کرهایها ورق جنگ اوکراین را به نفع پوتین برمیگردانند؟
اکوایران: ایالات متحده میگوید که حدود 10000 سرباز کره شمالی در روسیه مستقر شدهاند و دبیرکل ناتو این اقدام را «تشدید تنش قابل توجه» در جنگ روسیه علیه اوکراین خوانده است.
به گزارش اکوایران، ایالات متحده میگوید که حدود 10000 سرباز کره شمالی در روسیه مستقر شدهاند و دبیرکل ناتو این اقدام را «تشدید تنش قابل توجه» در جنگ روسیه علیه اوکراین خوانده است.
پنتاگون هم روز دوشنبه اعلام کرد که «بهطور فزایندهای نگران است که روسیه قصد دارد از این سربازان در نبرد در کورسک روسیه در مرز با اوکراین که در ماه اوت توسط نیروهای کیف مورد تهاجم قرار گرفت، استفاده کند.»
مارک روته، دبیرکل ناتو گفت: «تعمیق همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی تهدیدی برای امنیت هند و اقیانوسیه و اروپا آتلانتیک است.»
به گزارش الجزیره، اوکراین، با حمایت محمولههای تسلیحاتی غربی، از زمانی که مسکو در فوریه 2022 تهاجم تمام عیار به این کشور اروپای شرقی را آغاز کرد، با نیروهای روسیه میجنگد. روسیه از آن زمان بخشهایی از شرق و جنوب اوکراین را تصرف کرده و در ماههای اخیر دستاوردهای نظامی داشته است.
بنابراین حضور احتمالی نیروهای کره شمالی در روسیه چه تأثیری بر جنگ اوکراین میتواند داشته باشد؟
در مورد استقرار نیروهای کره شمالی چه میدانیم؟
پنتاگون و ناتو اولین کسانی نیستند که حضور نظامی کره شمالی در روسیه را تایید میکنند. چند روز پیش، اطلاعات اوکراین اعلام کرد که حضور سربازان پیونگ یانگ در منطقه کورسک را ثبت کرده است.
سه هفته پیش، کیم یونگ هیون، وزیر دفاع کره جنوبی گفت که «به احتمال زیاد» شش افسر کره شمالی در حمله اوکراین در روز 3 اکتبر در نزدیکی دونتسک در شرق اوکراین کشته شدهاند.
در 18 اکتبر، سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرد که کشتیهای روسی 1500 سرباز کره شمالی را در هفته دوم اکتبر به روسیه منتقل کردهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در یک سخنرانی ویدئویی در 13 اکتبر مدعی شد که کره شمالی نیروهایش را به روسیه منتقل کرده است. در همان ویدئو، او از متحدانش در غرب خواست تا محدودیتهایی را که اوکراین را از استفاده از موشکهای دوربردشان برای حمله به عمق خاک روسیه بازمیدارد، لغو کنند.
اعزام نیروهای کره شمالی که کرملین آن را اخبار جعلی نامیده است، پس از امضای پیمان دفاعی متقابل مسکو و پیونگ یانگ در ژوئن در اولین سفر دولتی پوتین به این کشور منزوی در 24 سال گذشته، به تیتر اخبار تبدیل شد.
متن این توافقنامه منتشر نشد، اما شامل یک بند کمک متقابل است که از دو کشور میخواهد در صورت حمله به یکی از آنها به هم کمک نظامی کنند.
این پیمان باعث نگرانی متحدان واشنگتن در شرق آسیا - کره جنوبی و ژاپن شد. پیونگ یانگ و سئول هنوز از نظر فنی در جنگ هستند زیرا جنگ 1950-1953 کره با یک آتشبس و نه یک معاهده صلح به پایان رسید. بیش از 50000 سرباز آمریکایی در ژاپن مستقر هستند و نزدیک به 25000 سرباز در کره جنوبی مستقر هستند.
روسیه و کره شمالی چه گفتهاند؟
روسیه پیشتر حضور نیروهای کره شمالی در خاک خود را رد کرده بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «به نظر میرسد این یک خبر جعلی دیگر است.»
با این حال، از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در جریان اجلاس سران بریکس در روز پنجشنبه در مورد تصاویر ماهوارهای که سربازان کره شمالی را در روسیه نشان میدهد، سؤال شد. پوتین در پاسخ گفت: «تصاویر یک چیز جدی است. اگر تصاویری وجود دارد، آنها چیزی را منعکس میدهند.» هیچ واکنشی از سوی کره شمالی درباره حضور نیروهایش در روسیه وجود ندارد.
ایالات متحده، کره جنوبی و اوکراین نیز ادعا کردهاند که کره شمالی تسلیحات به روسیه انتقال داده است، اما پیونگ یانگ و مسکو این موضوع را رد کردهاند.
بر اساس گزارش رسانههای روسی، چو سون هوی، وزیر امور خارجه کره شمالی روز سه شنبه وارد روسیه شد. مشخص نیست در این سفر چه چیزی در دستور کار چوئه قرار خواهد گرفت.
در صورت تایید، استقرار چه تاثیری بر جنگ اوکراین خواهد داشت؟
اگر حضور نیروهای کره شمالی در روسیه به طور رسمی تایید شود، پیونگ یانگ اولین دولتی خواهد بود که سربازان خود را به طور رسمی به جبهه اعزام میکند.
تاکنون فقط سربازان روسی و اوکراینی در این جنگ شرکت کردهاند. مزدوران از سراسر جهان به ویژه کشورهای جنوب آسیا به هر یک از طرفین پیوستهاند، اما توسط دولتهای خود اعزام نشدهاند.
ادوارد هاول، مدرس روابط بینالملل در دانشگاه آکسفورد، گفت: «در واقع، کره شمالی اکنون یک شرکت کننده تمام عیار در جنگ اوکراین است نه اینکه صرفاً از روسیه با تهیه گلولههای توپخانه بدون دخالت مستقیم در درگیری حمایت کند.»
با این حال، او گفت که این ممکن است استراتژی کلی مسکو در جنگ را تغییر ندهد.
هاول که تحقیقاتش بر سیاست و روابط بینالملل کره شمالی، شبه جزیره کره و آسیای شرقی متمرکز است، گفت: «مشخص نیست که نیروهای کره شمالی چگونه در گردانهای خود سازماندهی میشوند و مترجمان خود را خواهند داشت یا نه.»
استقرار نیروهای کره شمالی میتواند تعادل را در میدان نبرد در طول یک جنگ فرسایشی تغییر دهد. به گفته ستاد کل ارتش اوکراین، روسیه تا اول اکتبر 654430 سرباز را از دست داده است که کشته و زخمی شده اند. روسیه آمار تلفات را به اشتراک نگذاشته است، اما گزارش رسانههای روسی تعداد کشته شدگان را بیش از 71000 سرباز اعلام کرده است.
در حالی که اوکراین خدمت اجباری را اجرا میکند، فرار روسها از خدمت اجباری آسانتر بوده است. بنابراین، نیروهای کره شمالی میتوانند به تلاشهای جنگی کرملین قدرت بیشتری بدهند.
تحولات روسیه در پس زمینه تشدید تنشها بین کره شمالی و کره جنوبی رخ میدهد. در 15 اکتبر، زمانی که کره شمالی جادههایی را که آن را به سئول متصل میکند منفجر کرد، تنشها در شبه جزیره کره افزایش یافت.
این تنش چند روز پس از آن صورت گرفت که وزارت امور خارجه کره شمالی با انتشار بیانیهای اعلام کرد هواپیماهای بدون سرنشین را در آسمان پیونگ یانگ شناسایی کرده و کره جنوبی را به ارسال آنها متهم کرد.
هاول گفت: «آنچه نگرانکننده است این است که آیا روسیه در ازای اعزام نیروهای کرهشمالی، فناوری نظامی را در اختیار کره شمالی قرار میدهد که کره شمالی بتواند از آن در هر گونه حرکت تحریکآمیزی علیه کره جنوبی استفاده کند یا نه.»
آیا غرب به اوکراین اجازه میدهد از سلاحهای دوربرد علیه روسیه استفاده کند؟
پوتین به غرب درباره اجازه دادن به اوکراین برای استفاده از سلاحهای دوربردش علیه مسکو هشدار داده است. پوتین به انتقامجویی اشاره کرده و نگرانی از تشدید جنگ را افزایش داده است.
در جریان نشست خبری روز دوشنبه، سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر این که آیا محدودیت هایی در مورد تسلیحات ارسالی توسط ایالات متحده وجود دارد که اوکراین میتواند علیه سربازان کره شمالی استفاده کند، گفت نه، و افزود که نیروهای کره شمالی «در جنگ با یکدیگر همرزم هستند و بنابراین آنها در این خطوط مقدم میجنگند و اوکراینیها از قلمرو مستقل خود دفاع میکنند و روسها را عقب میرانند.»
او گفت: «ما به اوکراین تعهد دادهایم که به حمایت از آنها در هر کاری که لازم باشد ادامه خواهیم داد.»
هاول گفت: «احتمال لغو محدودیتها بر روی موشکهای دوربرد وجود دارد، زیرا نیروهای بیشتری درگیر جنگ هستند و نیاز به برهم زدن تاکتیکهای روسیه بیش از پیش ضروری است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ اعلام حکومت نظامی اضطراری در کره جنوبی
-
نامه ایران به شورای امنیت: تروئیکای اروپا فورا به قطعنامه ۲۲۳۱ پایان دهد
-
خطرناکترین مرحله جنگ اوکراین/ گزینه هستهای روی میز آمد؟
-
خطونشان ترامپ برای خاورمیانه در آستانه بازگشت به کاخ سفید
-
توافق حماس و فتح بر سر اداره غزه پساجنگ
-
پرواز ارزش اسپیسایکس به 350 میلیارد دلار/ غول فضایی ایلان ماسک در آستانه رکوردشکنی
-
شکاف در سران قوا بر سر قانون حجاب
-
تغییر فاز بازار طلا؛ عرضه سکه ضرب 1403 در حراج فردا
-
واکنش بهارستانیها به افزایش قیمت بنزین؛ قالیباف پاپس کشید، شریعتی تهدید کرد