اکوایران: پس از ۱۲ سال توقف، چرخ همکاری‌های تجاری ایران و کویت بار دیگر به حرکت درآمد. سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک بازرگانی دو کشور با هدف احیای روابط اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک در کویت برگزار شد؛ نشستی که نتیجه آن تدوین «نقشه راه همکاری‌های تجاری» و تأکید بر موضوعات کلیدی مانند امنیت غذایی، توسعه حمل‌ونقل و آموزش نیروی انسانی بود. این همکاری می تواند میزان تجارت خارجی ما با کویت را افزایش دهد.

به گزارش اکوایران-بعد از گذشت 12  سال، سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و کویت با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان دو کشور همسایه برگزار شد.

این نشست سه‌روزه به میزبانی وزارت تجارت و صنعت کویت برگزار شد و در پایان، خانم «مروه بداح الجعیدان»، معاون وزارت تجارت و صنعت کویت، و «محمد دهقان دهنوی»، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، سند نهایی نشست را امضا کردند.

در مراسم اختتامیه، «محمد توتونچی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت، به همراه شماری از مسئولان گمرکات و بنادر دو کشور حضور داشتند.

در سخنان پایانی، خانم الجعیدان اعلام کرد که مذاکرات این نشست بر محور تأمین امنیت غذایی و سلامت مواد غذایی متمرکز بود؛ موضوعی که هدف آن تضمین پایداری زنجیره تأمین و ارتقای ایمنی کالاهای غذایی مبادله‌شده میان دو کشور است. وی افزود که گفت‌وگوها همچنین شامل توسعه همکاری در بخش‌های تجاری، اقتصادی، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقل زمینی، هوایی و دریایی بود.

در جریان این نشست، نقشه راه احیای همکاری تجاری میان ایران و کویت تدوین شد. دو طرف همچنین بر گسترش همکاری‌های صنعتی، آموزش‌های حرفه‌ای و تبادل تجربه در زمینه توسعه منابع انسانی ماهر تأکید کردند.

حال این نشست بهانه ای است تا نگاهی به میزان تجارت ایران و کویت با یکدیگر داشته باشیم. در سال 1400  میزان صادرات ایران به کویت به میزان 3.5 میلیون تن،1401 به میزان 5.5 میلیون تن، 1402 نیز 4.5 میلیون تن و در 1403  به میزان 4میلیون تن و 6 ماهه نخست 1400 به میزان 1.7  میلیون تن بوده است. .  اما در مقابل میزان واردات از کویت در این سال ها به ترتیب حدود 8هزار و 110 تن، 5 هزار579 تن، 5 هزار 370 تن و 9 هزار و 417 تن  و در شش ماهه نخست سال به میزان 2 هزار 565 تن بوده است.  

اما از نظر ارزش صادرات سال 1401  به نسبت 1400 به میزان 27  درصد رشد داشته است و سال 1402  به نسبت مدت مشابه سال قبل خود تنها با رشد 3  درصدی همراه شد.  در سال 1403 به نسبت مدت مشابه سال قبل خود رشد 23  درصدی را به ثبت رسانده است. 

سه محصول اصلی صادراتی در این سال ها عمدتا سیمان ، سنگ گچ و محصولات واسطه ای فولادی بوده است. اما در مقابل محصولات وارداتی شامل  کائوچو، محصولات سرامیکی ساختمانی، جرثقیل، مولدها، کاغذ و مقوا هستند.

حال این نشست و احیای همکاری های تجاری میان ایران و کویت می تواند روند صادرات 6  ماهه دوم را مثبت کند.