کاظم غریبآبادی:
صدور حکم اعدام برای نتانیاهو غیرممکن نیست
کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران، با اشاره به صدور حکم بازداشت دو تن از سران رژیمصهیونیستی توسط دیوان کیفری بینالمللی، احتمال صدور حکم اعدام برای بنیامین نتانیاهو را مطرح کرد و گفت: «اگر تلاش شود، امکان صدور چنین حکمی وجود دارد.»
به گزارش اکوایران، کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران، در گفتوگویی با رسانه KHAMENEI.IR با اشاره به صدور حکم بازداشت علیه دو تن از سران رژیمصهیونیستی توسط دیوان کیفری بینالمللی، از احتمال صدور حکم اعدام برای بنیامین نتانیاهو خبر داد و گفت: «صدور حکم اعدام علیه نتانیاهو غیرممکن نیست و اگر تلاش شود، این امکان وجود دارد.»
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز پنجم آذرماه و درباره وضعیت اخیر حوادث منطقه فرمودند: «دشمن در غزه پیروز نشده، دشمن در لبنان پیروز نشده؛ دشمن در غزه و لبنان پیروز نخواهد شد. آن کاری که اینها کردند پیروزی نیست، جنایت جنگی است؛ خب حکم بازداشتش را صادر کردند، [اما] کافی نیست؛ بایستی حکم اعدام نتانیاهو، حکم اعدام این سران جنایتکار صادر بشود.»
معاون حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه ایران، در رابطه با صدور حکم اعدام علیه نتانیاهو توضیح داد: ما الان ۲ دادگاه بینالمللی داریم و در وضعیّتهای خاص، شورای امنیت سازمان ملل هم میتواند یک دادگاه ویژه ایجاد کند. مثلاً ما دادگاه ویژه جرائم در یوگوسلاوی سابق را داشتیم، یا دادگاه رسیدگی به ترور رفیقحریری؛ یعنی این هم ممکن است، اما چنین دادگاهی هم احتمالاً به سمت صدور احکام اعدام نخواهد رفت، چون وابسته به سازمان ملل است. یک فرمول دیگر وجود دارد که برخی کشورها میتوانند با هم یک دادگاه مشترک تشکیل دهند؛ این موضوعی بود که در رابطه با جنایات داعش بررسی شد. کشورهایی که از جنایات داعش رنج بردند، میتوانند دُور هم بنشینند و یک دادگاه مشترک تشکیل دهند.
غریبآبادی افزود: حالا طیفی از کشورها مجازات اعدام را لغو کردهاند، اما تقریباً بیش از ۵۵ کشور وجود دارند که این مجازات را در قوانین خود دارند. بنابراین، دو یا سه کشور حامی مردم فلسطین که مخالف جنایات رژیم صهیونیستی هستند، میتوانند دور هم جمع شوند و یک دادگاه مشترک تشکیل دهند و در آن، حکم مجازات اعدام را برای این مقامات صادر کنند. البته در این زمینه باید توجّه داشت اینکه این حکم تا چه حد لازمالاجرا خواهد بود و ضمانت اجرایش چه خواهد بود، موضوع دیگری است؛ اما از جنبهی اینکه چنین حکمی صادر بشود، امکانش وجود دارد. البته برای دادگاه مشترک یا منطقهای، اولاً باید وفاق بین کشورها باشد و ثانیاً باید در مجالس آن کشورها تصویب شود.
او افزود: به نظر من، این موضوع غیرممکن نیست. اگر تلاش شود، این امکان وجود دارد؛ زیرا ما شاهد هیچ دادگاه عادلانهای برای رسیدگی به جرائم رژیم صهیونیستی و مقامات جنایتکارش نیستیم. دادگاه کیفری بینالمللی هم فقط یک حکم بازداشت صادر کرده است که ابتداییترین اقدامِ یک مرجع قضائی است. زمانی که جنایات گسترده است، فرد را بازداشت میکنند تا در اختیار مقام قضائی و ضابط امنیّتی باشد که تحقیقات بیشتری تا موعد رسیدگی در دادگاه انجام بشود.
غریب آبادی ادامه داد: بنابراین، هنوز دادگاهی برای رسیدگی به جرائم مقامات جنایتکار رژیم صهیونیستی تشکیل نشده است. باید تلاش کنیم که ببینیم آیا امکان تشکیل یک دادگاه متشکّل از دو یا سه کشور همفکر حامی مردم فلسطین وجود دارد یا خیر. در چهارچوب آن دادگاه، قطعاً چنین احکامی قابلیّت صدور خواهد داشت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرمانده کل سپاه: تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی میکردند/ صهیونیستها تاوان سنگینی میپردازند
-
مستاجران این سه استان بیشتر از همه اجاره می دهند
-
کدام استانها فردا تعطیل شدند؟/ تعطیلی تهران در دقیقه ۹۰
-
ایران، چین، اوکراین و ناتو؛ ترامپ نیامده آستینها را بالا زد!
-
واکنش بورس به حذف نیما / مقصد بعدی سرمایه گذاران کجاست؟!
-
فاتح دمشق؛ مغز متفکری که مخالفان اسد را زیر یک پرچم متحد کرد
-
زنگ خطر افزایش قیمتها در اقتصاد ایران+ نمودار
-
ترامپ با دسیسه بیبی علیه تهران همراه میشود؟
-
داستان یک رابطه: ایران و سوریه، اتحاد سیاسی منهای اقتصاد