«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که در شرایط کنونی، چین تنها خریدار نفت ایران به شمار می‌رود؛ اظهاراتی که در بحبوحه تنش‌های فزاینده در خاورمیانه و نگرانی‌ها درباره امنیت مسیرهای انتقال انرژی مطرح شده است.

به گزارش اکو‌ایران به نقل از  شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: بسنت در جریان «مجمع اقتصادی رونالد ریگان» مدعی شد: «تنها مشتری نفت ایران در حال حاضر چین است».

وی افزود: بر اساس برآوردهای منتشرشده از سوی مؤسسات بین‌المللی رصد بازار انرژی، چین مقصد اصلی نفت صادراتی ایران محسوب می‌شود و بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران را جذب می‌کند. گزارش‌ها حاکی است واردات نفت ایران توسط چین در ماه‌های اخیر به‌طور میانگین بین ۱.۳۸ تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز بوده و در برخی مقاطع، از جمله ماه مارس، به حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز نیز رسیده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بازارهای جهانی انرژی همچنان تحولات ژئوپلیتیکی منطقه را با دقت دنبال می‌کنند. هرگونه اختلال در تردد نفتکش‌ها یا محدودیت در مسیرهای اصلی صادرات انرژی می‌تواند بر قیمت جهانی نفت و فرآورده‌های سوختی تأثیر بگذارد.

با این حال، مقام‌های ایرانی بارها تأکید کرده‌اند که صادرات نفت کشور ادامه دارد و تهران از روش‌ها و بازارهای متنوعی برای فروش نفت خود استفاده می‌کند.