نیمی از ماشینآلات معدنی از رده خارج هستند
فعالان بخش معدن معتقدند 70 درصد از هزینههای عملیاتی معدنی به ماشینآلات این بخش وابسته است، اما فرسوده بودن نیمی از ماشینآلات این بخش در کشور موجب شده تا شاهد کاهش بهرهوری معادن کشور باشیم. روندی که موجب شد تا چندی پیش برای عبور از آن روند ورود تجهیزات مورد نیاز بخش معدن تسهیل شود، اما آیا با اجرای این آیین نامه مشکلات بخش معدن برطرف میشود؟
در این خصوص سجاد غرقی نایب رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران میگوید: تغییر سیاستها در خصوص تامین ماشینآلات معدنی چه در خصوص واردات و چه در خصوص ساخت داخل روند مثبتی داشته است. اما این نکته را باید در نظر گرفت که نیاز بخش معدن چه در خصوص تامین و نگهداری و چه در بخش سرویس و تامین قطعات بیش از آن چیزی است که امروز ظرفیت تامین آن را داریم.
به گفته غرقی، در حال حاضر بیش از ۳۷ هزار دستگاه ماشین آلات معدنی در سامانه رسمی «کاداستر» ثبت شده است که عمر بالای ۱۵ سال دارند و از رده خارج محسوب میشوند. از سوی دیگر ورود ماشینآلات معدنی هم در کشور با مشکلاتی مواجه است که مانع اصلی آن تامین ارز است و عدم تخصیص ارز موجب شده تا معدنکاران در این بخش با مشکل جدی مواجه شوند.
در نهایت محدودیتهایی که وجود دارد موجب شده تا ماشینآلات معدنی با قیمت دو تا سه برابر قیمتها جهانی در کشور عرضه شود و با این شرایط ماشینآلات بسیار گران در اختیار معدنکاران قرار میگیرد و این امر سبب میشود تا معدنکاری در کشور گران تمام شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
رویترز؛ متحدان عراقی اسد وارد سوریه شدند
-
توافق در محیط استراتژیک تازه؛ نقشه تهران برای بازگشت دوباره حزبالله به میدان
-
ارزانترین سبد خوراکی ایرانیان، گران شد
-
پیشنهاد بزرگ اردوغان به بایدن در سوریه/ پوتین آستینها را بالا میزند؟
-
نشست خبری وزرای خارجه ایران و ترکیه؛ فیدان: دمشق باید باید با «مخالفان مشروع» به سازش برسد
-
برای اولین بار پس از ۵۶ سال؛ خسارت افت قیمت خودرو اجرایی میشود
-
سواری اردوغان از شورشیهای شامات/ تکفیریها چه خوابی برای اسد دیدهاند؟
-
کامبک تاریخی یک ارز دیجیتال با رشد ۳۴۱ درصدی
-
بمب های ساعتی درتهران خنثی شد!