رهبران روسیه و کره شمالی پیمان صلحآمیز و دفاعی امضا کردند
اکوایران: کره شمالی و روسیه بر اساس پیمانی که رهبران این دو کشور در اولین سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به کره شمالی پس از 24 سال به امضا رساندند، در صورت مواجهه با تجاوز مسلحانه، فورا به یکدیگر کمک نظامی ارائه خواهند کرد.
به گزارش اکوایران، کره شمالی و روسیه بر اساس پیمانی که رهبران این دو کشور در اولین سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به کره شمالی پس از 24 سال به امضا رساندند، در صورت مواجهه با تجاوز مسلحانه، فورا به یکدیگر کمک نظامی ارائه خواهند کرد.
این تعهد به عنوان احیای یک توافق دفاعی متقابل بر اساس معاهدهای در سال 1961 تلقی میشود که توسط متحدان جنگ سرد تصویب شد و در سال 1990 زمانی که اتحاد جماهیر شوروی روابط دیپلماتیک با کره جنوبی برقرار کرد، لغو شد.
به گزارش رویترز، توافقنامه «مشارکت استراتژیک جامع» که روز چهارشنبه توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی امضا شد، یکی از مهمترین اقدامات مسکو در آسیا در سالهای اخیر است.
بر اساس ماده 4 این توافق: «اگر هر یک از طرفین با تهاجم مسلحانه مواجه شود و در وضعیت جنگی قرار گیرد، طرف مقابل فوراً از تمام ابزارهای موجود برای ارائه کمکهای نظامی و غیره مطابق با ماده 51 منشور ملل متحد و قوانین هر کشور استفاده میکند.»
ماده 51 منشور ملل متحد حق یک کشور عضو را برای انجام اقدامات دفاعی فردی یا دسته جمعی را تعیین میکند.
وعده رهبران دو کشور که با انزوای فزاینده بینالمللی مواجه هستند، در بحبوحه نگرانی رو به رشد در میان ایالات متحده و متحدان آسیاییاش درباره میزان حمایت روسیه از کره شمالی، تنها کشوری که در این قرن سلاح هستهای آزمایش کرده است، صورت میگیرد.
کیم اظهارات پوتین را که صریحاً روابط عمیق آنها را به مبارزه با سیاستهای «هژمونیک و امپریالیستی» غرب و به ویژه ایالات متحده، از جمله حمایت این کشور از اوکراین مرتبط کرد، تکرار کرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، در این توافق همچنین آمده است که هیچ یک از طرفین هیچ معاهدهای را با کشور ثالثی امضا نمیکند که منافع طرف مقابل را نقض کند و اجازه نخواهد داد که هیچ کشوری از قلمرو آن برای آسیب رساندن به امنیت و حاکمیت طرف دیگر استفاده کند.
در این بیانیه آمده است که دو کشور اقدامات مشترکی را با هدف «تقویت قابلیتهای دفاعی برای جلوگیری از جنگ و تضمین صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی» انجام خواهند داد.
کره جنوبی و کاخ سفید در مورد محتوای گزارش شده این توافق اظهار نظر نکردند. ژاپن اما «نگرانی شدید» خود را درباره قول پوتین مبنی بر رد نکردن همکاری با پیونگ یانگ در زمینه فناوری نظامی ابراز کرد.
واکنش چین، حامی اصلی سیاسی و اقتصادی شمال، سکوت بود. واشنگتن و سئول به طور فزایندهای از تعمیق همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی نگران شدهاند و این دو را به نقض قوانین بینالمللی از طریق تجارت اسلحه برای استفاده در جنگ مسکو علیه اوکراین متهم کردهاند. مقامات اوکراینی گفتهاند که بقایای موشک کره شمالی را در داخل کشورشان پیدا کردهاند.
روسیه و کره شمالی هرگونه تجارت تسلیحاتی را تکذیب میکنند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت که این پیمان نشان میدهد که قدرتهای اقتدارگرا در حال همسویی هستند.
پوتین در اولین سفر خود به پیونگ یانگ از سال 2000، از کیم برای حمایت از سیاست روسیه تشکر کرد و کیم مجدداً بر حمایت «بیقید و شرط» و تزلزل ناپذیر از «همه سیاستهای روسیه» از جمله جنگ پوتین با اوکراین تاکید کرد.
خبرگزاری دولتی کره شمالی روز پنجشنبه متن کامل این توافق را منتشر کرد که شامل همکاری در زمینه انرژی هستهای، اکتشاف فضا، امنیت غذایی و انرژی نیز میشود.
چا دو هیوگن، یک مقام سابق دولت کره جنوبی که اکنون عضو موسسه مطالعات سیاستی آسان در سئول است، گفت که تعهدات دفاعی متقابل مشابه پیمان 1961 بین شمال و اتحاد جماهیر شوروی است.
او گفت، اما اشاره به منشور ملل متحد و قوانین هر کشور برای تفسیر باز است و مشخص نیست که آیا این توافق یک اتحاد خواهد بود یا خیر.
چا گفت: «این از آنجا ناشی میشود که کیم میخواهد همه چیز را پای این توافق بگذارد، در حالی که پوتین تمایلی به انجام این کار ندارد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق