها نیز که بحث اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، جهان ارتباطات را تکان داده است، دغدغه مهم و کلیدی جامعه ایرانی و مسئولان آن، رفع فیلتر برخی از شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های ارائه فایل‌های تصویری است.

در آخرین ماه ۱۳۷۱ روزنامه اطلاعات به نقل ازعلی لاریجانی وزیر ارشاد وقت به صورتی به شهروندان ایرانی عیدی داد و اعلام کرد که استفاده از ویدئو آزاد می‌شود. به این ترتیب یکی از ممانعت‌های پرهزینه در جامعه آن روز از میان رفت. در ابتدا این تصمیم با هشدارهای زیادی درباره به باد رفتن اخلاق شهروندان همراه بود، اما به تدریج این نگرانی‌ها نیز فروکش کرد. با این حال دو سال بعد برخی تصمیم‌گیران تاریخ را مجددا تکرار کردند و این‌بار بهره‌گیری از ماهواره را برای ایرانیان غیرقانونی اعلام کردند و روز از نو روزی از نو.

مجله تاریخی اکوایران نوع واکنش به پدیده‌ها و مصنوعات جدید ارتباطی در ایران را با افسانه مظفری رئیس گروه ارتباطات دانشگاه علوم و تحقیقات به بحث گذاشته‌ است.