در انتظار وقوع سناریوی فاجعهبار؛ کرملین آزمایشهای هستهای جنجالی را از سر میگیرد؟
اکوایران: سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، درباره خطر تبادل هستهای با ایالات متحده هشدار داده است که عواقب آن «فاجعهآمیز» خواهد بود. او همچنین گفت که احتمال از سرگیری آزمایشهای تسلیحات هستهای توسط روسیه وجود دارد.

به گزارش اکوایران، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، درباره خطر تبادل هستهای با ایالات متحده هشدار داده است که عواقب آن «فاجعهآمیز» خواهد بود. او همچنین گفت که احتمال از سرگیری آزمایشهای تسلیحات هستهای توسط روسیه وجود دارد، اظهار نظری که در پی تشدید تنشها در جریان حمله تمامعیار ولادیمیر پوتین به اوکراین مطرح شده است.
رئیسجمهور روسیه اخیراً دکترین هستهای مسکو را بهروزرسانی کرده و آستانه حمله غیرمتعارف را کاهش داده است. پوتین همچنین از موشک میانبرد «اورشنیک» که به دنیپرو اصابت کرده بود، بهعنوان یک دستاورد یاد کرده است. موشکی که پس از آنکه ایالات متحده به کییف اجازه داد از موشکهای اتکمز با برد بلندتر برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، توسط روسیه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش نیوزویک، در مصاحبهای با خبرگزاری دولتی تاس، از ریابکوف در مورد ویدیوی شبیهسازی شدهای که توسط رسانههای روسی منتشر شده و پیامدهای حمله موشکی آمریکا به مسکو را نشان میدهد، سوال شد.
ریابکوف به تاس گفت: «این اولین بار نیست که این نوع وقایع شبیهسازی میشود. متاسفانه این خطر وجود دارد اما ما تمام تلاش خود را برای اجتناب از چنین سناریوی فاجعهآمیز انجام خواهیم داد. همه چیز بستگی به ما ندارد.»
او گفت: «سوال کلیدی این است که دشمنان ما چگونه رفتار خواهند کرد و آیا به حرکت در جهت سناریوهایی که در دکترین نظامی روسیه توضیح داده شده است ادامه خواهند داد یا خیر.»
او همچنین به این سوال که آیا روسیه به از سرگیری آزمایشهای تسلیحات هستهای پس از سال 1990 فکر میکند، پاسخ داد: «این سوالی است که در دست بررسی است.» او به وضعیت پیچیده اشاره کرد و گفت: «این موضوع بهطور مداوم در تمام جنبههای آن در حال بررسی است.»
ریابکوف در سپتامبر گفته بود که مسکو تا زمانی که ایالات متحده آزمایشی انجام ندهد، آزمایشی نخواهد داشت. پوتین در سال 2023 قانونی را امضا کرد که تایید مسکو از معاهده جهانی منع آزمایشهای هستهای را پس گرفت، قانونی که به گفته رئیسجمهور روسیه کشورش را در همراستایی با ایالات متحده قرار میدهد، که این معاهده را امضا کرده ولی هرگز آن را تصویب نکرده است.
در مورد سوال جداگانهای درباره اجازه ایالات متحده به اوکراین برای شلیک اتکمز به خاک روسیه، ریابکوف گفت: «ما تمام ابزارهای لازم برای مقابله با این حملات را داریم.» او افزود: «سیستمهای پدافند هوایی مؤثر هستند. ما تدابیر مقابلهای گستردهای داریم تا دشمنان خود را سر عقل بیاوریم.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازار ارز منتظر خبر قطعی است/ موج خلیج فارس به بازار ارز رسید
-
جنجال وجود نیترات در هندوانههای ایرانی/ سازمان استاندارد واکنش داد
-
جدول قطعی برق در تهران و البرز اعلام شد
-
جزئیات توافق یمن و آمریکا به روایت وزارت خارجه عمان/ تصمیم نتانیاهو پس از توافق میان صنعا و واشنگتن
-
تغییر قیمت در سکوت بازار؛ بازگشت پژو ۲۰۷ اتوماتیک به محدوده ۹۰۰ میلیون +جدول قیمت
-
خبر خوش وزیر کار؛ جزئیات افزایش حقوق جدید کارگران و کارمندان بهزودی اعلام میشود
-
سیانان گزارش آسوشیتدپرس را تائید کرد: تلاش ترامپ برای تحریف نام خلیج فارس در سفر به خاورمیانه
-
کاهش تعرفه واردات خودرو به 20 درصد
-
شمخانی از شرط ایران برای توافق با آمریکا پرده برداشت