به گزارش اکوایران، پس از نفوذ منطقه‌ای روسیه و ایران، دیپلماسی چین برجسته‌ترین قربانی سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، به دست ائتلافی از نیروهای شورشی به رهبری گروه اسلام‌گرای هیئت تحریر الشام است.

فهرست شرکت‌کنندگان در یک نشست بین‌المللی درباره سوریه که شنبۀ گذشته در اردن برگزار شد، ضربه‌ای آشکار به جاه‌طلبی‌های چین برای افزایش جایگاه دیپلماتیک خود در صحنۀ جهانی وارد کرد. در این نشست که در امان برگزار شد، دیپلمات‌های عرب، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجۀ ایالات متحده، همتای ترک او، هاکان فیدان، و کایا کالاس رئیس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشتند.

به نوشته ساوث چاینا مورنیگ پست، حذف روسیه و ایران تعجب‌آور نیست، زیرا آن‌ها با ارائۀ حمایت درطول جنگ داخلی که ۱۳ سال پیش در سوریه آغاز شد، از اسد حمایت مادی کردند. چین حمایت سیاسی ضمنی و وعده‌هایی را برای همکاری اقتصادی تحت ابتکار «کمربند و جاده» و کمک به بازسازی به اسد ارائه داده است.

این تعهد پیچیده‌تر، همراه با سیاست رسمی عدم مداخله در امور دیگر کشورها و گسترش روابط تجاری در منطقه، باید چین را به‌عنوان یک میانجی بالقوه در درگیری‌های خاورمیانه مطرح کند. با این حال، به نظر می‌رسد طرف‌های مرتبط نظر دیگری دارند، از جمله یک بازیگر کلیدی منطقه‌ای مانند عربستان سعودی که روابط دیپلماتیک نزدیکی با پکن دارد و دومین تأمین‌کنندۀ بزرگ نفت چین است.

عدم حضور چین در نشست اردن می‌تواند نشان دهد که حاکمان جدید دمشق معتقد نیستند که چین بتواند نقش بی‌طرفی در گذار سوریه ایفا کند. ترکیه و شرکت‌کنندگان عرب سنی – که برندگان حقیقی واقعیت جدید سوریه هستند– ممکن است هرگونه کمک احتمالی چین را نامربوط بدانند.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا احتمالاً نسبت به تلاش‌های چین برای گسترش نفوذ دیپلماتیک خود در خاورمیانه و فراتر از آن نگران هستند.