عدم امکان ارسال کمکهای بشردوستانه به سیویرودونتسک
پیشروی کمتر از حد انتظار روسها در شرق/ واکنش مسکو به بسته تسلیحاتی بایدن
به گزارش اکوایران، نیروهای روسی امروز (چهارشنبه) به عنوان بخشی از هدف تصرف مناطق شرقی اوکراین، به پیشروی خود در شهر کلیدی سیویرودونتسک ادامه دادند. این در حالی است که ایالات متحده اعلام کرده راکتهای پیشرفتهای را به کیف ارسال خواهد کرد تا مسکو را مجبور به مذاکره برای پایان جنگ کند.
پیشروی در سیویرودونتسک
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، ستاد کل ارتش اوکراین اعلام کرده نیروهای روسی که اکنون 98 روز از آغاز تهاجم آنها میگذرد، زیرساختها را در مناطق شرقی و جنوبی از جمله شهر صنعتی مهم سیویرودونتسک، که کانون اصلی تهاجمات مسکو در روزهای اخیر است، در هم کوبیدهاند. به گفته ستاد کل، نیروهای روسی به پیشروی خود در مناطق شمالی، جنوبی و شرقی شهر سیویرودونتسک، در لوهانسک -یکی از دو استان شرقی دونباس- ادامه میدهد.
اگر روسیه سیویرودونتسک و شهردوقلوی کوچکترش، لیسیچانسک، را در ساحل غربی رودخانه سیورسکی دونتسک تصرف کند، تمام استان لوهانسک را -که یکی از اهداف جنگی کلیدی نیروهای ولادیمیر پوتین است- در اختیار خواهد گرفت.
به گفته سرهی گایدای، فرماندار این منطقه، نیروهای روسیه اکنون حدود 70 درصد از شهر را تحت کنترل دارند. او گفته شهر تا حد زیادی به ویرانه تبدیل شده و گلوله باران روسیه ارسال کمک یا تخلیه مردم را غیرممکن کرده است. گایدای در برنامه پیام رسان تلگرام نوشته برخی از نیروهای اوکراینی به مواضع امن و از پیش آماده شده عقبنشینی کردهاند. به گفته او دفاع از لیسیچانسک به دلیل اینکه روی یک تپه قرار دارد آسانتر است، اما نیروهای روسی پس از کنترل کامل سیویرودونتسک، آن را با توپخانه و خمپاره هدف قرار خواهند داد.
لئونید پاسچنیک، رهبر جمهوری خودخوانده خلق لوهانسک که طرفدار مسکو است، به خبرگزاری تاس گفته نیروهای نیابتی روسیه برای محافظت از زیرساختهای شهر و «حفظ احتیاط در اطراف کارخانههای شیمیایی» کندتر از حد انتظار پیش رفتهاند.
گایدای از ساکنان سیویرودونتسک خواسته به دلیل حمله هوایی روسیه به مخزن اسید نیتریک، پناهگاههای خود را ترک نکنند. یان اگلاند، رئیس آژانس کمکرسانی به پناهندگان نروژی که مدتها در سیویرودونتسک فعالیت میکرد، گفته بیش از 12000 غیرنظامی بدون دسترسی کافی به آب، غذا، دارو یا برق در آتش متقابل گیر افتادهاند.
وعده ارسال تجهیزات به اوکراین
در این شرایط، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، از تامین سیستمهای موشکی و جنگی پیشرفته که میتواند به اهداف دوربرد روسیه حمله کند، خبر داد، که انتظار میرود به عنوان بخشی از بسته تسلیحاتی 700 میلیون دلاری امروز (چهارشنبه) رونمایی شود. بایدن در مقالهای در نیویورک تایمز نوشت: «ما به سرعت اقدام کردهایم تا مقدار قابل توجهی تسلیحات و مهمات به اوکراین ارسال کنیم تا بتواند در میدان جنگ بجنگد و در قویترین موقعیت ممکن بر سر میز مذاکره قرار گیرد».
یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که تدارکات جدید بیش از میلیاردها دلار تجهیزات دیگر مانند هواپیماهای بدون سرنشین و موشکهای ضدهوایی را شامل می شود –از جمله موشکهای پرتاب چندگانه سبک M142 HIMARS که کییف آن را برای برای مقابله با حملات موشکی روسیه حیاتی میداند.
مقامات ارشد دولت با توجه به نگرانیها مبنی بر اینکه چنین سلاحهایی میتوانند ایالات متحده را وارد درگیری مستقیم کنند، گفتند که اوکراین تضمین داده است که موشکها برای حمله به داخل روسیه استفاده نمیشوند.
یک مقام آمریکایی گفت: «این سامانهها توسط اوکراینیها برای دفع پیشرویهای روسیه در خاک اوکراین استفاده خواهد شد، اما روی اهدافی در خاک روسیه استفاده نمیشود».
بنا بر گزارش خبرگزاری اینترفاکس، اندکی پس از اعلام تصمیم آمریکا، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای اتمی روسیه در استان ایوانوو در شمال شرق مسکو رزمایشهایی را برگزار میکنند.
به گفته این وزارتخانه، حدود 1000 نیروی نظامی در مانورهای جدی با استفاده از بیش از 100 وسیله نقلیه از جمله پرتابگرهای موشکهای بالستیک قاره پیما یارس، تمرین می کردند. در گزارش اینترفاکس هیچ اشاره ای به تصمیم ایالات متحده برای تامین تسلیحات جدید نشده است.
یک افسر ارشد نظامی روز چهارشنبه گفته روسیه همچنین آزمایش موشک کروز مافوق صوت زیرکون خود را به پایان رسانده و آن را تا پایان سال بر روی یک ناو جدید ناوگان شمالی خود مستقر خواهد کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
از قطع روابط تا دیدار ژنرالها؛ واکاوی تلاشهای ریاض برای نزدیکی به تهران
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
پشت پرده معامله قرن بن سلمان با پوتین
-
چرا غرب از گروسی ناامید شد؟/ واکنش تهران به صدور قطعنامه احتمالی چه خواهد بود؟