پیشنهاد ایران به کشورهای اسلامی علیه طرح کوچاندن فلسطینیها
نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی امروز ۱۷ اسفندماه به پیشنهاد ایران و به منظور همصدایی کشورهای مسلمان برای مقابله با طرح رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم غزه، برگزار میشود.

به گزارش اکوایران، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در دوره نخست ریاستجمهوری خود (۲۰۱۷-۲۰۲۱) بارها به ایدههایی اشاره کرد که به کوچاندن فلسطینیها از سرزمینهایشان مربوط میشد. اما نقطه اوج این مسئله در سال ۲۰۲۵ و پس از بازگشت او به قدرت رقم خورد.
در ژانویه ۲۰۲۵، ترامپ پس از آتشبس در غزه، پیشنهادی بحثبرانگیز ارائه کرد که شامل تخلیه تدریجی فلسطینیها از نوار غزه و اسکان آنها در کشورهای عربی مانند مصر و اردن بود.
او مدعی شد که غزه به دلیل ویرانیهای گسترده دیگر قابل سکونت نیست و این جابجایی میتواند به بازسازی منطقه تحت نظارت آمریکا یا اسرائیل منجر شود. ترامپ همچنین پیشنهاد کرد که غزه میتواند به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل شود، اما این ایده با واکنشهای گسترده مواجه شد.
نشست اضطراری به پیشنهاد ایران
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، از زمان مطرح شدن این طرح، تلاشهای گستردهای را برای ایجاد هماهنگی میان کشورهای مسلمان آغاز کرد. وی با وزرای خارجه کشورهای مختلف از جمله تونس، مصر، ترکیه، پاکستان، گامبیا، مالزی، الجزایر و عربستان تماس گرفت و مخالفت صریح تهران با طرح کوچاندن فلسطینیها را اعلام کرد. عراقچی همچنین در گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل، بر ضرورت اتخاذ موضعی هماهنگ از سوی امت اسلامی تأکید کرد و هشدار داد که این اقدام، مصداق «نسلکشی» است و پیامدهای خطرناکی برای ثبات منطقه و جهان خواهد داشت.
نقش سازمان همکاری اسلامی در حمایت از فلسطین
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، تأکید کرد که هدف از درخواست برگزاری اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی، جلب توجه این سازمان به خطر ادامه نسلکشی مردم فلسطین، بهویژه در غزه است. سازمان همکاری اسلامی (OIC) که در سال ۱۹۶۹ و پس از آتشسوزی عمدی مسجدالاقصی تأسیس شد، از ابتدا مسئله فلسطین را بهعنوان مهمترین اولویت خود معرفی کرد. اکنون نیز در پی اقدامات دیپلماتیک ایران، این سازمان درصدد برگزاری یک نشست اضطراری برای بررسی این بحران و اتخاذ تصمیمی قاطع در حمایت از حقوق فلسطینیان است.
واکنش کشورهای عربی و جامعه جهانی
طرح ترامپ که بهعنوان نوعی «پاکسازی قومی» تفسیر شد، با مخالفت قاطع کشورهای عربی روبهرو شد. مصر و اردن، دو کشوری که هدف این طرح برای اسکان فلسطینیها بودند، به شدت با آن مخالفت کردند. عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر، در فوریه ۲۰۲۵ اعلام کرد که کشورش هرگز پذیرای چنین طرحی نخواهد بود و جهان باید به دنبال راهحل دو کشوری باشد. همچنین، پادشاه اردن این ایده را تهدیدی برای امنیت ملی کشورش دانست. در واکنش به این طرح، کشورهای عربی در مارس ۲۰۲۵ اجلاسی اضطراری در قاهره برگزار کردند و طرحی ۵۳ میلیارد دلاری برای بازسازی غزه پیشنهاد دادند تا از جابجایی اجباری جلوگیری شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
معامله از پنجره عقبی؛ توافق در عراق در راه است؟
-
پرداخت مرحله دوم خرید تضمینی گندم؛ ۴.۶ هزار میلیارد تومان در حساب کشاورزان
-
افزایش تبدیل دلار به طلا در بازار تهران
-
حذف کارت سوخت وارد فاز اجرایی شد
-
اختلاف بر سر غنیسازی در مذاکرات رم؛ تهران حاضر به عقبنشینی نیست
-
ترامپ بیخیال روسیه شد؛ مذاکرات صلح اوکراین در بن بست؟
-
جدیدترین قیمت رهن کامل در تهرانپارس تهران/انتخابهای اقتصادی تا لوکس
-
تغییر قیمت 20 میلیونی در چند خودرو / شاهین G تغییر کانال داد +جدول قیمت
-
دیدار غیر منتظره حاکم سوریه با اردوغان