کسری 22 میلیاردی دستاورد عوارض صادرات
فعالان اقتصادی هرچند معتقدند حضور پررنگ در عرصه بینالمللی و تسلط بر بازارهای جهانی، برای بخش معدن و صنایع معدنی دور از دسترس نیست، اما وضع عوارض بر صادرات در حال حاضر به مانعی برای رسیدن به بازارهای صادراتی بدل شده است.
در این خصوص رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران معتقد است برای توسعه صادرات بخش معدن باید بنگاههای معدنی بتوانند از نوآوری روز دنیا استفاده کنند و قیمت تمام شده خود را کاهش دهند تا تولیدات آنها قابلیت صادرات و عرضه در بازارهای صادراتی را داشته باشد. از سوی دیگر برای تحقق این مهم دولت، مجلس و قوه قضاییه هم باید وارد میدان شوند تا زمینه حضور فعالان اقتصادی در بازارهای صادراتی فراهم شود.
به گفته بهرام شکوری تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد و رسیدن به توسعه ۱۳ درصدی در بخش صنعت و معدن، نیازمند همدلی و همراهی بخش تولید و حاکمیت است. در این راستا، هر یک از این دو طرف باید وظایف و تعهدات خود را به طور کامل انجام دهند.
شکوری در ادامه با اشاره به اقدامات مثبتی که در دو سال اخیر برای توسعه صادرات صورت گرفته به این نکته اشاره کرد، هرچند در این زمینه اقدامات مثبتی صورت گرفته است، اما وضع عوارض بر صادرات، عملا این زنجیره را متوقف کرد و پیامدهای منفی بسیاری را به دنبال داشت. بطوریکه در سال ۱۴۰۱ کسری تجاری حدود ۵ میلیارد دلاری و در سال گذشته هم ۱۷ میلیارد دلار کسری تجاری داشتیم که با این شرایط میتوان گفت کشور در حوزه تجارت به خاطر وضع یک بخش نامه کسری ۲۲ میلیارد را در دو سال تجربه کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است