یک واگرایی معنادار در بازارهای جهانی شکل گرفته است؛ کامودیتی‌ها صعود کرده‌اند، اما سهام شرکت‌های منابع طبیعی هنوز با همان سرعت حرکت نکرده‌اند.

از مس و نفت گرفته تا طلا و نقره، بازار کالاها تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل مانند محدودیت عرضه، افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی و تغییر انتظارات نسبت به سیاست‌های پولی، مسیر صعودی را تجربه کرده‌اند. با این حال، این رشد هنوز به‌طور کامل در قیمت سهام شرکت‌های معدنی، انرژی و سایر شرکت‌های فعال در حوزه منابع طبیعی منعکس نشده است.

این فاصله میان قیمت کالا و ارزش سهام شرکت‌های تولیدکننده، یک پرسش مهم را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد: آیا بازار سهام هنوز اثر رشد قیمت کامودیتی‌ها را به‌طور کامل در قیمت‌ها لحاظ نکرده و این شرکت‌ها در آستانه یک حرکت جبرانی قرار دارند؟

یا اینکه سرمایه‌گذاران نسبت به تداوم رشد قیمت کالاها تردید دارند و افزایش اخیر کامودیتی‌ها را بیشتر یک موج موقتی می‌دانند؟

پاسخ به این پرسش اهمیت زیادی دارد؛ چرا که اگر رشد قیمت کالاها پایدار باشد، بهبود درآمد و جریان نقدی شرکت‌های منابع طبیعی می‌تواند در نهایت خود را در ارزش سهام آن‌ها نشان دهد. اما اگر این صعود عمدتاً ناشی از شوک‌های کوتاه‌مدت باشد، فاصله میان دو بازار لزوماً به معنای فرصت سرمایه‌گذاری نیست.

در این گزارش، این واگرایی را بررسی کرده‌ایم؛ فاصله‌ای که می‌تواند هم نشانه یک فرصت باشد و هم هشداری درباره تردید بازار نسبت به دوام موج صعودی کامودیتی‌ها.