به گزارش اکوایران، ادعا شده قطر در هفته‌های گذشته با درخواست آمریکا مبنی بر اخراج اعضای حماس خود موافقت کرده است. این تصمیم پس از ماه‌ها تلاش ناموفق برای متقاعد کردن گروه حماس - که رهبران ارشد آن در پایتخت قطر، دوحه، سکونت دارند - برای موافقت با طرح‌های پیشنهادی آتش‌بس و توافق آزادسازی اسرا در جنگ غزه گرفته شده است. مقامات آمریکایی و قطری این اطلاعات را به سی‌ان‌ان داده‌اند.

با متوقف شدن تلاش‌ها برای توقف جنگ، که اولویت اصلی رئیس‌جمهور جو بایدن بوده، مقامات آمریکایی حدود دو هفته پیش به همتایان قطری خود اطلاع دادند که باید از پناه دادن به حماس در پایتخت خود دست بردارند. به گفته منابع سی‌ا‌ن‌ان، قطر با این درخواست موافقت کرده و حدود یک هفته پیش به حماس اطلاع داد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفته: «پس از رد پیشنهادات مکرر برای آزادسازی اسرا، رهبران این گروه نباید دیگر در پایتخت‌های هیچ متحد آمریکایی پذیرفته شوند.»

در طول جنگ و مذاکرات برای بازگرداندن اسرا، مقامات آمریکایی از قطر خواسته‌اند که تهدید اخراج را به عنوان اهرم فشار در مذاکرات خود با حماس استفاده کند. انگیزه نهایی برای موافقت قطر با اخراج حماس اخیراً پس از مرگ یک اسیر آمریکایی-اسرائیلی هرش گلدبرگ-پولین و رد پیشنهاد دیگری برای آتش‌بس از سوی حماس بود.

قطر در طول یک سال گذشته نقش مهمی در تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در جنگ اسرائیل-حماس ایفا کرده است، به ویژه به دلیل اینکه اعضای ارشد حماس در دوحه مستقر هستند. مذاکرات عمده‌ای به همین دلیل در پایتخت قطر برگزار شده است.

زمان دقیق اخراج اعضای حماس از قطر و مقصد احتمالی آن‌ها هنوز مشخص نیست. یکی از مقامات آمریکایی به سی‌ا‌ان‌ان گفت که این گروه زمان زیادی برای ترک کشور ندارد. اگرچه ترکیه به عنوان یک گزینه محتمل مطرح است، اما احتمال اینکه آمریکا با این سناریو موافق باشد، به دلایلی مشابه با دلایلی که مخالف پناه دادن قطر به رهبران حماس است، کم است.

اوایل امسال، وزارت دادگستری آمریکا چندین نفر از رهبران ارشد حماس را به دلیل حمله 7 اکتبر به اسرائیل متهم کرد. گفته می‌شود حداقل یکی از این متهمان، خالد مشعل، در قطر اقامت دارد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، همچنین تابستان گذشته هشدار داد که اگر حماس موافقت نکند که جنگ در غزه را متوقف کند، خطر اخراج از دوحه را به جان خواهد خرید.