به گزارش اکوایران، فرمانده نیروهای تحت رهبری کردهای سوریه به خبرگزاری رویترز گفت جنگجویان کرد که از نقاط مختلف خاورمیانه به سوریه آمده تا از نیروهای کرد این کشور حمایت کنند، در صورت دستیابی به آتش‌بس کامل در درگیری با ترکیه در شمال سوریه، از این کشور خارج خواهند شد.

خروج مبارزان کرد غیرسوری یکی از خواسته‌های اصلی ترکیه، همسایه سوریه بوده که گروه‌های کرد مسلط در سوریه را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند و از یک کارزار نظامی جدید علیه آن‌ها در شمال حمایت می‌کند. با تشدید درگیری‌ها از زمان سقوط بشار اسد، ترکیه و گروه‌های مسلح سوری متحد آنکارا در ۹ دسامبر شهر منبج را از نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها گرفتند.

اظهارات مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه برای اولین بار تأیید کرد که مبارزان کرد غیرسوری، از جمله اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) برای حمایت از نیروهای تحت فرمان او به سوریه آمده‌اند. ترکیه، ایالات متحده و کشورهای دیگر، پ‌ک‌ک را گروهی تروریستی می‌دانند.

آنکارا گروه‌های اصلی کرد سوریه را امتداد پ‌ک‌ک می‌داند. عبدی گفت که اگرچه مبارزان پ‌ک‌ک به سوریه آمده‌اند، نیروهای دموکراتیک سوریه هیچ ارتباط سازمانی با این گروه ندارند.

او نقش مبارزان غیرسوری در کمک به نیروهای دموکراتیک سوریه برای مبارزه دهه اخیر با داعش را ستود. او افزود در حالی که برخی از این مبارزان طی سال‌های گذشته به وطن خود بازگشته‌اند، دیگران برای ادامه مبارزه با داعش در سوریه مانده‌اند و در صورت دستیابی به آتش‌بس، زمان بازگشت آن‌ها فرا خواهد رسید. او اذعان داشت: «شرایط در سوریه متفاوت است. ما اکنون وارد مرحله‌ای سیاسی شده‌ایم. سوری‌ها باید مشکلات خود را خودشان حل کنند و دولتی جدید تشکیل دهند».

او تأیید کرد: «ما اکنون در حال آماده‌شدن هستیم تا پس از آتش‌بس کامل میان ما و نیروهای ترکیه و گروه‌های وابسته به آن‌ها، وارد این مرحله شویم». او تأکید داشت: «چون در سوریه تحولات جدیدی رخ داده، زمان آن رسیده که مبارزانی که در جنگ به ما کمک کردند، با سرافرازی به مناطق خود بازگردند».

ایالات متحده که نیروهای دموکراتیک سوریه را شریک کلیدی در مبارزه با داعش می‌داند، میانجی‌گری برای توقف درگیری‌ها میان آنکارا و نیروهای کرد را به عهده دارد.

روز چهارشنبه، وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که آتش‌بس در اطراف منبج تا پایان هفته تمدید شده است. اما روز پنجشنبه، یک مقام وزارت دفاع ترکیه گفت که هیچ گفتگویی درباره توافق آتش‌بس با نیروهای کرد سوریه در جریان نیست.

عبدی گفت ترکیه و متحدان سوریش در حال آماده‌شدن برای حمله به شهر کوبانی یا عین‌العرب در مرز هستند و این امر موجب شد که نیروهای دموکراتیک سوریه پیشنهاد خروج نیروهای خود از این منطقه را بدهند. طبق این پیشنهاد، منطقه به دست یک نیروی امنیت داخلی سپرده می‌شود و نیروهای آمریکایی برای «نظارت بر این منطقه، به شرط وجود آتش‌بس کامل» حضور خواهند داشت».

او افزود: «از سوی دیگر، ما در حال آماده‌سازی برای دفع هرگونه حمله‌ای هستیم».

کوبانی در سال ۲۰۱۴ صحنه نبردی بزرگ بین نیروهای کرد و داعش در اوج قدرت این گروه بود.

عبدی گفت مبارزان کرد از ایران، عراق و ترکیه ابتدا برای کمک به عقب‌راندن تکفیری‌ها از کوبانی به سوریه آمدند. پس از نبرد کوبانی، برخی از این نیروها، مانند پیشمرگه‌های عراق، به وطن خود بازگشتند. او گفت که پس از این نبرد، «مبارزان پ‌ک‌ک که می‌خواستند تا پایان نابودی کامل داعش در این جنگ با ما همراه باشند»، باقی ماندند.

عبدی با اشاره به شکست داعش در آخرین پایگاه سرزمینیش در سوریه در سال ۲۰۱۹، گفت: «برخی از آن‌ها به مناطق خود بازگشتند، اما چون جنگ ادامه داشت و منطقه همچنان در خطر بود، برخی از آن‌ها تصمیم گرفتند بمانند و به ما کمک کنند»؛ چه در نهادهای مدنی و چه در نهادهای نظامی.

او افزود: «وقتی آتش‌بس اجرا شود، ما نیز می‌توانیم برای بازگرداندن مبارزان کرد غیرسوری به مناطق خود تلاش کنیم».