جنجال معاون ترامپ در مونیخ
اکوایران: معاون رئیسجمهور آمریکا، جیدی ونس، روز جمعه به رهبران اروپایی گفت که بزرگترین تهدید امنیتی آنها نه تهاجم نظامی از سوی روسیه یا چین، بلکه سرکوب آزادی بیان در کشورهایشان، از جمله تلاشها برای جلوگیری از ورود احزاب راست افراطی به دولتها است.
![جنجال معاون ترامپ در مونیخ](https://cdn.ecoiran.com/thumbnail/STYZ3UgvrA0n/oZRmDytQCqPbx64THpRbAF899BMitgIDSfP66penUZ6m9xMsVHbWjBoW4bIRHlTclq6Z_b1l_bR3FJ_vqz--jM-_g9FKJJXB_4ngQ9jVKYg,/untitled.jpg)
به گزارش اکوایران، معاون رئیسجمهور آمریکا، جیدی ونس، روز جمعه به رهبران اروپایی گفت که بزرگترین تهدید امنیتی آنها نه تهاجم نظامی از سوی روسیه یا چین، بلکه سرکوب آزادی بیان در کشورهایشان، از جمله تلاشها برای جلوگیری از ورود احزاب راست افراطی به دولتها است.
به گزارش نیویورکتایمز، انتظار میرفت ونس در این نشست، اولویتهای دولت ترامپ در قبال اتحاد ترانسآتلانتیک، هزینههای نظامی ناتو و مذاکرات با روسیه برای پایان دادن به جنگ اوکراین را تشریح کند. اما حضار، بهجای آن، شاهد سخنرانی انتقادی ونس درباره شکستهای اروپا در پایبندی به اصول دموکراتیک بودند.
به گفته ونس، این شکستها شامل تلاشها برای محدود کردن آنچه «اطلاعات نادرست» در شبکههای اجتماعی خوانده میشود و همچنین قوانینی علیه اعتراضات ضد سقط جنین است که به گفته او، مسیحیان را بهطور ناعادلانهای ساکت میکند.
اما شاید جنجالیترین بخش سخنان ونس، درخواست او از اروپاییها برای کنار گذاشتن مخالفت خود با همکاری با احزاب ضدمهاجرت بود. او این احزاب را تجلی مشروع اراده رأیدهندگانی دانست که از سطوح بالای مهاجرت در دهه گذشته خشمگین شدهاند. از جمله این احزاب، حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) است که بخشهایی از آن از سوی سازمان اطلاعاتی آلمان افراطگرا طبقهبندی شدهاند.
تمامی احزاب سیاسی آلمان از ائتلاف با ایافدی خودداری میکنند. این سیاست که به عنوان «دیوار آتش» علیه افراطگرایی شناخته میشود، ریشه در حافظه تاریخی آلمان از دوران نازیها دارد.
ونس اعلام کرد: «هیچ جایی برای دیوار آتش وجود ندارد.» و افزود: «اگر از رأیدهندگان خود وحشت دارید، هیچ کاری از دست آمریکا برای شما برنمیآید.»
طبقه حاکم در آلمان، از جمله حزب دموکرات مسیحی (CDU) که در نظرسنجیها پیشتاز است و احتمالاً دولت بعدی را تشکیل خواهد داد، در سالهای اخیر سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهتری را اتخاذ کرده است. بااینحال، آنها همچنان ایافدی را یک حزب افراطی میدانند، زیرا برخی از اعضای آن سابقه استفاده از زبان نازیها، اظهارات یهودستیزانه و نژادپرستانه و حتی توطئه برای سرنگونی دولت فدرال را دارند.
ونس اما هیچ اشارهای به این مسائل نکرد و هیچیک از عناصر افراطی احزاب ضد مهاجرت را ذکر نکرد.
رهبران آلمانی بلافاصله سخنان ونس را رد کردند و به اظهارات برخی اعضای ایافدی که از ناسیونال سوسیالیستها (حزب نازی) حمایت کرده بودند، اشاره کردند.
توماس سیلبرهورن، نماینده پارلمان از حزب اتحادیه سوسیال مسیحی (CSU)، حزب خواهر دموکراتهای مسیحی در ایالت بایرن، و مقام پیشین وزارت دفاع آلمان گفت: «این مسئله به ما مربوط است. پیام من به دولت آمریکا این است: افراطگرایان آلمانی که بهطور آشکار به ناسیونال سوسیالیسم ارجاع میدهند، بخشی از ایافدی، به وضوح مخالف ایالات متحدهای هستند که ما را از ناسیونال سوسیالیسم رها کرد.»
ونس در سخنرانی خود تقریباً هیچ اشارهای به اوکراین نکرد، حتی پس از دیدار با رئیسجمهور این کشور، ولودیمیر زلنسکی، در همان روز. سال گذشته، هنگامی که ونس هنوز سناتور بود، در همین کنفرانس بهطور علنی از ملاقات با زلنسکی امتناع کرد.
اشارات او به جنگ اوکراین بسیار گذرا بود، که باعث ناامیدی شرکتکنندگانی شد که انتظار داشتند اطلاعات بیشتری درباره برنامههای دولت ترامپ برای مذاکرات صلح دریافت کنند.
ونس گفت: «دولت ترامپ نسبت به امنیت اروپا بسیار نگران است و معتقد است که میتوانیم به توافقی منطقی میان روسیه و اوکراین برسیم. همچنین معتقدیم که در سالهای آینده، اروپا باید مسئولیت دفاع از خود را بهشکل گستردهتری بر عهده بگیرد. اما تهدیدی که بیش از همه درباره آن نگرانم، روسیه، چین، یا هیچ کنشگر خارجی دیگری نیست.»
او ادامه داد: «آنچه مرا نگران میکند، تهدیدی از درون است، عقبنشینی اروپا از برخی از اساسیترین ارزشهایش، ارزشهایی که با ایالات متحده مشترک است.»
ونس استدلال کرد که تلاشهای اروپا برای مقابله با دخالتهای انتخاباتی روسیه، در واقع سرکوب سخنرانیهای مشروع است.
او تصمیم رومانی را برای لغو انتخابات ریاستجمهوری، به دلیل شواهد روشن از دخالت روسیه در مبارزات سیاسی به سخره گرفت و آن را «رومانی منزوی» نامید.
ونس با لحنی تحقیرآمیز گفت: «اگر دموکراسی شما بتواند تنها با چند صد هزار دلار تبلیغات دیجیتال از سوی یک کشور خارجی از بین برود، پس از همان ابتدا هم چندان قوی نبوده است.»
ونس همچنین به بحران مهاجرت سال ۲۰۱۵ در آلمان و اروپا اشاره کرد و آن را با حملات تروریستی مرتبط دانست. او بهطور خاص به حملهای که روز پنجشنبه در مونیخ رخ داد اشاره کرد، جایی که یک پناهجوی افغان با خودرو به مردم حمله کرد و ۳۰ نفر را مجروح ساخت.
او گفت: «دیروز در همین شهر، فجایعی را دیدیم که این تصمیمها به بار آوردند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
200کیلومتر مسیر تهرانی ها کوتاه شد؛ این پروژه ترافیک جنوب تهران را سبک می کند
-
واکنش بازنشستگان به فرمول جدید سازمان تأمیناجتماعی برای افزایش مستمری
-
خبری که صاحبان خودروهای فرسوده را حسابی سر کیف آورد / اتفاق خوبی که سال آینده در انتظار خودروهای اسقاطی است
-
آغاز طرح پیشفروش ایران خودرو ویژه بهمن ماه
-
آخرین جزئیات از قتل دانشجوی دانشگاه تهران/ دستگیری چند مظنون و دومین استعفا در اداره کل خوابگاهها و یک انتصاب جدید
-
سرمایهگذاران از دلار عقب نشستند؛ اسکناس سبز در کف 2025
-
پشت صحنه لغو پروازهای تهران - بیروت؛ پیام لبنان به ایران
-
افشای پیشنهاد بزرگ ترامپ به اوکراین؛ چرخش واشنگتن به «طرح پیروزی» زلنسکی؟
-
اولین واکنش سازمان اورژانس به تعرض در آمبولانسها/ دست زدن به اقدامات مجرمانه امری غیرطبیعی نیست