به گزارش اکوایران، روز گذشته -پنجم آذر- تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص حقوق و دستمزد در صحن کمیسیون تلفیق مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس حداقل دریافتی حقوق‌بگیران ۱۳ میلیون تومان و حداقل دریافتی بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰هزار تومان تعیین شد.

این ارقام در حالی تعیین شد که حداقل دریافتی حقوق‌بگیران در لایحه دولت ۱۲ میلیون و حداقل دریافتی بازنشستگان ۱۰‌میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پیش‌بینی شده بود. همچنین بودجه هلال‌احمر نیز از ۵ همت به ۸ همت در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ افزایش یافت.

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز به تشریح مصوبات کمیسیون پرداخت و به «دنیای اقتصاد» گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون، کمک هزینه عائله‌مندی و حق اولاد مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب ۳۶۲۵ و ۲۹۶۷ هزار تومان تعیین می‌شود. پیرو این مصوبه، کمک هزینه عائله‌مندی و حق اولاد مشمولان قانون جوانی جمعیت افزایش می‌یابد

طبق قانون مجلس باید هر هزینه‌ای که در بودجه به دولت اضافه می‌کند، محل درآمد آن را نیز مشخص کند. هزینه این افزایش حداقل حقوق از کجا تامین خواهد شد؟

نگاه مجلس به یارانه دهک‌های بالا

همچنین محمد بیات، عضو هیات رییسه کمیسیون تلفیق دراین خصوص به «دنیای اقتصاد» گفت: احکام لایحه بودجه ۱۴۰۴ هنوز بسته نشده و در احکامی که می‌نویسیم قطعا با جابه‌جایی اعتبارات کاری می‌کنیم که منابع درآمدی با هزینه‌ها یکسان شود.

او با اشاره به افزایش حقوق مستمری‌بگیران کمیته امداد و بهزیستی اظهار کرد: قرار است منابع افزایش حقوق‌ها از محل کاهش هزینه‌های جاری دولت تامین شود و همچنین گمانه‌زنی‌هایی در راستای حذف یارانه دهک‌های بالا وجود دارد که موجب افزایش درآمدها می‌شود.

یارانه دهک دهم چه زمانی قطع شد؟

پیش از این، در دی ماه 1402، دهک دهم از چرخه دریافت یارانه نقدی حذف شد؛ به عبارتی ۱۰ درصد ثروتمند کشور -حداقل پنج میلیون نفر- در سال ۱۴۰۲ از لیست یارانه‌بگیران کنار رفته‌اند.

همچنین در قانون بودجه امسال نیز دولت مکلف بود دو دهک پر درآمد دیگر را نیز از لیست یارانه‌بگیران کنار بگذارد که البته دولت سیزدهم تصمیم‌گرفت این کار را نکند. 

 تاکید بر لزوم تصویب مالیات بر عایدی سرمایه

محمد بیات همچنین در ادامه صحبت‌ها خود بر لزوم تصویب مالیات بر عایدی سرمایه تاکید کرد و گفت: اگر این قانون که در حال حاضر از شورای نگهبان به مجلس بازگشت خورده است، تصویب شود، می‌توان مالیات‌ستانی عادلانه‌ای از افراد پر درآمد داشت.

خبر مرتبط
نقشه محرومیت در ایران: چند درصد از خانوارهای هر استان یارانه‌بگیر هستند؟

اکوایران: آمارهای مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد مردم ایران در اکثر استان‌های کشور از یارانه نقدی استفاده می‌کنند.

او افزود بدون وجود قانون مالیات بر مجموع درآمد، امکان شناسایی و مالیات‌ستانی از افراد با درآمدهای بالا وجود ندارد. تصویب این قانون می‌تواند از فرار مالیاتی جلوگیری کند و درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد.

در رابطه با زمان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق، بیات گفت که احتمالاً امروز بررسی‌ها به پایان می‌رسد و لایحه به کارتابل نمایندگان ارجاع می‌شود. از روز شنبه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس آغاز خواهد شد و این لایحه در سه شیفت بررسی می‌شود.

سقف خالص پرداخت به دولتی‌ها: ۹۱ میلیون

زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، همچنین در ادامه گفت‌وگوی خود با دنیای اقتصاد گفت: کمیسیون تلفیق همچنین مصوب کرد که ۷۰ درصد عوارض کالاهای آسیب‌رسان به وزارت بهداشت، ۱۰ درصد به وزارت ورزش و جوانان و ۲۰ درصد به وزارت آموزش‌وپرورش اختصاص یابد. از ۱۶ هزار میلیارد تومان عوارض صنعت برق، ۵ درصد به توانیر و ۶۵ درصد به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص می‌یابد.

او تاکید کرد که کمیسیون تلفیق سقف خالص پرداختی ماهانه تا هفت برابر حداقل حقوق حکم کارگزینی، معادل ۹۱ میلیون تومان را تصویب کرد. اعضای هیات علمی و قضات از این قانون مستثنی شدند. همچنین، درآمد ماهانه تا سقف ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات تعیین شد.