اصلاح دلار معامله‌گران را غافلگیر کرد. آن‌ها فکر نمی‌کردند دلار کانال 30 هزار تومان را ببیند، این مسئله باعث شده تا برخی از جادوی بازارساز صحبت کنند.

در روز یکشنبه گفته شد که اصلاح دلار به 2 دلیل ادامه دارد. یکی تزریق در بازار و نبود خریدار در این اعداد و دوم ایجاد یک شکاف قیمتی در بازار، که معمولا این شکاف‌ها دست نخورده باقی نمی‌مانند و پر می‌شوند. در معاملات روز دوشنبه نیز این قصه ادامه پیدا کرد و نرخ‌ها چه در بازار ارز و چه در بازار سکه، ریزشی شدند. منتها نکته اینجا بود که فعالان بازار فکر نمی‌کردند نرخ پایین‌تر از 31 هزار و 200 تومان هم برود، اما علاوه بر پایین رفتن از این سطح، کانال 30 هزار تومان را هم دید. اگرچه در ادامه روز برگشت.

سکه نیز از 14 میلیون و 800 هزار تومان روندش معکوس شد. برخی تحلیلگران فنی می‌گفتند که سکه در این نقطه به اشباع فروش رسیده است. آنچه که باعث شد تا روند بازار ارز بگردد، از نرخ درهم امارات آب می‌خورد. اولین نرخ پشت خطی درهم بالای 8700 تومان گزارش شد و حتی بالاتر از نرخ دیروزش معامله شد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که درهم در معاملات دوشنبه نوسان خیلی زیادی داشت، و این نوسان زیاد بلاتکلیفی بازار را بیشتر از پیش نشان می‌داد. خیلی از قدیمی‌های بازار می‌گویند بازار در حال حاضر جای معامله‌گران آماتور نیست، چرا که ممکن است هر لحظه رکب بخورند.

اما در مورد حرکت دلار چه می‌گویند؟

معامله‌گران می‌گویند با توجه به اتفاقات دوشنبه می‌توان 2 سناریو در نظر گرفت. یکی اینکه در همین حوالی فعلی، بازار رنج شود و نوسان در یک دامنه مشخص را داشته باشیم، یا اینکه بازار خودش را برای یک نوسان بزرگتر و خبر اصلی آماده کند. فعلا تصور غالب بین معامله‌گران این است که بازار کاملا تحت مدیریت بازارساز است. به یک نکته دیگر نیز توجه کنید که الان نرخ، تقریبا به حدودی برگشت خورده که قبل از اخبار مذاکرات دوحه بود.

در بازار سکه، حباب فعلا در مرز 2 میلیون تومان قرار دارد. این حباب سکه را برای خریداران پرریسک می‌کند. معامله‌گران سکه نیز دو سناریو دارند، یکسری می‌گویند بین 14 میلیون و 800 تا  15 میلیون و 600 هزار تومان رنج خواهد بود و با خبر جدید روند جدید نیز پیدا می‌شود. یکسری نیز افزایشی فکر می‌کنند و هدف اولیه را 15 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می‌کنند. اما حباب 2 میلیونی به سناریو اول شانس بیشتری می‌دهد.

چند خبر در معاملات روز دوشنبه بیشتر از باقی خبرها انعکاس داشت. نخست خبر بیزنس اینسایدر بود که گفته ترامپ قرار است برای انتخابات 2024 اعلام نامزدی کند. این خبر منفی‌بازان بازار را بدبین‌تر از قبل کرد. اما خبر نفت 380 دلاری کیهان که به نقل از بانک جی پی مورگان نیز در بازار زیاد دست به دست شد، مثبت اندیشان بازار را به این نتیجه رساند که غرب به شدت محتاج نفت ایران است و به همین دلیل مذاکرات باید به زودی به نتیجه برسد، یا حداقل یک توافق کوتاه مدت رخ دهد. با نزدیک شدن نرخ هرات و تهران، عده‌ای هشدار دادند که اگر این نرخ‌ها یکی شوند یا هرات بالای تهران قرار بگیرد، ریزش سنگینی خواهیم داشت.

 

بازار ارز  دلار صرافی

 

یک اتفاق عجیب در بازار دوشنبه افتاد. دلار توافقی و سهمیه‌ای در لحظات و ساعت‌هایی از معاملات، بالاتر از نرخ بازار آزاد بود و خریداری نداشت. دلار سهمیه‌ای که بانک شهر کمترین نرخ را ارائه می‌داد،  30 هزار و 300 تومان بود و بیشترین نرخ در صرافی 31 هزار و 300 تومان معامله شد.

شاید گره‌ای که اول گزارش به آن اشاره شد، با بیان این نکته باز شود. اصلاح بیشتر از انتظار بازار را باید در تغییر رفتار بازارساز ببینیم. بازارساز در روز دوشنبه عرضه را افزایش نداد، در عوض نرخ را افزایش داد و نتیجه گرفت. این تغییر تاکتیک موجب شد تا صفی جلوی صرافی‌ها شکل نگیرد و حجم معامله در بازار افت کند.

یک زمزمه دیگر نیز در بازار بود و آن اینکه الان تهران و سلیمانیه اندکی از هم فاصله گرفته‌اند و این گمانه بوجود آمده که دلارهای تهران دارد به سمت سلیمانیه می‌رود.