احمدبیگدلی، نماینده مردم خدابنده در مجلس، در واکنش به تأکید محسن رضایی بر ضرورت ورود جوانان به عرصه کار و تولید، با استقبال از اصل این رویکرد گفت مشکل اصلی جوانان کمبود انگیزه برای کار نیست، بلکه موانعی است که مسیر سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی را دشوار کرده است.

به گزارش اکوایران، احمدبیگدلی، نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به اظهارات محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره ضرورت ورود جوانان به عرصه کار، تولید و فعالیت اقتصادی، بر ضرورت فراهم کردن بسترهای واقعی برای تولید تأکید کرد.

بیگدلی با بیان اینکه اصل دعوت جوانان به کار، تولید و فعالیت اقتصادی سخنی ارزشمند است، اظهار کرد: هیچ‌کس با تقویت روحیه کارآفرینی و تولید مخالف نیست و جوان ایرانی از توان، خلاقیت و انگیزه لازم برای ساختن آینده کشور برخوردار است؛ اما در کنار این توصیه باید به یک واقعیت مهم اقتصادی توجه داشت و آن اینکه **تولید صرفاً با توصیه شکل نمی‌گیرد و نیازمند بستر مناسب است.**

این نماینده مجلس ادامه داد: اگر از جوانان انتظار داریم وارد عرصه تولید شوند، باید شرایطی فراهم شود که تولید برای آنها امکان‌پذیر و از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر باشد. دسترسی به سرمایه، مواد اولیه، فناوری و انرژی، مجوزهای ساده و شفاف، ثبات مقررات، بازار فروش و مهم‌تر از همه امنیت و اطمینان برای سرمایه‌گذاری، از جمله الزامات ورود جوانان به عرصه تولید است.

به گفته بیگدگلی، بسیاری از جوانان امروز نه به دلیل کمبود ایده و انگیزه، بلکه به دلیل نبود سرمایه، دشواری دریافت تسهیلات، پیچیدگی‌های اداری، نوسانات اقتصادی و نبود بازار مطمئن با مشکل مواجه هستند. از این رو، در کنار دعوت جوانان به تولید، باید از دستگاه‌های مسئول نیز خواست موانع پیش روی فعالیت اقتصادی آنان را کاهش دهند.

او با اشاره به ظرفیت تولید خانگی و کسب‌وکارهای خرد گفت: این فعالیت‌ها می‌توانند بخشی از اقتصاد باشند و در ایجاد اشتغال و درآمد نقش ایفا کنند، اما نباید این تصور شکل بگیرد که اقتصاد کشور را می‌توان صرفاً با انتقال فعالیت‌های تولیدی به خانه‌ها سامان داد.

بیگدلی تأکید کرد: اقتصاد مدرن به بنگاه‌های توانمند، سرمایه‌گذاری، تخصص، تقسیم کار، فناوری و زنجیره‌های تولید و توزیع نیاز دارد و توسعه اقتصادی نمی‌تواند صرفاً بر فعالیت‌های خرد و خانگی استوار باشد.

نماینده مردم خدابنده در ادامه با لحنی انتقادی اما همراه با تأکید بر ضرورت همدلی گفت: «از سر دلسوزی و برادرانه عرض می‌کنم؛ جوان ایرانی بیش از آنکه به توصیه برای کار و تولید نیاز داشته باشد، به اعتماد، فرصت و میدان واقعی برای کار و سرمایه‌گذاری نیاز دارد.»

او افزود: اگر قرار است جوانان را به میدان تولید دعوت کنیم، ابتدا باید موانع را از سر راه آنها برداریم. جوان ایرانی آماده کار است؛ وظیفه ما این است که راه کار کردن را برای او هموار کنیم.

بیگدلی در پایان تأکید کرد که نقد سیاست‌ها نباید به معنای نادیده گرفتن نیت‌های خیرخواهانه مسئولان تلقی شود و گفت: هدف مشترک باید دستیابی به اقتصادی پویا، تولیدی قدرتمند و آینده‌ای روشن‌تر برای جوانان کشور باشد.