به گزارش اکوایران، عباس آخوندی، سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار کرد: نحوه مذاکره آمریکا با کره شمالی با مذاکرات برجامی ایران متفاوت است و پدیده ترامپیسم بدون پشتوانه نظری نیست.

او با تاکید بر اینکه اگر در دوره ترامپ مذاکره‌ای صورت بگیرد، بدون پشتوانه نیست، گفت: ما با آمریکا در حال جنگ نیستیم که نیاز به صلح داشته باشیم و منظور صلح در منطقه خلیج فارس است و اینکه می‌توانیم نظر آمریکا را برای صلح در خلیج فارس جلب کنیم؟

آخوندی افزود: هیچ چیزی مانند عدم قطعیت و وضعیت بلاتکلیفی بر اقتصاد تاثیر منفی نمی‌گذارد، در این وضعیت اتفاقی رخ نمی‌دهد و فردی سرمایه‌گذاری نمی‌کند که عدم قطعیت وضعیت مهلکی برای ایران است.

او با اشاره به وضعیت کشورهای خلیج فارس گفت: این کشورها بزرگترین تهدید را منازعه و ناآرامی در منطقه می‌دانند، عربستان، امارات، عمان، کویت و قطر نگران ناآرامی و در پی صلح پایدار هستند.

این استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه ایران و عراق قربانیان جنگ هستند، اظهار کرد: هیچ نظریه‌ای برای صلح در منطقه نداریم، با این حال معتقدیم یکی از عوامل مختل کننده صلح در منطقه آمریکا است.

او بیان کرد: کشورهای جنوب خلیج فارس برای امنیت خود بیشتر گرایش به اتحاد با آمریکا تا اتحاد با ایران دارند، این در حالیست که بند ۸ قطعنامه ۵۹۸، دبیر کل سازمان ملل را موظف می‌کند تا ترتیبات صلح منطقه‌ای در خلیج فارس را ایجاد کند که از سال ۶۷ تاکنون اجرا نشد.

آخوندی تاکید کرد: با روی کار آمدن ترامپ، باید ایران از این فرصت استفاده کند و ترتیبات صلح در منطقه را فراهم کند و بهترین موقعیت است که به سازمان ملل اعلام کنیم که خواهان تشکیل کنفرانس صلح در منطقه هستیم.

او افزود: باید از این فرصت استفاده و موضوع صلح در منطقه را مطرح کرد تا براساس آن توسعه را انجام دهیم.

خبر مرتبط
تحلیل آخوندی از سه فرصت ریاست جمهوری ترامپ

ذهنیت ایرانیان از دولت اول دونالد ترامپ با خروج یک‌جانبه ایالات‌متحده از برجام و فشارهای اقتصادی متعاقب آن گره خورده است. از همین رو، بسیاری انتخاب دونالد ترامپ به مقام ریاست‌جمهوری آمریکا را به عنوان رویدادی منفی ارزیابی می‌کنند.