مسعود روغنی زنجانی، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، در گفت‌وگویی اختصاصی با اکوایران به بررسی این موضوع پرداخته و نکات جالبی را مطرح کرده است.

زنجانی تأکید می‌کند که در حقیقت، موتور محرک اقتصاد، بنگاه‌ها و خانوارها هستند و دولت باید نقش خود را با دقت ایفا کند. او بیان می‌کند که در شرایطی دولت می‌تواند در دو حوزه اصلی فعالیت کند: ارائه خدمات عمومی و تنظیم‌گری در بازار.

وی به عملکرد افراطی برخی دولت ها اشاره کرده و هشدار می‌دهد که اگر دولت به تولید کالاها و خدماتی بپردازد که بنگاه‌ها قادر به انجام آن هستند، نه تنها به آنها کمک نمی‌کند، بلکه ممکن است فعالیت‌های اقتصادی را مختل کند.

اما سوال این است که آیا دولت می‌تواند با اتخاذ رویکردی هوشمندانه، همزمان از بنگاه‌ها حمایت و از افراط در دخالت‌های خود پرهیز کند؟

نسخه کامل در سایت:

خبر مرتبط
شبیه‌سازی اقتصاد ۴۰۳ با پایان جنگ؛ به نقطه آتش‌بس رسیده‌ایم‌

بودجه نبض اصلی تجهیز و تامین منابع در ساختار اقتصاد ایران است. بنابراین بدیهی است که اگر نتواند به‌خوبی منابع را تجهیز و تخصیص کند، از کارایی لازم برخوردار نیست. این وضعیت در دهه‌های گذشته برای بودجه کشور وجود داشته است؛ یعنی به‌دلیل ناترازی میان منابع و مصارف، امکان تجهیز و تخصیص منابع به صورت مناسب وجود نداشته و همین موضوع موجب شده تا لزوم اصلاح ساختار بودجه مطرح شود. با این وجود در هیچ‌یک از دولت‌های گذشته اصلاح ساختار بودجه در اولویت قرار نگرفته است.