توانایی فلجکننده «آبشار موشکی»
درسهای حملات موشکی در عراق و سوریه برای آمریکا
به ادعای فرمانده سنتکام، حملات موشکی اخیر به پایگاههای آمریکایی در عراق و در سوریه حاکی از آن است که در حال حاضر موشکهای ایران به تهدیدی فوری و جدیتر از برنامه هستهای این کشور برای آمریکا تبدیل شده است.
به گزارش اکوایران، فرمانده سنتکام مدعی شده در حال حاضر موشکهای ایران به تهدیدی فوری و جدیتر از برنامه هستهای این کشور برای ایالات متحده تبدیل شده است.
توانایی فلجکننده «آبشار موشکی»
ژنرال کنت مکنزی، فرمانده فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام)، در گفتوگو با نشریه نیویورکر که روز گذشته منتشر شد، ادعا کرده حملات موشکی اخیر به پایگاههای آمریکایی «عینالاسد» در عراق و «التنف» در سوریه حاکی از آن است که در حال حاضر موشکهای ایران به تهدیدی فوری و جدیتر از برنامه هستهای این کشور تبدیل شده است.
مکنزی معتقدست تهران به این توانایی دست یافته تا دشمنان خود را از طریق «آبشار موشکی» فلج کند. او به نیویورکر گفته «آنها ظرفیت استراتژیک بالایی دارند، چرا که توانایی غرق کردن دشمن توسط آبشار موشکی را به دست آوردهاند».
بر اساس ارزیابی منابع اطلاعاتی آمریکا، جمهوری اسلامی دارای هزاران موشک بالستیک است، که میتوانند تا فاصله دوهزار کیلومتر در هر جهت پرواز کرده و از شرق به هند و چین، از شمال به روسیه، از غرب به یونان و اروپای مرکزی، و از جنوب به شاخ آفریقا برسند. ایران همچنین صدها موشک کروز دارد، که میتوانند از زمین یا کشتی پرتاب شوند، و در ارتفاع کم پرواز و از چندین جهت حمله کنند. ردیابی آنها برای رادار یا ماهواره دشوارتر است، چرا که بر خلاف موشکهای بالستیک، موتورهای آنها روشن نمیسوزند. مکنزی در این گفتوگو گفته در صورت حمله غافلگیرانه از طرف مقابل جنگ خونینی به راه خواهد افتاد که ما بسیار بد ضربه میخوریم و آسیب زیادی میبینیم. با این حال او ادعا کرده: «اما در بلندمدت پیروز خواهیم شد. شاید یک سال طول بکشد».
اشتباه محاسباتی؟
رابرت مالی، نماینده ویژه دولت ایالات متحد در امور ایران نیز روز گذشته در گفتوگویی با نیویورک، با انتقاد از برنامه موشکی و فعالیتهای منطقه ای جمهوری اسلامی، ادعا کرده ایران در یک اشتباه محاسباتی «در حال بازی با آتش» هستند. این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی بارها تاکید داشتهاند که این برنامهها جنبه دفاعی و در راستای امنیت کشور قرار دارد.
همچنین، روز گذشته و در پی برگزاری رزمایش «پیامبر اعظم17»، وزارت خارجه ایالات متحده ادعا کرده که اقدام به آزمایشهای موشکی طی این رزمایش اقدامی«تحریک آمیز، غیر مفید و بیثبات کننده» است.
هشداربه اسرائیل
پیش از این و در روز شنبه هم وزارت امور خارجه بریتانیا هم آزمایش موشکهای بالستیک طی این رزمایش را قض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل خوانده بود که بر اساس آن از جمهوری اسلامی خواسته شده هرگونه فعالیت مربوط به موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای را متوقف کند. با این حال سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به این بیانیه، این مسئله را مداخله در امور داخلی ایران توصیف کرده و گفته بود «ایران در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی و مطابق نیازهای دفاعی خود عمل میکند».
در حاشیه برگزاری مرحله نهایی رزمایش «پیامبر اعظم 17»، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته بود این رزمایش هشدار جدی، واقعی و میدانی به تهدیدات مقامات اسرائیل است تا مراقب اشتباهات و خطاهای خود باشند. سلامی در این سخنان یادآور شده بود «فاصله بین عملیات واقعی و رزمایش موشکی سپاه تنها در تغییر زوایای پرتاب موشک» است. محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در حاشیه این رزمایش گفت این رزمایش از قبل برنامهریزی شده بود اما تهدیدهای مقامات اسرائیلی باعث شد تا رزمایش در زمان مقرر انجام شود. او به طور ضمنی با اشاره به اسرائیل گفته: «این بخش کوچکی از صدها موشکی است که میتوانند بهطور همزمان به هر هدفی که آن کشور قصد تهاجم به جمهوری اسلامی را داشته باشد اصابت کند و انهدام کامل ایجاد کند».
در روزهای اخیر هم خبرگزاری فارس، فیلم انیمیشن کوتاهی منتشر کرده که شبیهسازی حمله به تاسیسات اتمی دیمونا در جنوب اسرائیل را نشان میدهند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انعطافپذیری در لحظهای کلیدی؛ پوتین معامله ایروان را با تهران تکرار میکند؟
-
قیمت جدید محصولات ایران خودرو رسما اعلام شد / توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودروها
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
هشدار اکونومیست درباره درباره ورود «ماسک» به سیاست: خطر ظهور الیگارشی فاسد در آمریکا
-
پاسخ قاطع ایران به قطعنامه شورای حکام/ راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته
-
بازار سهام این هفته مثبت خواهد بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟