به گزارش اکوایران، امروز -5 آذر- در نشست مشترک بین هیات اعزامی ایران به ریاست هادی خانی، دبیر شورای‌عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم کشور و دبیرخانه گروه منطقه‌ای اوراسیا در حاشیه چهل و یکمین اجلاس اصلی این گروه در کشور هندوستان، توافق شد که تیم فنی و حقوقی دبیرخانه گروه منطقه‌ای اوراسیا، در فرایند تکمیل برنامه اقدام ایران مشارکت و در چگونگی پاسخ به ابهامات مطرح‌شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، مشاوره فنی و حقوقی به جمهوری اسلامی ایران ارائه کند.

همچنین در چارچوب این توافق، گروهی از ایران جهت آشنایی با استانداردهای بیشتر گروه ویژه اقدام مالی FATF و آگاهی از نحوه تعامل با این گروه در ارزیابی‌های دوجانبه، به محل دبیرخانه این گروه منطقه‌ای اعزام خواهند شد.

نقشه راه دولت برای حل مساله FATF

حل مساله FATF یکی از محوری‌ترین شعارهای مسعود پزشکیان در ایام انتخابات بود. پس از شروع به کار دولت چهاردهم، موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به یکی از مسائل کلیدی در صحنه سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شد.

خبر مرتبط
موضع جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره FATF

اکوایران: آیت‌الله صادق آملی لاریجانی ،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دیدار با فعالان اقتصادی بخش خصوصی،‌توضیحاتی در خصوص تصویب اف‌ای‌تی اف ارائه کرد.

مجید انصاری، معاون حقوقی ریاست جمهوری، 12 آبان در گفت‌وگو با «برنا» در خصوص آخرین وضعیت FATF بیان کرد: بنا به دستور رییس‌جمهوری، بررسی FATF از ابعاد مختلف توسط وزیر اقتصاد و دارایی در حال بررسی و انجام است.

همتی: مسئولیت پیگیری FATF با وزارت اقتصاد است

در 9 آبان، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی در حاشیه مراسمی گفته بود: وزارتخانه اقتصاد مسئول پیگیری سازمانی FATF است و ما بر اساس رهنمود رییس‌جمهوری، درحال پیگیری این موضوع هستیم.

خبر مرتبط
همتی: وزارت اقتصاد FATF را پیگیری می‌کند/ استفاده از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو

اکوایران: وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه این وزارتخانه مسئول پیگیری سازمانی اف‌‌ای‌‌تی‌‌اف است، گفت: ما بر اساس رهنمود رئیس جمهور، درحال پیگیری این موضوع هستیم.

توئیت همتی درباره FATF

وزیر اقتصاد همچنین در 15 مهرماه نیز در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، از ارائه گزارشی به رییس‌جمهوری درباره وضعیت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و تلاش‌ها برای عادی‌سازی این پرونده خبر داد.

در این پیام آمده است،‌ محدودیت‌های مالی یکی از اضلاع مهم تحریم‌های ایران است و اقدامات پیشنهادی وی برای رفع این محدودیت‌ها با آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود، متفاوت است. رئیس‌‌جمهوری دستور پیگیری اقدامات لازم برای رفع محدودیت‌ها و تعلیق اقدامات تقابلی FATF را در چارچوب منافع ملی صادر کرده و همزمان تأکید بر رفع نگرانی‌های داخلی از طریق همکاری نهادهای اقتصادی با شورای عالی امنیت ملی داشته است. او اظهار داشت که با همکاری و همبستگی، تلاش خواهند کرد تا محدودیت‌های مالی علیه ایران را کاهش دهند.

قول پیگیری از زبان سخنگوی دولت

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در نخستین نشست خبری خود در سوم مهرماه در پاسخ به سوال خبرنگار «اکوایران» درخصوص رویکرد دولت چهاردهم در مورد FATF گفت: FATF شامل چهار معاهده است که ۲ معاهده را ایران با آن همکاری می‌کند و 2 تا باقی مانده: یکی پالرمو و دیگری CFT. این موضوع در چارچوب مصالح نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است.

خبر مرتبط
قول دولت درباره FATF: پیگیری و اقدام

نخستین نشست خبری سخنگوی دولت روز سه شنبه با حضور رابط ناشنوایان برگزار شد.

موضع مصباحی‌مقدم درباره FATF

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در گفت‌و گو با «ایلنا» در 28 شهریورماه درباره آخرین وضعیت بررسی پیوستن ایران به FATF در مجمع و اینکه آیا دولت می‌تواند در این باره تصمیم بگیرد، اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهوری در نشست خبری به این موضوع اشاره کرد و قرار شد با مجمع تشخیص مصلحت نامه‌نگاری انجام دهند تا بحث FATF دوباره مطرح شود.

او ادامه داد: آقای پزشکیان خودشان عضو مجمع تشخیص مصلحت هستند و در جلسات حضور پیدا می‌کنند، از FATF دفاع خواهد کرد و مجمع هم آن را تصویب می‌کند. موضوع FATF در مجمع متوقف است و این توقف بررسی‌ها مربوط به امروز نیست.

مصباحی‌مقدم درباره علت توقف بررسی‌های پیوستن به FATF گفت: FATF (کار گروه ویژه اقدام مالی) 41 توصیه است که 39 توصیه را به اجرا رساندیم و در حال حاضر 2 موضوع CFT و پالرمو به اجرا نرسیده و متوقف شده‌اند؛ منطقش این بود که این خود منشا تحریم داخلی بود.

نکته جالب صحبت‌های مصباحی‌مقدم، صراحت او درخصوص تصویب FATF در صورت دفاع مسعود پزشکیان از آن است. پس از شروع به کار دولت چهاردهم، موضوع پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی بار دیگر به یکی از مسائل کلیدی در صحنه سیاسی و اقتصادی کشور تبدیل شده است.

رییس جمهور در نخستین نشست خبری خود در 26 شهریور نیز در پاسخ به خبرنگار «روزنامه دنیای اقتصاد» عنوان کرد: چاره‌ای جز حل بحث FATF نداریم. حتما در این باره نامه‌ای به مجمع تشخیص می‌نویسم تا این مسئله دوباره در دستور کار این مجمع قرار بگیرد تا بتوانیم حلش کنیم.


خبر مرتبط
مهم‌ترین نکات پزشکیان در نشست خبری: چاره‌ای جز حل مسئله FATF نداریم/ با این ناترازی‌ها نمی‌توان ادامه داد/ وفاق، ابرپروژه من است

نخستین نشست خبری رییس‌جمهور با حضور بیش از ۳۰۰ رسانه داخلی و خارجی امروز ساعت ۱۵ برگزار شد. در این مطلب به مهم‌ترین مسائلی که مسعود پزشکیان به آن اشاره کرد، خواهیم پرداخت.