به گزارش اکوایران، یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داده که این کمیسیون با پیشنهاد حذف سقف سنی برای بازنشسته شدن شاغلان در برنامه هفتم توسعه موافقت کرده است.

در لایحه برنامه هفتم توسعه که از سوی دولت ارائه شده، شاغلان زن با حداقل 53 سال سن و شاغلان مرد نیز با حداقل 56 سال سن، در صورتی برخورداری از 30 سال سابقه کار می‌توانند بازنشسته شوند. همچنین برای مشاغل سخت و زیان‌آور این شرط سنی 50 سال در نظر گرفته شده است.

حالا اما یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از تصویب پیشنهاد حذف سقف سنی بازنشستگی زنان در ۵۳ سالگی و مردان در ۵۶ سالگی در لایحه برنامه هفتم توسعه در این کمیسیون و ارسال آن به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم برای بررسی و تصویب خبر داده است.

علی بابایی کارنامی درباره مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس برای ارائه پیشنهاد به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه به ایرنا گفته است: بر اساس قانون موجود، کارگران یا کارمندان با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال متناوب برای مشاغل سخت و زیان آور با ضریب ۱.۵ می توانند با هر سنی بازنشسته شوند اما در لایحه برنامه هفتم برای آن شرط سنی در نظر گرفته شده بود که سقف سنی برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور ۵۰ سال بود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: در این کمیسیون در جریان بررسی پیشنهادهای اصلاح لایحه بودجه، سقف سنی برداشته شد و به قانون دائمی قبلی بازگشت.

بابایی افزود: همچنین در بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه توسعه هفتم برای بازنشستگی (با ۳۰ سال سابقه) شرط سقف سنی ۵۳ سال برای خانمها و ۵۶ سال برای آقایان لحاظ شده بود که در کمیسیون اجتماعی این موضوع حذف شد و به قانون دائمی فعلی بازگشت که در آن مجموع سقف سنی و میزان خدمت که ۸۵ سال است بازگشت.

وی خاطرنشان کرد: با این مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس که به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ارسال شده، سقف سنی برای بازنشستگی برداشته شد و با هر سنی و ۳۰ سال سابقه، افراد می‌توانند بازنشسته شوند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم در این باره گفته که در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص مشاغل سخت و زیان‌آور، محدودیت سقف سنی برای متقاضیان بازنشستگی از لایحه برنامه هفتم توسعه برداشته شده و با ۲۰ سال سابقه امکان بازنشستگی فراهم است.

عباس گودرزی گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در خصوص تعیین ۵ سال پایاان خدمت به عنوان ملاک حقوق بازنشستگی به جمع‌بندی نرسید. پیشنهاد ما این بود که یا این بند از لایحه برنامه هفتم حذف شود یا با پیشنهادی که منافع کارگران را تأمین کند، جایگزین شود.