به گزارش اکوایران به نقل از ایرنا، اسماعیل بقائی ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ به نکات مهمی اشاره کرد:

  • انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا به عهده مردم آن کشور است و اکنون آنها تصمیم خود را گرفته‌اند.

  •  ایران تجربه‌های ناخوشایندی از سیاست‌ها و رویکردهای دولت‌های مختلف آمریکا داشته است.

  • انتخابات فرصتی برای بازنگری در اشتباهات گذشته فراهم می‌کند و آنچه برای ایران حائز اهمیت است، اقدامات عملی دولت جدید آمریکا خواهد بود.

سایر واکنش ها به پیروزی ترامپ در انتخابات

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، روز چهارشنبه در واکنش به انتخاب ترامپ گفت: انتخاب رئیس‌جمهور ایالات متحده خیلی به ما ربط مشخصی ندارد. سیاست‌های کلی ایران، سیاست‌های ثابتی است که با جابه‌جایی افراد تغییر نخواهد داشت. فرقی نمی‌کند چه کسی در ایالات متحده رئیس‌جمهور شود، چون برنامه‌ریزی‌هایمان از قبل انجام شده است. با توجه به تحریم‌های کشور طی بیش از چهار دهه گذشته، ایران آب‌دیده شده و نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم و اصلا بین این ۲ نفر (ترامپ و بایدن) تفاوتی نمی‌دانیم. تحریم‌ها قوه داخلی ایران را تقویت کرده و قوه برخورد با تحریم‌های جدید را داریم.

صادق زیباکلام، با انتشار پستی در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس ( توییتر سابق)، نوشت:

«تبریک به اپوزیسیون که چقدرخدا خدا میکردند و امید و آرزو داشتند که آقای ترامپ پیروز شود. ببینیم ترامپ نژاد پرست، ضدزن، ضد سیاه پوستان، ضد مهاجرین و آمریکای لاتین تبارها، ضد فلسطینی ها وضد مسلمانان، برای پیشبرد دمکراسی و بهبود حقوق بشر در ایران آنگونه که اپوزیسیون تصور میکند، چه خواهد کرد.»

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی ،در کانال تلگرامی‌اش در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ نوشت: «ترامپ تاکنون در مقابل یک زن سفیدپوست و یک زن رنگین‌پوست در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شده اما از یک مرد سفید کهنسال شکست خورده است.

به نظر می‌رسد محافظه‌کاری در متن جامعۀ آمریکا هنوز به قدری قوی است که آمادگی فرستادن یک زن به کاخ سفید را ندارد. شاید اگر حزب دمکرات به جای خانم هریس، مردی را در برابر ترامپ می‌گذاشت، شانس پیروزی‌اش از دست نمی‌رفت.

ترامپ در نخستین نطق خود پس از پیروزی اعلام کرده است که به جای برافروختن جنگ‌ها بیشتر در پی خاموش کردن آتش آنهاست. اگر به این وعده وفادار بماند، خبر خوبی بخصوص برای منطقۀ ماست. او قبلاً هم به نتانیاهو پیام داده است که در روز تحلیف ریاست‌جمهوری‌اش نمی‌خواهد صدای غرش سلاح‌ها در نوارغزه شنیده شود. او هر چه باشد تهدیدش اما مثل تهدید بایدن نیست که نتانیاهو بتواند آن را نادیده بگیرد و یا زیرسبیلی رد کند!»

محمد فاضلی، جامعه شناس و فعال اجتماعی در واکنش به پیروزی ترامپ در انتخابات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من درباره آمریکا نمی‌نویسم اما این قدر سیاست و وضع ایران را می‌شناسم که فکر کنم مهم‌تر از ابهام بین بد و بدتر بودن هریس یا ‎ترامپ، ابهام در تهران برای شیوه جایابی در جهان است. پیام تهران برای جهان چیست؟ پیامی که هم‌زمان متضمن منافع ملی و قابل اعتنا برای جهان باشد. کسی پاسخی دارد؟

محسن رضایی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران در واکنش به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ترامپ باید از اشتباهات محاسباتی گذشته خود و دیگر روسای جمهور آمریکا در قبال ایران درس بگیرد. اراده ملت ایران برای استیفای حقوق خود، استوار و تزلزل ناپذیر بوده است.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در مراسم بزرگداشت شهید سیدمحمدرضا دستواره، در بخشی از سخنان خود پیرامون نقش مقاومت در خاورمیانه، قطع به یقین سرنوشت منطقه در دست مقاومت است. به طوری که برای جریان مقاومت فرقی ندارد در آمریکا چه کسی رئیس جمهور شده است، زیرا اراده خدا در یاری مقاومت بالاتر از هر اراده‌ای است.دشمنان در مواجهه با مقاومت اسلامی شکست خورده‌اند که اگر اینگونه نبود، نتانیاهو دست به برکناری وزیر جنگ کابینه خود یعنی گالانت نمی‌زد.