تعلیق مذاکرات ایران و عربستان
حمله موشکی به اربیل در لحظه حساس سیاست ایران و عراق: مذاکرات برجام لغو میشود؟
به گزارش اکوایران، در لحظهای حساس در سیاست داخلی عراق و روابط ایران و ایالات متحده، اقلیم کردستان عراق مورد حمله موشکهای بالستیک قرار گرفت.
به گزارش اکوایران، در لحظهای حساس در سیاست داخلی عراق و روابط ایران و ایالات متحده، اقلیم کردستان عراق مورد حمله موشکهای بالستیک قرار گرفت.
حمله موشکی در بامداد
بنا بر گزارش واشنگتنپست، به گفته مقامات عراقی، دوازده موشک بالستیک بامداد امروز (یکشنبه) به شهر اربیل در شمال عراق پرتاب و در نزدیکی کنسولگری ایالات متحده و یک خبرگزاری تلویزیونی سقوط کرد. دولتهای عراق و ایالات متحده این حمله را محکوم کردند.
به گفته لاوک غفوری، سخنگوی دولت اقلیم کردستان، این حمله در ساعت 1:30 بامداد به وقت محلی انجام و تلفات جانی نداشته است. او گفته این موشکها از خارج از مرزهای عراق شلیک شدند و برخی از آنها در نزدیکی مجتمع فرودگاه بینالمللی اربیل که نیروهای ایالات متحده در آن مستقر هستند، فرود آمدهاند. هنوز مشخص نیست که آیا این مکان به طور خاص هدف قرار گرفته است یا خیر.
بر اساس ارزیابی اولیه ارائه شده توسط یک مقام ارشد دفاعی که خواست نامش فاش نشود، در این حملات هیچ سرباز آمریکایی آسیبی ندیده است. پرسنل نظامی و اطلاعاتی ایالات متحده در مجتمعی در فرودگاه بین المللی اربیل فعالیت می کنند.
ادعا علیه ایران
مقامات آمریکایی در گفتوگو با آسوشیتدپرس ادعا کردهاند ایران این موشک ها را پرتاب کرده است. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا هم گفته هیچ ساختمان دولتی ایالات متحده آسیب ندیده و هیچ آمریکایی آسیب ندیده است.
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، در توییتر خود نوشت: «حمله در اربیل، که ترس را در میان ساکنان آن ایجاد کرد، حمله به امنیت مردم ما است». مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق که اربیل پایتخت آن است، هم این حمله را محکوم کرده است. او در توییتر نوشت: «حمله تروریستی به اربیل را شدیدا محکوم میکنم و از مردم مقاوم آن می خواهم آرامش خود را حفظ کرده و به توصیههای سرویسهای امنیتی عمل کنند».
تا کنون هیچ عکسی از محل انفجار در دسترس نیست. دفاتر شبکه تلویزیونی کردستان 24 در مجاورت این محل و اتاق خبر و استودیوی تلویزیونی این شبکه هم آسیب دیدهاند. رویترز هم به نقل از منابع ایرانی نوشته این موشکها «پایگاههای مخفی سرویس اطلاعاتی اسرائیل» را هدف قرار دادهاند.
حمله در زمان حساس برای ایران وعراق
به نوشته واشنگتنپست، این حملات شبیه حملاتی است که توسط ایران در سال گذشته انجام شد. این حمله در زمان حساسی از سیاست عراق و لحظهای مهم در روابط ایالات متحده با ایران انجام شده است.
به نظر می رسد در بغداد و اربیل، مذاکرات حساس و طولانی در مورد تشکیل دولت جدید، رو به پایان است. مقامات و تحلیلگران عراقی می گویند که ایران که به طور سنتی نقش مهمی در این زمینه داشته، و این در حالی است که روحانی شیعه مقتدی الصدر تلاش میکند تا سیاست در این کشور را جهت دیگری بدهد.
در صحنه بینالمللی، مذاکرات بر سر احیای توافق هستهای 2015 در شهر وین، پس از آنکه روسیه به دنبال کسب امتیازاتی در رابطه با معاملات تجاری خود با تهران بود، برای مدت نامعلومی به حالت تعلیق درآمد.
مقامات گفتهاند که اختلافات بین ایالات متحده و ایران که هنوز حل و فصل نشده است نیز احتمالاً در این ماجرا موثر بوده است -از جمله اختلاف در مورد حذف تحریم سپاه پاسداران و شرایط مورد انتظار برای تبادل زندانیان.
الن لوریا، نماینده دموکرات از ایالت ویرجینیا در توئیتر نوشته اگر صحت اخبار مربوط به حمله به کنسولگری آمریکا در اربیل تایید شود،دولت بایدن باید از مذاکرات با ایران خارج شود.
نزاع در عراق و سوریه
بنا بر گزارش رویترز، آخرین باری که موشکهای بالستیک به سمت نیروهای آمریکایی شلیک شده در ژانویه 2020 بود –این حملات به عنوان انتقامجویی ایران برای ترور سردار قاسم سلیمانی، در فرودگاه بغداد انجام شده بود. هیچ یک از پرسنل آمریکایی در حمله 2020 کشته نشدند اما بسیاری از آنها از ناحیه دچار آسیب مغزی شدند.
عراق و سوریه کشورهایی هستند که ایالات متحده و ایران به شدت در مورد آنها اختلاف داشته و بعضا به بروز درگیریهایی در آنجا منجر شده است.
رسانه دولتی ایران این هفته اعلام کرد که در حمله هوایی اسرائیل در سوریه در روز دوشنبه دو تن از اعضای سپاه پاسداران ایران کشته شدند. در این بیانیه آمده است که سپاه پاسداران متعهد شده است که انتقام بگیرد.
تعلیق مذاکرات ایران و عربستان
در این شرایط، رویترز به نقل از نورنیوز، رسانه نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی گزارش داده ایران، بدون ذکر دلیلی، مذاکرات با عربستان سعودی، رقیب منطقهای خود را به حالت تعلیق درآورده است. این در حالی است که قرار بود دور پنجم مذاکرات در هفته جاری آغاز شود.
این خبر یک روز پس از آن منتشر می شود که عربستان سعودی 81 نفر را اعدام کرد که گفته میشود شامل 41 نفر مسلمان شیعه و در بحبوحه توقف مذاکرات درباره توافق هسته ای ایران در وین انجام شده است. دولت عربستان به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها