به گزارش اکوایران، حملات هوایی ارتش اسرائیل در روز پنج‌شنبه دست‌کم 17 فلسطینی را در سراسر نوار غزه کشت. به گفته پزشکان، نیروها بمباران مناطق مرکزی را شدت بخشیده و تانک‌ها به اعماق شمال و جنوب این منطقه پیشروی کرده‌اند.

این تشدید درگیری‌ها یک روز پس از آن رخ داد که اسرائیل و حزب‌الله در لبنان آغاز به رعایت آتش‌بس کردند، که پس از بیش از یک سال درگیری، امیدهایی را در میان فلسطینیان در غزه برای دستیابی به توافق مشابهی با حماس که حاکم بر این منطقه است، ایجاد کرده است.

به گزارش رویترز، 6 نفر در 2 حمله هوایی جداگانه به یک خانه و نزدیکی بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا در شمال نوار غزه کشته شدند؛ در حالی که چهار نفر دیگر زمانی که یک حمله اسرائیلی موتورسیکلتی را در خان‌یونس در جنوب هدف قرار داد، جان خود را از دست دادند.

در النصیرات، یکی از هشت اردوگاه پناهندگان غزه، هواپیماهای اسرائیلی چندین حمله هوایی انجام داده و یک ساختمان چندطبقه را تخریب و جاده‌هایی خارج از مساجد را هدف قرار دادند. به گفته مقامات بهداشتی، دست‌کم هفت نفر در این حملات کشته شدند.

پزشکان گفتند که حداقل 2 نفر، یک زن و یک کودک، در نتیجه حملات توپخانه‌ای که مناطق غربی النصیرات را هدف قرار داد، کشته شدند؛ در حالی که یک حمله هوایی پنج نفر دیگر را در یک خانه نزدیک به قتل رساند.

به گفته ساکنان در رفح، نزدیک مرز با مصر، تانک‌ها به عمق منطقه شمال غربی این شهر پیشروی کردند. هیچ نظری از سوی اسرائیل در مورد آخرین درگیری‌ها منتشر نشده است.

کمپین 13 ماهه اسرائیل در غزه که با هدف نابودی حماس آغاز شده، تاکنون نزدیک به 44,200 نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت این منطقه حداقل یکبار آواره شده‌اند. بخش‌های وسیعی از سرزمین اکنون ویران شده است.

جنگ غزه

جنگ در پاسخ به حمله‌ای از سوی مبارزان تحت رهبری حماس آغاز شد که در تاریخ 7 اکتبر 2023 حدود 1,200 نفر را کشته و بیش از 250 نفر را در اسرائیل به اسارت گرفتند.

امید به آتش‌بس در غزه

ماه‌ها تلاش برای مذاکره برای آتش‌بس پیشرفت چندانی نداشته و مذاکرات در حال حاضر متوقف شده است. قطر به‌عنوان میانجی، تلاش‌های خود را تا زمانی که طرف‌ها آماده‌ دادن امتیاز باشند، متوقف کرده است.

آتش‌بس در درگیری موازی میان اسرائیل و حزب‌الله، متحد لبنانی حماس، قبل از طلوع آفتاب روز چهارشنبه اجرایی شد، که به درگیری‌هایی که در ماه‌های اخیر شدت یافته بود و بر درگیری‌ها در غزه سایه انداخته بود، پایان داد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه اعلام کرد که اکنون تلاش خود را برای دستیابی به توافقی در غزه از سر خواهد گرفت و از اسرائیل و حماس خواست تا از این لحظه استفاده کنند.

آتش‌بس در لبنان احساس یأس و رهاشدگی را در میان 2.3 میلیون نفر از مردم غزه شدیدتر کرده است.

جنگ غزه

«امیدوارم آتش‌بس همانطور که در لبنان اتفاق افتاد، در غزه نیز اتفاق بیفتد. فقط می‌خواهم فرزندانم را به سرزمین و خانه‌ام ببرم و ببینم چه بر سرمان آمده است، می‌خواهم در امنیت زندگی کنم.» این‌ها سخنان آمال ابو حمید، یک زن آواره در غزه است.

او گفت: «ان‌شاءالله که آتش‌بس خواهیم داشت»، او در حیاط مدرسه‌ای که پناهگاه خانواده‌های آواره در خان یونس در جنوب نوار غزه است، نشسته بود.

حیاط مدرسه پر از خاک و آب بود، جایی که مردم لباس‌های خود را می‌شستند. لباس‌ها در بیرون از کلاس‌ها آویزان شده بود و کودکان در نزدیکی آن بازی می‌کردند.

ابو حمید به رویترز گفت: «زندگی قبل از جنگ زیبا بود. حالا چیزی زیبا نیست، همه چیز از بین رفته است. خانه‌های ما رفته، برادران ما رفته‌اند و کسی باقی نمانده است. حالا ما به‌سختی یک وعده غذا در روز داریم. حتی نان هم نداریم.»