به گزارش اکوایران، پس از آنکه مقامات ارشد تهران در اظهاراتی تهدید کردند که به حملات موشکی اسرائیل پاسخ خواهد دادند، این رژیم خود را برای حمله جدیدی از سوی ایران آماده کرده است.

آرایش تهاجمی تهران

به نوشته گاردین، ایران در ابتدا اثرات حملات موشکی ۲۶ اکتبر اسرائیل به تأسیسات نظامی خود را کم‌اهمیت نشان داد. با این حال، در حالی که تهران در حال بررسی واکنشی مناسب بود، رهبر انقلاب متذکر شد که این حمله «نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچک‌انگاری».

با این اوصاف، رهبری در روز شنبه صریحاً اعلام کرد: «دشمنان، خواه رژیم صهیونیستی باشد یا ایالات متحده آمریکا، قطعا پاسخ کوبنده دریافت خواهند کرد». پیش از آن هم، محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری در روز پنج‌شنبه وعده داده بود که واکنش ایران قطعی است و آن را «سخت و دندان‌شکن» خواند.

در همان روز، سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران گفت که پاسخ ایران فراتر از انتظارات خواهد بود. او افزود: «اسرائیل معتقد بود با شلیک چند موشک می‌تواند موازنه قدرت در منطقه را تغییر دهد. شما دوباره ثابت کردید که مردم ایران را نمی‌شناسید و محاسبات شما کاملاً اشتباه است».

ایران اسراییل

روز یکشنبه، روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات ایرانی و عربی که در جریان برنامه‌های تهران هستند، مدعی شد که حمله قریب‌الوقوع ایران پیچیده‌تر خواهند بود و با تسلیحات و کلاهک‌های جنگی قدرتمندتر از حمله ۱ اکتبر انجام خواهد گرفت. این حملات جدید احتمالاً بین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در روز سه‌شنبه و مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید آمریکا در ژانویه رخ خواهند داد.

بر اساس برخی گزارش‌ها، دستگاه اطلاعاتی اسرائیل بر این باور است که حمله بعدی ایران احتمالاً از عراق صورت گیرد؛ جایی که تهران متحدانی نزدیک در میان گروه‌های مقاومت شیعه دارد که مسلح به موشک‌های بالستیک و کروز ایرانی هستند. زمان پرواز از عراق به سمت اراضی اشغالی به مراتب کوتاه‌تر از زمان پرواز از خاک ایران است.

گارد تل‌آویو 

گفته می‌شود که فرماندهان اسرائیلی ادعا کرده‌اند هرگونه حمله جدید تهران با واکنش سریع مواجه خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در مراسم فارغ‌التحصیلی افسران این رژیم ادعا کرد: «در مورد ایران، ما به نقطه ضعف آن ضربه زدیم. اسرائیل در ایران آزادی عمل بیشتری نسبت به هر زمان دیگری دارد. ما می‌توانیم به هر جایی که نیاز باشد در ایران حمله کنیم».

روز دوشنبه، نیروی هوایی این رژیم اعلام کرد که در حمله‌ای به تأسیسات اطلاعاتی حزب‌الله نزدیک دمشق ضربه زده است؛ حمله‌ای که به گفته سوریه، به مراکز غیرنظامی آسیب وارد کرده است. وزارت دفاع سوریه نیز اذعان داشت که حملات اسرائیل به سایت‌های غیرنظامی در جنوب پایتخت سوریه خساراتی به بار آورده است.

سامانه تاد

ایالات متحده وعده داده که در دفاع از اسرائیل در برابر هرگونه حمله ایرانی کمک خواهد کرد. ماه گذشته، سیستم دفاع موشکی ضدبالستیک تاد را به همراه حدود ۱۰۰ سرباز آمریکایی برای راه‌اندازی آن، به اسرائیل اعزام کرد.

پس از استقرار اسکادرانی از جنگنده‌های اف-۱۶ و سوخت‌رسان‌های آمریکایی در ماه اکتبر، شش بمب‌افکن بی-۵۲ نیروی هوایی ایالات متحده در طول تعطیلات آخر هفته به منطقه خاورمیانه، احتمالاً به قطر، رسیدند. پنتاگون اعلام کرده که این تحرکات «در راستای تعهدات ما به حفاظت از شهروندان و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، دفاع از اسرائیل و کاهش تنش‌ها از طریق بازدارندگی و دیپلماسی» صورت گرفته است.

در همین شرایط، جروزالم پست به نقل از منابع نظامی گزارش داد، ارتش اسرائیل باتوجه به احتمال حمله جمهوری اسلامی، سطح هشدار و آمادگی خود را افزایش داده است.

براساس این گزارش، این آمادگی شامل برآورد روزانه وضعیت در همه بخش‌های ارتش و افزایش جمع‌آوری اطلاعات از طریق ابزارها و روش‌های مختلف است که کل جامعه اطلاعاتی اسرائیل در آن مشارکت دارد. همچنین نیروی هوایی اسرائیل نیز در سطح هشدار بالا قرار دارد.

 

مخاطرات تلافی 

راز زیمِت، پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی مدعی شد که مقامات ایرانی ابتدا خواستند اهمیت حمله اسرائیل در ماه گذشته را کم‌اهمیت جلوه دهند، اما «وقتی متوجه اثرات و اهمیت آن شدند که قطعاً بزرگ‌ترین حمله پس از جنگ ایران و عراق بود، به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند بدون پاسخ‌گویی این موضوع را رها کنند».

زیمت ادعا کرد رهبری تهران با دشواره مهمی مواجه است. اگر پاسخ ندهند، چه در داخل و چه در خارج، به عنوان ضعف تفسیر خواهد شد. اما حمله جدید به اسرائیل در زمانی که ایران آسیب‌پذیر است، می‌تواند به تنش‌ها بیشتر دامن بزند. او افزود: «این ممکن است برای آن‌ه ریسک بزرگی باشد. به وضوح مشخص است که در صورت حمله ایران، اسرائیل احتمالاً به مرحله بعدی حملات به این کشور خواهد رفت که قطعاً نه تنها شامل اهداف نظامی، بلکه نمادهای جمهوری اسلامی، تأسیسات نفتی و سپس تأسیسات هسته‌ای خواهد بود».

در اظهارات هفته گذشته نتانیاهو، او تأکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران هدف نهایی اسرائیل است. نخست‌وزیر اسرائیل ادعا کرد: «هدف عالی‌تری که برای ارتش اسرائیل و سرویس‌های امنیتی تعیین کرده‌ام، جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران است. ما از این هدف چشم‌پوشی نکرده‌ و نخواهیم کرد. واضح است که من نمی‌توانم جزئیات برنامه‌های خود برای دستیابی به این هدف را افشا کنم».