چگونه انفجار پیجرهای حزبالله جهان را تغییر میدهد؟
اکوایران: اهداف فقط گروههای غیر دولتی نخواهند بود. رایانههای همه ما آسیبپذیر هستند و بهطور فزایندهای، اتومبیلها، یخچالهای ما، ترموستاتهای خانه و بسیاری چیزهای مفید دیگر در زندگی ما آسیبپذیر هستند. اهداف همه جا هستند.
به گزارش اکوایران، حملات بیپروای اسرائیل به حزب الله در هفته گذشته، که در آن صدها پیجر و بیسیم منفجر شدند و دست کم 37 نفر را کشتند، تهدیدی را نشان میدهد که کارشناسان امنیت سایبری سالهاست در مورد آن هشدار میدهند: زنجیرههای بینالمللی تجهیزات رایانهای، ما را آسیب پذیر میکند و ما هیچ وسیله خوبی برای دفاع از خود نداریم.
آینده رقابت ابرقدرتها
به نوشته نیویورکتایمز، اگرچه این عملیاتهای مرگبار قابل توجه بودند، اما هیچ یک از عناصر مورد استفاده برای انجام آنها جدید نبود. تاکتیکهای اسراییل برای نفوذ به یک زنجیره تامین بینالمللی و جاسازی مواد منفجره پلاستیکی در دستگاهها سالهاست مورد استفاده قرار گرفته است. آنچه جدید است این است که اسرائیل آنها را به شکلی ویرانگر و به طرز گسترده و علنی کنار هم قرار داده است، که سوالاتی را درمورد آینده رقابت قدرتهای بزرگ ایجاد کرد - در زمان صلح، زمان جنگ و منطقه خاکستری در حال گسترش میان این دو.
اهداف فقط گروههای غیر دولتی نخواهند بود. رایانههای همه ما آسیبپذیر هستند و بهطور فزایندهای، اتومبیلها، یخچالهای ما، ترموستاتهای خانه و بسیاری چیزهای مفید دیگر در زندگی ما آسیبپذیر هستند. اهداف همه جا هستند.
جزء اصلی عملیات - کاشت مواد منفجره پلاستیکی در پیجرها و بیسیم ها - از زمانی که ریچارد رید، به اصطلاح بمبگذار کفشی، در سال 2001 تلاش کرد تعدادی از آن ها را در هواپیما منفجر کند، یک خطر تروریستی بوده است. این همان چیزی است که همه آن اسکنرهای فرودگاه برای آن طراحی شدهاند. حتی مقدار کمی از آن میتواند آسیب قابل توجهی ایجاد کند.
مولفه دوم، ترور توسط دستگاههای الکترونیکی شخصی نیز جدید نیست. اسرائیل از این تاکتیک در سال 1996 علیه یک سازنده بمب حماس و یک فعال جنبش فتح در سال 2000 استفاده کرد. هر دو توسط انفجار تلفنهای همراه بمب گذاری شده کشته شدند.
آخرین و از نظر لجستیکی پیچیدهتر طرح اسرائیل - حمله به زنجیره تامین بینالمللی برای نفوذ به تجهیزات در مقیاس عمده- کاری است که ایالات متحده خودش انجام داده است، هرچند برای اهداف متفاوت. آژانس امنیت ملی آمریکا به تجهیزات ارتباطی در حال ترانزیت نفوذ کرده و آنها را برای استراق سمع اصلاح کرده است.
حتی ایجاد یک شرکت صوری برای فریب دادن قربانیان نیز یک چیز جدید نیست. در سال 2019 افبیآی شرکتی را ایجاد کرد که تلفنهای همراه ظاهراً ایمن را به مجرمان میفروخت - نه برای ترور آنها، بلکه برای استراق سمع و سپس دستگیری آنها.
نتیجه نهایی: زنجیره های تامین ما آسیب پذیر هستند، به این معنی که ما آسیب پذیر هستیم. هر کسی – هر کشوری، هر گروهی، هر فردی – که با یک زنجیره تامین با فناوری پیشرفته تعامل داشته باشد، میتواند تجهیزاتی را که از آن عبور میکند، دستکاری کند.
دستگاههای شخصی متصل به اینترنت - و کشورهایی که از آنها استفاده زیادی میکنند، مانند ایالات متحده - به ویژه در معرض خطر هستند. در سال 2007، آزمایشگاه ملی آیداهو نشان داد که یک حمله سایبری می تواند باعث انفجار یک ژنراتور ولتاژ بالا شود. در سال 2010، یک ویروس کامپیوتری که گمان می رود به طور مشترک توسط ایالات متحده و اسرائیل ساخته شده است، به سانتریفیوژها در تاسیسات هسته ای ایران آسیب رساند. اسناد سیآیای در سال 2017 شامل اظهاراتی در مورد امکان هک کردن خودروها از راه دور بود که ویکی لیکس ادعا کرد میتوان از آنها برای انجام «قتلهای تقریبا غیرقابل کشف» استفاده کرد.
تلاش برای تطبیق
جهان از قبل شروع به تطبیق با این تهدید کرده است. بسیاری از کشورها به طور فزاینده ای نسبت به خرید تجهیزات ارتباطی از کشورهایی که به آنها اعتماد ندارند، محتاط هستند. ایالات متحده و سایرین روترهای بزرگ شرکت چینی هوآوی را ممنوع کرده اند، زیرا میترسند از آنها برای استراق سمع استفاده شود و - حتی بدتر - در زمان تشدید خصومتها، از راه دور غیرفعال شوند.
این فقط محصولات تمام شده نیست که در معرض خطر قرار دارد. بیش از یک دهه پیش، ارتش ایالات متحده خطرات امنیتی استفاده از قطعات چینی در تجهیزات خود را بررسی کرد. در سال 2018، گزارش بلومبرگ فاش کرد که بازرسان آمریکایی چین را به دستکاری تراشههای رایانهای برای سرقت اطلاعات متهم کردهاند.
نحوه دفاع در برابر این حملات و حملات مشابه مشخص نیست. زنجیرههای تامین فناوری پیشرفته ما پیچ در پیچ و بین المللی هستند. حزب الله مشکوک نشد که پیجرهای ساخت تایوان این گروه از یک شرکت مجارستانی آمده بودند، زیرا چنین چیزهایی کاملاً طبیعی است. بیشتر لوازم الکترونیکی که آمریکاییها میخرند از خارج از کشور میآیند، از جمله آیفونها، که قطعات آن از دهها کشور میآیند و عمدتاً در چین با هم ترکیب شوند.
رفع این مشکل سخت است. نمیتوانیم تصور کنیم واشنگتن قانونی را تصویب کند که ملزم کند آیفونها کاملاً در ایالات متحده ساخته شوند. هزینههای نیروی کار خیلی زیاد است و کشور ظرفیت داخلی برای ساخت این چیزها را ندارد. زنجیرههای تامین ما عمیقاً و بهطور اجتنابناپذیری بینالمللی هستند و تغییر آن نیازمند بازگرداندن اقتصادهای جهانی به دهه 1980 است.
خب حالا چه میشود؟ در مورد حزب الله، رهبران و عوامل آن دیگر نمیتوانند به تجهیزات متصل به یک شبکه اعتماد کنند - به احتمال زیاد یکی از اهداف اولیه حملات. و جهان باید منتظر بماند تا ببیند آیا این حمله اثرات بلندمدتی دارد یا نه، یا این گروه چگونه واکنش نشان خواهد داد.
اما اکنون که از این خط عبور شده است، کشورهای دیگر تقریباً به طور قطع شروع به در نظر گرفتن این نوع تاکتیکها خواهند کرد. این میتواند علیه نظامیان در طول جنگ یا علیه غیرنظامیان در آستانه جنگ استفاده شود. و کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده آسیب پذیرتر خواهند بود، صرفاً به دلیل تعداد زیاد دستگاههای آسیب پذیری که دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم