جمهوریهای نقاب دار؛ واقعیتهای تلخ در نظامهای سیاسی
اکوایران: تصور کنید که قانون اساسی، به ابزاری برای نقض حقوق بشر و آزادیهای اساسی تبدیل شود. این وضعیت میتواند بیاعتمادی عمومی و نارضایتی اجتماعی را به دنبال داشته باشد. رئیس انجمن حقوق اساسی ایران، با اشاره به دو واقعیت تلخ در این زمینه توضیح میدهد.
به گزارش اکوایران، علی اکبر گرجی، نخستین واقعیت را به وضوح بیان میکند: قانون اساسی در برخی کشورها به عنوان یک امر شریف مورد تقلب قرار میگیرد. او به مثال سوریه در زمان حکومت خانواده اسد اشاره میکند و از آن به عنوان جمهوریهای نقابدار یاد میکند؛ جایی که دیکتاتوری حاکم، خود را پشت نقاب جمهوری خواهی پنهان کرده است.
اما واقعیت تلخ دوم، در دموکراسیهای معاصر نهفته است. حتی در این کشورها نیز گاهی زمامدارانی به قدرت میرسند که به روح قانون اساسی اعتقادی ندارند.
به باور گرجی فقدان شفافیت و پاسخگویی در عملکرد دولت میتواند به بحرانهای سیاسی و اجتماعی منجر شده و مشروعیت نظام حکومتی را تضعیف کند.
نسخه کامل در سایت:
اکوایران: آیا ایالات متحده درگیر یک بحران قانون اساسی است؟ برخی تحلیلگران معتقدند که افزایش قدرت اجرایی، نادیده گرفتن مصوبات کنگره و تضعیف نظارت نهادهای مستقل از سوی ترامپ، آمریکا را در مسیری بیسابقه قرار داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
کرملین: ایران و آمریکا پیشنهاد انتقال مازاد اورانیوم را جدی گرفتهاند
-
خروج ناو هواپیمابر وینسون از خاورمیانه/ توافق آمریکا و یمن پا بر جاست؟
-
سخنگوی قوه قضائیه: جاسوسان اسرائیل شناسایی شدهاند / هیچ اغماضی در کار نیست
-
اخراج کارگران افغان؛ هزینههای پنهان برای قطعهسازان خودرو
-
رکوردشکنی نفتی ایران بعد از 46سال
-
پشتصحنه گسست علیاف از پوتین؛ خطرات ماجراجویی در حیاط خلوت مسکو
-
پیشروی ارتش اسرائیل تا ۸۰۰ متری داخل خاک لبنان
-
انتشار برای اولین بار: جزئیات حمله اسرائیل به جلسۀ شورایعالی امنیت ملی ایران
-
آخرین وضعیت از بازار اجاره در چیتگر/ حداقل رهن کامل چقدر شد؟