تورم ماهانه استانها در بهمن ۱۴۰۳؛
سایه سنگین قیمتها روی سفره خانوار؛ خوزستان در قله تورمی بهمن
اکوایران: جدیدترین آمارها نشان میدهد که در انتهای بهمن ماه، تورمیترین استان ایران خوزستان بوده است.
به گزارش اکوایران، چله زمستان 1403 سپری شد و بهمن ماه بعنوان سردترین ماه سال نتوانست جلوی تب و تاب و التهاب قیمتها را بگیرد. دادههای مرکز آمار نشان میدهد که سطح شاخص تورم ماهانه در این ماه به بالاترین سطح خود در تقریبا دو سال گذشته رسیده است. این شاخص در حالی در بهمن ماه به 4.1 درصد رسیده که در ماههای گذشته در کانال 2 درصد در حال نوسان بوده است. بررسی جزئیات گزارش تورم مرکز آمار نشان میدهد که علت اصلی افزایش تورم در این ماه، بالا رفتن قیمت اقلام خوراکی و به ویژه سبزیها و حبوبات بوده است. همچنین، کنکاش دقیقتر در این گزارش حکایت از آن دارد که تورم در سه استان برابر با 5 درصد یا بیشتر از آن است و در مقابل تنها تورم دو استان از 3 درصد کمتر است.
جزئیات تورم استانها در بهمن 1403
طبق اعلام مرکز آمار، تورم ماهانه در بهمن امسال به 4.1 درصد رسیده که نشان میدهد قیمت تامین یک سبد یکسان از کالا و خدمات برای خانوارهای کل کشور در بهمن 4.1 درصد بیشتر از دی ماه بوده است. این تورم عمدتا ناشی از رشد قیمت خوراکیها بوده چرا که تورم ماهانه کالاهای «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» 6.7 درصد ثبت شده که به مراتب بالاتر از تورم کالاهای غیرخوراکی است.
از بین استانهای کشور، سه استان تورم ماهانهای برابر یا بالاتر از 5 درصد دارند. در مقابل، این نرخ در دو استان کمتر از 3 درصد برآورد شده است. به بیان دقیقتر، تورم ماهانه استان خوزستان با نرخ 5.2 درصدی بالاتر از سایر استانهای کشور برآورد شده است. در رتبههای دوم و سوم نیز استانهای خراسان رضوی و گلستان با تورم 5 درصدی قرار گرفتهاند. همچنین، این نرخ در 6 استان بین 4.6 درصد و 4.9 درصد قرار گرفته است. استانهایی مانند زنجان، فارس، کهگیلویهوبویراحمد و مرکزی در زمره همین گروه قرار میگیرند.
در سوی دیگر این طیف استانهای کرمانشاه و خراسان جنوبی با تورم ماهانهای به ترتیب برابر با 2.8 درصد و 2.9 درصد جای گرفتهاند. یزد و اصفهان نیز با تورم 3.3 درصدی در جایگاه سوم و چهارم کمتورمترین استانها ایستادهاند.
برخی از تحلیلگران بر این باورند که علت جهش تورم در این ماه، شوک قیمتی باشد که به دلیل افزایش نرخ دلار در کوتاهمدت بر قیمتها اثر گذاشته است. البته در نظر این تحلیلگران عامل اصلی تورم در بلندمدت نرخ رشد نقدینگی است به طوری که اگر این عامل پولی کنترل شود، جهشهای نرخ ارز نیز نمیتواند اثرگذاری شدیدی روی قیمتها داشته باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورود همهجانبه پول به بورس
-
عاقبت بازار ارز و سکه بعد از اصلاح
-
ادارات و مدارس کدام استانها فردا دوشنبه 6 اسفند تعطیل شدند؟
-
خیز موشکی مخفیانه بن سلمان/ انتشار تصاویر ماهوارهای از پایگاه زیرزمینی جدید سعودی
-
رونمایی از جنگنده «یاک ۱۳۰» در رزمایش مشترک ذوالفقار
-
چرا بن زاید تمایلی به پیروی از خط ترامپ علیه ایران ندارد؟
-
نقشه روسیه و چین برای اقتصاد آلمان / «رنسانس اقتصادی» به نام ژرمنها ثبت میشود؟
-
تغییر فاز قیمت سکه؛ مرز حمایت در رادار بازار طلا؟
-
فردا بورسها باز است؛ ادارات و بانکهای تهران تعطیل