به گزاش اکوایران، اواسط بهمن سال گذشته بود که دولت لایحه ایجاد «سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» را با قید دو فوریت به مجلس ارسال کرد؛ لایحه‌ای که از همان ابتدا روی خوش بهارستان‌نشین‌ها را ندید و ساز مخالفان از همان زمان کوک شد و در نهایت نمایندگان در آخرین روزهای فرودین با قید فوریت لایحه تشکیل این سازمان مخالفت کردند. مخالفت بهارستان‌نشین‌ها موجب شد تا زمزمه تشکیل وزارت بازرگانی و اجرای طرح تفکیک بار دیگر به گوش رسد؛ بطوریکه بسیاری از نمایندگان با اشاره به اینکه امکان نظارت بر عملکرد این سازمان وجود ندارد خواستار ارائه لایحه دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی شدند.

در این خصوص پیش از این حجت‌الله فیروزی - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس - در گفت‌وگو با «اکوایران» گفته بود که فضای مجلس نسبت به طرح تشکیل «سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» چندان مناسب نیست به همین دلیل برخی از نمایندگان در شرایط کنونی خواستار ارائه لایحه تشکیل وزارت بازرگانی شده‌اند؛ چراکه با تشکیل این وزارتخانه امکان نظارت از سوی نمایندگان وجود خواهد داشت.

نامه قالیباف به رئیسی

حال با توجه به موافقت بهارستان‌نشین‌ها با طرح تفکیک و تشکیل «وزارت بازرگانی» - و ظاهرا با نام کامل «وزارت بازرگانی داخلی و تنظیم بازار» - امروز قالیباف در نامه‌ای به ابراهیم رییسی خواستار ارائه لایحه دو فوریتی تشکیل این وزارتخانه از سوی دولت شد.

‌سیدنظام‌الدین موسوی با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی مجلس و دولت برای حل مسائل مردم و با اشاره به دیدگاه مثبت رئیس‌جمهور برای تشکیل وزارت بازرگانی داخلی که در دیدار مشترک دولت و مجلس مطرح شد عنوان کرد: در نامه‌ای که رئیس مجلس اخیرا برای رئیس‌جمهور ارسال کرده، با اشاره به تشخیص دولت برای تشکیل ساختاری مستقل برای بازرگانی داخلی و تنظیم بازار و دیدگاه رئیس‌جمهور مبنی بر نبود تفاوت بین تشکیل سازمان یا وزارت در این زمینه، از دولت خواسته شده تا لایحه تشکیل وزارت بازرگانی داخلی و تنظیم بازار به صورت دو فوریتی به مجلس ارائه شود.

موسوی تصریح کرد: با توجه به موافقت رئیس‌جمهور با تشکیل وزارتخانه، نمایندگان به دو فوریت لایحه تشکیل سازمان بازرگانی رأی ندادند و به نظر می‌رسد اکثریت نمایندگان با تشکیل وزارت بازرگانی داخلی موافق هستند. به همین دلیل در صورت ارائه لایحه دو فوریتی توسط دولت محترم در این زمینه، در سریع‌ترین زمان ممکن شاهد شکل‌گیری این ساختار جدید خواهیم بود.