اکوایران: پنتاگون بار دیگر متعهد شد که ماموریت نظامی خود در عراق را کاهش دهد.

به گزارش اکوایران،  پنتاگون روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای بار دیگر متعهد شد که ماموریت نظامی خود در عراق را کاهش دهد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، به  گفته یک مقام آمریکایی، بر اساس این فرآیند، بغداد فرماندهی تلاش‌ها برای مبارزه با بقایای داعش در داخل کشور خود را بر عهده خواهد گرفت. این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت: بر اساس این طرح، ایالات متحده و متحدان ائتلافی آن به جای آن بر مبارزه با بقایای داعش در سوریه تمرکز خواهند کرد و بیشتر پرسنل خود را برای انجام این ماموریت به منطقه کردستان عراق منتقل خواهند کرد.

در آغاز سال 2025، تقریباً 2500 نیروی آمریکایی در عراق و بیش از 900 نیرو در سوریه -به عنوان بخشی از ائتلافی که در سال 2014 برای مبارزه با داعش تشکیل شد- حضور داشتند.

این مقام گفت، پس از تکمیل انتقال، تعداد کل نیروهای آمریکایی در عراق کمتر از ۲۰۰۰ نفر خواهد بود و اکثر آنها در اربیل خواهند بود. این مقام بدون ارائه جدول زمانی افزود که تعداد نهایی هنوز مشخص نشده است. نیروهای آمریکایی که در بغداد باقی می‌مانند، بر مسائل عادی همکاری امنیتی دوجانبه تمرکز خواهند کرد، نه مبارزه با داعش.

بیشتر بخوانید
جابه‌جایی نیروهای آمریکا در عراق: عقب‌نشینی راهبردی یا چرخش تاکتیکی؟

اکوایران: با وجود خروج نیروهای آمریکایی از برخی پایگاه‌های نظامی منطقه، این اقدام در واقع یک چینش مجدد حساب‌شده است که هدف آن ایجاد تعادلی تازه میان ضرورت‌های امنیتی برای حفظ نفوذ راهبردی و ریسک‌های عملیاتی ناشی از سیاست داخلی و تنش‌های منطقه‌ای است.

به گفته یک مقام ارشد دفاعی آمریکا: «داعش دیگر تهدیدی پایدار برای دولت عراق یا سرزمین ایالات متحده از خاک عراق نیست. این یک دستاورد بزرگ است که ما را قادر می‌سازد تا با مسئولیت‌پذیری بیشتری از عراق خارج شویم و آن‌ها رهبری تلاش‌های امنیتی در کشور خود را بر عهده بگیرند».

این توافق، برگ برنده مهمی  برای دولت بغداد است که مدت‌هاست نگران این است که نیروهای آمریکایی می‌توانند به عاملی برای بی‌ثباتی تبدیل شوند که  اغلب توسط گروه‌های شبه نظامی  هدف قرار می‌گیرند.

ایالات متحده سال گذشته با عراق توافق کرد که پایگاه هوایی عین الاسد در استان انبار غربی را ترک کرده و به عراقی‌ها تحویل دهد. این مقام آمریکایی گفت که این انتقال هنوز «در حال انجام» است و از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری کرد.

اگرچه دولت ترامپ برنامه‌هایی را برای خروج نیروها از سوریه نیز ترسیم کرده است، اما این مقام گفت که این امر مبتنی بر شرایط است و «ما در حال حاضر در نوعی وضعیت موجود» باقی مانده‌ایم. رهبران خاورمیانه و متحدان غربی آنها هشدار داده‌اند که داعش می‌تواند از بی‌ثباتی سیاسی در سوریه برای بازگشت به آنجا سوءاستفاده کند.